Bu sene biraz para biriktirmek istiyorum. Bu sebeple evden yemek götüreceğim okula. Ama daha önce hiç götürmedim. İnsanlar böyle şeylere tuhaf bakar mı, yargılarlar mı kafama takıldı. Siz üniversiteye evden yemek götürmeye utanır mısınız?
Okullar açılıyor! Üniversiteye evden yemek götürmeye utanır mısınız?
Ben okurken kantinde veya çimenlik alanlarda birçok kişi getirdiklerini yerdi kimse utanmaz, kimse de dalga geçmezdi hatta getirmeyen de içecek alır gelir çöker ortak olurdu ama bu 1998-2002 yılları arasında Selçuk Üniversitesinde oldu. Yıllar önce ve devlet üniversitesinde olması bugün herhangi bir üni de aynı şekilde karşılanacağı anlamına MAALESEF gelmez. Benim tavsiyem sallama kimseyi sen nasıl biliyorsan öyle devam et Dalga geçen ya da laf söyleyen olursa en azından çevrenden eleman gereken kişileri de belirlemiş olursun
Yooo bence götürülebilir herkesin içinde yemek zorunda değilsin kampüs kocaman alan gidersin müsait bi yerde yersin Ben yurtta kaldığım için mesela kahvaltıyı falan bazen yurttan alıp okula götürüyordum yiyordum Okul yemekleri de 1.50 liraydı zaten baya doyuruyordu Çok pahalı değilse okulda da yiyebilirsin
Şu devire öğrenci olarak geldik ve yaşadığımız tüm sıkıntıların üstüne evden yemek götürmeye mi utancağız? Yok daha neler artık. Ayrıca bu utanılacak son şey. Belki dışardan yiyemiyorsun belki maddi durumun iyi değil vs. Bu tür şeyleri utanılacak bir şey olarak görmeyelim artık yeter.
Bende açılınca götürmeyi düşünüyorum. Yemekhane yemeklerini yemek istemiyorum ve orada sıra bekleyip üstüne para vermeden doymadan kalkmak pek mantıklı gelmiyor
Oy kurban olam sana ya okul acılsın ben sana destek saglaycam karsılığında bisey istemeycem merak etme icin rahat olsun. Utanma olayına gelince özellikle bizim toplum bu gibi durumlari hala asamamis bir toplum. bak toplum diyorum çünkü sebebi var sana orda gelip aaa afiyet olsun valla en iyisini yapıyosun. Hic biseye guç yetmiyor falan gibi bide ekonomi dersi verir. Ama asıl icinden gecenler hi suna bak gitmis evden yemek getirmis burda yiyor der bunu yüzüne hafif tebessümle icinden söyler. Oysa kendisinin cebinde cay parasi bile yoktur. Ne garip demi çünkü öyle kibirli bir toplumuz ki lavabodan cikarkan kıcımiza elimizi dokundurmadan suyu tutar cikariz gtumuzde bokla gezeriz ve öyle bir gereksiz ve vicdandan yoksun bir nesil yetişiyor ki yasamalari bile tehlike arz edecek durumda
Sen okula başladığında yaz bana ben sana destek olcam o kendini cok medeni zannedip de medeniyetden insanliktan bir gram nasibini almamis insanlarin icinde yemek yememen icin elimden gelenin fazlasını yapacam nokta
Üniversitede herkes gariban zaten kimse bu durumu yadırgamaz. İlk açıldığında herkes çok zengin gibi gözükür okul yeni açılmış ya para saçarlar sonra o paranın tükendiğini görürler ve harçlıkları azalınca dışardan su bile almazlar. Öğrencilik böyle bir şey.. benim okuduğum şehirde çık rüzgar olurdu bazen ring saatlerini kaçırırdım , otobüse de para vermek istemezdim yurda kadar yürüye yürüye yokuş çıkardım. Bazen cebimde para kalmazdı yağmurda okula giderdim belediye otobüsü beni okulumun içine kadar götürmüştü para almadan , bazen akademisyen hocalarımız bizi bırakırdı. Bunu kendi üzerimden anlatıyorum ama bu herkeste böyle. Öğrenciler akşam yemeği yiyebilmek için not satıyorlardı. Herkes en ucuz şekilde karnını doyurabilme derdinde yani o yüzden garipsenecek hiçbir şey yok herkes senin gibi cebindeki harçlığı ile idare etmeye çalışan bir öğrenci orada.
Üniversite okumuyorum zaten ama hiç utanmazdım. Sonuçta herkes özgür kim nerden yemek istiyorsa oradan yer ya da getirtir. Benim okul için götürebileceğim en güzel tarifim bol soslu salamlı sandviç ve bazlaman tost.
Neden takiyorsun ki böyle şeyleri Üniversite her yastan insani kapsayan bir eğitim seviyesi evden yemek götürme işine bakıp yargılayacak olanlarda henüz ergenlikten çıkmamış gruplar olacaktır. Sağlıklı da olur bu durum malum virüs ortaminda en hijyenik olanı üstelik. Virus dolayısıyla dışarıdaki ürünler o kadar zamlandi ki gerçekten fais fiyat aldı. Lahmacun 5 tl iken 8 olmuş. Aldım geçen gün adam para üstü verip o eli hiçbir şekilde dezenfekte etmeden lahmacunuma dokundu. O an bırakmak geldi icimden emeklerine acıdım. Asla almam bir daha da dışarıdan birşey
Harcayacağın parayı onlar mı verecek? Ya da biriktirmeye çalıştığın parayı onlar mı veriyor? Elalem ne der diye düşünme, hatta bunu hayat felsefene uygula. İnsanların seni karakterinle yargılamasına izin ver sadece, gerisine karışamazlar. Karakterin konusunda da belli bir ölçüde yargılamalarına izin vermelisin. Gelelim yemek konusuna Ya kantinden yiyeceksin ya da okulun yemekhanesinden İkisi de çok sağlıklı değil zaten. İnsanların bakışlarına, söylemlerine takılma. Sana ne doğru geliyorsa onu yap ve taviz verme (başka konuları karıştırma)
Eğer laf edecek olursa buyurun yemeği kendi ısmarlasın. En uyuz olduğum konu birinin birisine karışması. Sanane!!! Hiiiiç kafa yorma bu konuya git mis gibi yemeğini yap al yanına. Herkesin durumu aynı olacak değil ya.
Ben kan değerlerim yüzünden doktorun verdiği bir diyet uygulamak zorunda kalmıştım. Sebze üzerine bir diyet. Haliyle okulda bulamayacağımdan evden getiriyordum. Kimsenin garip baktığına denk gelmedim. Hatta bende evden getirsem mi soruları oldu. Yani zaten bu raddeye gelmiş olmamız bile çok saçma geliyor bana. Evden getirince garipsenmesi.
Üniversiteye evden yemek götürülebilir bu utanılacak bir şey değil. Ancak tabii ki çantada olmasına rağmen aşırı kokan ve insanları rahatsız edebilecek şeyler tercih edilmezse gayet iyi ve sağlıklı olur. Üniversiteyi lise gibi düşünmeyin, her yerden çok farklı insanlarla karşılaşacaksınız ve zamanla bu tür şeylerin aslında önemsenmediğini göreceksiniz.
İnsanların utanması gereken onlarca şey varken evden yemek götürmek mi? Neden utanıcan bundan, arkadaşların okuldaki öğrenciler ezik gözüyle bakarlar diye mi? Millet ne der sonra evden yemek götürüyor muş bide aaAA ne ayıp.
Evden yemek götürmek gayet normal bişey. Durumun iyi olsa bile yemek goturulebilir. Hem daha sağlıklı hem daha ekonomik. Bunu gerçekleştirek üç beş arkadaşında oldumu daha da keyifli hale gelecektir.
Son senem. Bizim okul aşırı dandik. Haramidere sanayisinin içerisinde resmen. Kimse okulda durmuyor. Ders bitti mi hemen herkes dışarıya kaçıyo, ferse girmiyor. Eskiden okulun cafesinde sigara serbestti, millet içiyordu. Şimdi o da yasak. Zaten çalışan insanlar 1. derse girip geri dönüyo Hocaları öğrencileri tanıdığından görmezden geliyordu.
Üni öyle bi ortam değil Ya herkes böyle aşırı cool işte sürekli cafelerde falan yemekler yeniliyor sanıyor ama alakasız. Ben yurtta kalıyorum mesela derslerden dolayı kahvaltı yapamıyorum okula yulaf falan götürüyorum yiyorum. Normal yani kimse garipsemez
Univ yemekhanesinden yiyebilirsin ben kastamonu uni mezunyyum tabi 4 yil falan oldu ama kac cesit yemek cok ucuzdu hem de saglikli. Simdiki enflasyona gore yine ucuz oluyor ordan yiyebilirsin okudugin univde de vardir buyuk ihtimal. Evde yaptigin yemekten daha ucuz olur en azindan
Eğer gitseydim utanmazdım bunda utanılacak birşey yok.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende bu sene üniversiteye başlıyorum ve dediğin şekilde bende evden götürücem ofise giderken hep yemeğimi kendim hazirlar götürürdüm ordan kalma bir alışkanlık benimkisi, yadırganacağını düşünmüyorum arkadaşım sonuçta yemek yiceksin herkes gibi hatta ben beslenme kabı götürücem ilkokul tarzı olanlar hani☺️ piyasada sadece onu bulabildim ne yapim🙈 hem sadece beslenme kabı da degil suluk, kahve termosu falan da götürücem sırt çantasında🙏🌼🌼
Ben spor yaparken götürüyordum. Hiç de utanmaya gerek yok, böyle küçük şeylerle çevren veya tanımadığın insanlar seni yargılıyorsa bırak küçük dünyalarında kendilerini kral zannetsinler 😉
Ilk defa mi uniye gideceksin yani eğer öyleyse yemekhanede yemek fiyatlari zaten öğrenci bütçesine göre. 2 liraya ana yemek pilav corba ekmek yoğurt alabiliyorsun. Evde hazırlayıp götürdüğün şeyin malzeme maliyeti kat kat daha fazla tutar eminim
Üniversite yemekleri 2-3 lira oluyor. Evden götürsen daha pahalıya gelir zarar etmiş olursun hemde boşuna taşımış oluyorsun ve yolda kokuyor bide sabah uğraşması var.
Bir arkadaşnla anlaşabilirsin, birlikte götürüp yersiniz, keyifli hâle getirirsiniz 😊 Herkesin maddi durumu bir değil ki, kimisi her gün yemek yer gezer tozar, kimisininde harcayacak parası yoktur.. aç kalır yemez bir şeyler... Sende götürür yersin, bir şey olmaz. Hem paran cebinde kalır, hemde aç kalmazsın 🤗🤗
Bu normallestirilmeli. Utanacak hic bir sey yok. Neden utaniyorsunuz ki sorgulayin. Ben saglikli besleniyorum. Fast food asla yemiyorum. Abur cubur asla yemiyorum. Bunun gibi sacma kasintilar yuzunden yemek zorunda degilim.
Kesinlikle utanilacak birsey degil hatta daha hos bakilan birsey olmali.. saglikli besleniyorsun. Parani biriktiriyorsun. Bence zaten evden getirmelisin.
Bu arada bazilari yazmis orda ye surda ye kenara cekiö ye der gibi. Sinif icerisind emüsade wdiliyorsa hatta sinifta ye. Herkese örnek ol. Arkadaslar ben ne yedigimi biliyorum saglikli besleniyorum hemde param cebimde kaliyor. Sozde böyld düsünmelisiniz diye onlari tesvik et. Bence kesinlikle bu kararinin arkasinda güclü dur. Dalga gecenler olursada bak göre senin nekadar net biri oldugunu ve gercektende hakli oldugunu glrüp aynisini yapacaklar
Hic utanma, catir catir gotur lop lop yut gozlerinin onunde, agzinin suyu akana da ver bir pecete silsinler... cok gecmeden kendine yemek grubu bile kurabilirsin.
Bu sosyal statuden bağımsız bir olay. Okul yemeklerini beğenmiyor olabilirsin sağlıksız bulabilirsin ya da hijyenik değildir.. evden yemek getiren durumu iyi birçok insan gördüm.. ben de götürdüm zamanında neden getiriyorsun diyen olduğunda bu sene biraz harcamalarıma dikkat ediyorum diyordum. Asla utanılacak bir şey değil
Ya ne evi yemeği o kadar koş koş yaşadım ki yolda kağıt bardaktan çay yudumlayıp yarım ekmek elimde ıssıra ıssıra durağa koştuğum zamanlar oldu üstümü asansörde giyer ojemi tramvayda sürerdim bazen pijamayla giderdim hey gidi günler hey ( bknz. gecen sene taze mezun)
O kadar utanılacak şey varken yemek götürmenin nesi ayıp olsun ben kavonozda yulaf lapası götürüyorum. Belki sağlıklı besleniyorum kime ne fakirim ya da kimseyi ilgilendirmez
Ben diyet yaparken evden götürüyordum su anda cok herkes ev yemeklerine yöneldi güzel bi yemek cantası kabı alırsın kendine cok daha saglıklı.. su anda da spor yaptıgım icin evden götürüyorum tam tersine herkes tarafından vay be dikkat ediyo kendine bakıyor oluyorsun
Hiç utanmam neden utanayım? Dışarıda sağlıksız ve masraflı bir şekilde beslenmektense hem maddi tasarruf hem de sağlıklı beslenme açısından en güzeli evde yapılan yemekleri götürmektir...
üniversitede hiçbirşey tuhaf karşılanmaz herkes istediğini yapar hatta evden getirdiğin yemeği yemekhanedeki masa sandalyeyi çatal kaşığı kullanarak bile yiyebilirsin
Ben hep evden götürürdüm, afiyetle de yerdim. Üniversitede kimse kimseye karışmaz. Sadece kendi arkadaş ortamında dikkat et yeter.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tuhaf bakan bakmasın.. Artık bunları aşmamız lazım ama olmuyo. herkes birbirine böyle baktığı için bu konuşmalae çıkıyo aslında herkes kendiyle ilgilense sorun yok. Ben utanmazdım.. Yemek götürmeyince onlar doyurmayacak beni.. Umrumda olmazdı
Benim arkadasim haslanmis yumurta getiriodu diyette oldugu icinn ndndndn dersin ortasinda yiyodu uyanilcak bisey yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
İlkokuldan liseye kadar hep evden götürmüştüm. Sadece arada sırada kantinden alırdım o kadar. Kimse de yadırgamazdı beni. Ünidede aynı şekilde olacağını düşünüyorum.