• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Yeme & İçme

Evde domates sosu nasıl yapılır? Domates sosu tarifi verir misiniz?

PisiPisiMia
PisiPisiMia Takip Et
Bilge Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
81
Yapay Zekaya Sor
Domates sosu nasıl yapılır?
Domates sosu nasıl yapılır?
Evde organik domates sosu nasıl yapılır? Önerebileceğiniz domates sosu tarifi var mı?
Nasıl Yapılır Soruları Öneri Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
9 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Suat Çöloğlu
Suat Çöloğlu Takip Et
Gastronomi
  • Herkese merhabalar 😊

"En sevdiğin sos ne?" diye sorsalar eminim ki çoğu kişi bu soruyu domates sos olarak cevaplar. Benim de favorilerimden biri olan domates sos, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi, soğuk çorbalardan içeceklere kadar çok geniş kullanım alanına sahip mükemmel bir birleşim.

Bugün size hem evde hem de profesyonel mutfaklarda kullanabileceğiniz mükemmel bir domates sos tarifi vereceğim. Kağıt ve kalemleri hazırlayalım, bu tarif kaçmaz!

Gizli Domates Sos Tarifi 🤫

• 5 adet büyük, kırmızı domates
    • 5-6 adet çeri domates
    • 1 adet kuru sağan
    • 5- 6 diş sarımsak
    • 1,5 yemek kaşığı salça
    • Taze kekik
    • Taze biberiye
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 2 tatlı kaşığı toz şeker
    • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl Hazırlanır?

İlk olarak zeytinyağını küçük bir kabın için alıyoruz ve içerisine sarımsak, taze kekik ve taze biberiyeyi ekleyip kabın ağzını kapatıyoruz. Daha sonra 1-2 saat aromalanması için dolaba kaldırıyoruz. Mümkünse 1-2 gün bekletelim, ne kadar bekletirsek o kadar güçlü bir aroma ve lezzet elde ederiz.🤤

İsteğinize bağlı olarak kekik ve taze biberiye yerine fesleğen yaprağı da kullanabilirsiniz, afiyet olsun.😋

• Soğanı brunoise şekilde doğruyoruz (minik minik 🐥) ve aromalandırdığımız zeytinyağından 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp soğan ve bütün sarımsakları kavuruyoruz.
    • Salçamızı ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
    • Küpler halinde doğradığımız domatesleri ekliyoruz ve suyunu salana kadar karıştırıyoruz.
    • Baharatlarımızı ve şekerimizi ekliyoruz, tavanın kapağını kapatıp orta ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz.
    • Son olarak tereyağını ekleyip karıştırıyoruz ve 5 dakika daha kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.

Eğer sosunuzu acılı yapmak isterseniz en başta hazırladığımız zeytinyağı marinesine taze chili biber ya da arnavut biberi ekleyebilirsiniz.

4
    0 Yorumla
Çok Süper Cevap
  • SiyahSu
    SiyahSu Takip Et
    Fırsat Avcısı Guru Yaş: 29 , eic 35%
    +1 yıl

Selamm,

Bildiğiniz gibi bu aylar kışa hazırlık ayları. Tamda domatesin bol ve ucuz olduğu zamandayız. Kış mevsiminde domatesler hem pahalı hem de genel olarak lezzetsiz oluyor. Bu yüzden bu mevsimde kışa hazırlık yapılmaktadır.. Ayrıca hazırladığımız domatesler bizlere çok kolaylık sağlar sosları çeşitli yemeklerde pratik bir şekilde kullanırız. Ben genellikle sosları kahvaltıda sade bir şekilde veya menemen yapıp tüketirim :)

Hadi gelin beraber bu yazımda kışa hazırlık için domates sosu tarifleri ve domatesleri kışa saklamak için birkaç tarif vereyimm.

Domates Sosu Tarifi (Sadece Domates İle)

<3
    <3

Malzemeler

• 7 kilo domates
    • 500 gramlık 7 tane kavanoz
    • 1 yemek kaşığı tuz ( tercihe göre değişebilir.)

(Bu miktar ne kadar yapmak istediğinize göre değişir.)

Yapılışı

Yapılışı (Görselleri birleştirdim.)
    Yapılışı (Görselleri birleştirdim.)
    • Domatesleri güzelce yıkayalım
    • Domateslerin kabuklarını daha pratik bir şekilde soymak için temiz bir kaba aldığımız domateslerin üzerine sıcak su ekleyelim. (dilerseniz kabuklarını soymadan da sosu yapabilirsiniz. Ama ben soyup tüketmeyi daha çok severim :) )
    • Domatesleri küp küp doğrayalım
    • Doğradığımız domatesleri tencereye alıp tuzumuzu ekleyip kısık ateşte pişirelim
    • Ara ara karıştıralım. Domatesler diriliğini tamamen kaybettikten sonra ocaktan alalım (Tencerenin büyüklüğüne göre değişir fakat genel olarak 30 40 dk arası kaynatırız)
    • Temiz kavanozlarımıza pişen sosları ekleyelim.
    • Kavanozları sıkıca kapatıp ters çevirelim. ( Bu sayede vakumlanmış oluyor)
    • 1 gece beklettikten sonra kavanozları dik bir şekilde serin ve kuru bir yerde saklayalımmm

DİPNOT

Kavanoz kapaklarını hiç kullanılmamış olmalı. Kullanılmış kapakla vakumlama işlemi yapamazsınız

Domatesleri 8 9 ay eğer kapağı hava almadıysa saklayabilirsiniz. Açıldıktan sonra buzdolabında 1 hafta içerisinde tüketmelisiniz.

Şimdiden afiyet olsun :)

Kahvaltılık Domates Sosu Tarifi

Acılı sos tarifim <3
    Acılı sos tarifim <3

Bu tarif inanılmaz lezzetli kışın kahvaltıda tüketebileceğiniz bir tarif.

Bu sos tarifini makarnaya çok yakıştırıyorum. Sade makarnanın üzerine ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz. Pide veya lahmacunun yanında da tüketebilirsiniz.

Tercihe göre acılı veya acısız yapabilirsiniz ama ben bu tarifimi acılı yapıyorum :)

Malzemeler

• 3 kilo domates (Bursa domatesi olursa daha güzel olur :) )
    • 1 kilo kapya biber
    • 250 gram acı kıl biber ( isterseniz yarısını tatlı diğer yarısını acı alabilirsiniz. Çok acı istemiyorsanız)
    • 2 baş sarımsak
    • maydanoz
    • 1 buçuk yemek kaşığı tuz ( kontrollü ekleyin bir kaşık koyun bakın tuzuna az gelirse eklersiniz )
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • 1 su bardağı üzüm sirkesi ( sirkeyide azaltabilirsiniz kokusunu sevmeyenler )
    • 1 yemek kaşığı tuz ( isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz.)

Yapılışı

Yapılışı <3
    Yapılışı <3
    • Domatesleri yıkayıp iri parçalar halinde doğrayıp robota atalım (Robottan çekeceğim için kabuğunu soymuyorum. Dilerseniz kabuklarını soyabilirsiniz.)
    • Geniş bir tencereye 1 su bardağı zeytinyağı bir su bardağı da üzüm sirkesi ekleyelim. Kapağını kapatıp kaynamasını bekleyelim
    • Kaynadıktan sonra hazırlamış olduğumuz domatesleri ekliyoruz. Orta ateşte ara ara kıvam alana kadar karıştırıp pişiriyoruz ( Ortalama olarak 40 dk kaynatabilirsiniz)
    • Biberlerimizi yıkayıp tohumlarını ayırıp robottan geçirelim
    • Temizlediğimiz sarımsaklarımızı da robottan geçirelim. ( Elle doğramayın havanda dövün veya robota atın. Daha lezzetli olur)
    • Maydanozlarımızı elimizle doğrayalım.
    • Tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra kaynayan, kıvam alan domateslerimizin üzerine ekleyip pişirelim ( Yaklaşık 15 dk)
    • 1 yemek kaşığı tuzumuzu ekleyelim
    • Kaynar olacak şekilde temiz kavanozlarımıza ekleyelim.
    • Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz
    • 1 gece bekletelim

Hazırladığımız sosumuzu dik bir şekilde serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :)
    Yukarıda sizler için iki sos tarifi verdim. Şimdi farklı bir başlığımıza geçelimm :)
    .
    .

Domatesler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Kışın yemek için hazııırr <3
    Kışın yemek için hazııırr <3

Bu başlıkta domates sosundan farklı olarak domateslerimizi kışa hazırlık olarak derin dondurucuda saklamak için kısa bir bilgi vermek istedim.

Kışın domatesler lezzetsiz ve pahalı bu yöntemlerle kışın bile yaz lezzetini bulabilirsinizz.

Malzemeler

• Buz dolabı poşetleri
    • Dilediğiniz kadar domatess :D

Yapılışı

• Domatesleri yıkayalım
    • Kabuğunu soyalım ( dilerseniz soymayabilirsiniz. )
    • Küp küp doğrayalım
    • Buz dolabı poşetlerine doğradığımız domatesleri ekleyelim
    • Poşetleri elimizle bastırıp havasını alalım. Domatesleri yayalım

(Dilerseniz domatesleri doğramadan bütün halinde buz dolabı poşetine koyup saklayabilirsiniz.)

Bildiğim sos tariflerini ve domatesleri nasıl sakladığımı sizlere anlatmaya çalıştım. Yazımı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim <3

1
    1 Yorumla
    • ksFırsat a
      ksFırsat
      +1 yıl

Merhaba 🌸

Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.

Sevgiler. 🙏🏻

Yorumla

En İyi Cevaplar

• suumisali_
    suumisali_ Takip Et
    Fırsat Avcısı Master Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı.

Kış geliyorsa kış hazırlıkları yapılmaya başlanır. Domates 🍅sosu da kışlık hazırlıklarımızdandır.. Patates kızartması yaptığımız zaman bu hazırlamış olduğumuz domates sosunu kızartmanın üstüne dökebiliriz.. Ayrıca yaprak sarması yaptığımız zaman salça yerine domates sosunu kullanabiliriz. Makarna yaptığımız zaman da domates sosunu kullanabiliriz. Elimizin altında hazır bulunmalı bu sos ve bunun için yaz bitmeden evlerimizde bu sosu yapmalıyız..

Domates sosu
    Domates sosu

Domates sosunu genel olarak et ve sebze yemekleri için kullanmış olsakta, çoğunlukla makarna için kullanıyoruz bu sosu ve bu sosa İtalya'da Napoletana sosu deniliyor.

Her yemeğe yakışan, uzun süre tazeliğini koruyan bu sosu kışlık için hazırlıyoruz genellikle ve böylelikle de elimizin altında bulunuyor.

Domates sosu tarifi

🍅Domates sosu organik domateslerle yapılırsa çok daha güzel olur. Daha lezzetli olur. Her şeyin en güzeli organik olanıdır bence 😊Domates sosu için malzemeler;Kışlık domates sosu

• 1,5 kilo domates 🍅 (Burdaki püf nokta domates seçimidir. Domates çürük olmamalıdır. Sivri domates, pembe domates, köy domatesi gibi domates seçilmelidir)
    • Sızma zeytinyağı (Burdaki püf nokta özellikle de sızma zeytinyağı sosun daha lezzetli olmasını sağlıyor)
    • Soğan
    • Sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tane küp şeker (Burdaki püf nokta ise şeker domatesin tüm lezzetini ortaya çıkarır, domatesin lezzetine lezzet katar)
    • Üzüm ya da elma sirkesi (bu sirkeler de domates sosuna lezzet katar, dilerseniz kullanın)

Yapılışı;Domateslerinizi güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. İsterseniz rendeleyebilirsiniz ya da küp küp doğrayıp sonrasında blendardan geçirin.
    Soğanları yağda kavurun, üzerine domatesleri ekleyin, sonrasında da sarımsakları ekleyin.(Burdaki önemli püf nokta ise sarımsakların sonradan atılması gerekiyor, çünkü sosun lezzetine lezzet katıyor.)
    Sos suyunu bırakırken sosun içine tuz ekleyin ve sosun içersine mutlaka küp şeker atın ki sosun lezzetine lezzet katılsın.. İsterseniz tercihinize göre sosun içine üzüm sirkesi ya da elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Bu sirkelerden birisini kullanabilirsiniz..
    Sos koyulaşıktan sonra blendardan geçirip kavanozlara pay edin ve kavanozdaki sosların üzerine zeytinyağı gezdirin, çünkü böylece sosların ömrü daha uzun olur.
    Soslarınızın kapağını kapatın. Dilerseniz buzdolabınızda, dilerseniz serin ya da kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz..

4
    5 Yorumla
    • suumisali_
      suumisali_
      +1 yıl

Sarma yaptığımız zaman domates yerine domates sosunu kullanabiliriz, yanlış yazdım ve yine resim paylaşamadım..

Paylaşamadığım resimler
      https://www.hizliresim.com/pmkabrd

https://www.hizliresim.com/b6psw9y

Yorumla
    • KürkMantoluHayri
      KürkMantoluHayri
      +1 yıl

Kuzum görselleri eklerken bir uyarıyla karşılaşıyor musun?

Yorumla
    • suumisali_
      suumisali_
      +1 yıl

@KürkMantoluHayri Hayır, hiçbir uyarıyla karşılaşmadım. Ama neden böyle oluyor anlayamadım..

Yorumla
    • KürkMantoluHayri
      KürkMantoluHayri
      +1 yıl

başka sorularda da yaşıyorsun değil mi bu sorunu?

Yorumla
    • suumisali_
      suumisali_
      +1 yıl

@KürkMantoluHayri Evet, genel olarak başka sorularda da yaşıyorum bu sorunu

Yorumla
  • GünesiBaglasamAya
    GünesiBaglasamAya Takip Et
    FenomenYoda Yaş: 35
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 672 cevap paylaştı.

Domates sosu tarifi, domates sosu nasıl yapılır?

Kışlık domates sosu tarifi:

Kış hazırlıklarına başladığımız bu günler’de domates olmazsa olmazımız. Birkaç püf noktasına dikkat ettikten sonra mis gibi domates sosu hazırlamak imkansız değil. Üstelik marketlerde hazır alınandan daha lezzetli olacak.

Yaz günlerinin kırmızı ve sulu domateslerinin lezzetini kışın’da bulabilmek, domatesi sos haline getirip konserve olarak saklamakla mümkün. Çorba’dan dolmaya, menemen’den makarna’ya hatta kahvaltılar ‘da dahi kışın elinizin altın’da bulabilmek için harika ve pratik bir tarif. Ben bahçemde ‘ki domatesle Bursa domatesini karıştırıp öyle tercih ettim. Sizler dilediğiniz domatesi kullanabilirsiniz.

Kışlık domates tarifi;

Önce temiz, yıkanmış ve kurulanmış kapakları yeni , sağlam olan cam kavanozlarınız hazır halde tezgahta bekleterek işe başlayın.

Domatesleri yıkayıp kabukları ile birlikte doğrayıp tencereye alıyoruz. Kabuk soymakla uğraşmıyoruz, çokta pratik oluyor.

Geniş Çelik tenceremize aldığımız domatesleri orta hararetli ateşte en az 45-50 dk güzelce kaynatıyoruz. kaynatma süresi çok önemli 45 dk pişirdim. Altını kapatayım demeyin, bu nokta da domateslerin su miktarı size yol gösterici olacaktır.

Kaynattıktan sonra blendar’dan geçiriyoruz. Tekrar kaynatıyoruz. sıcak sıcak küçük kullanımlık kavanozlara paylaştırıyoruz ve üzerine ‘de 1 çay kaşığı tuz atıp kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.

Kavanozların üzerini’de örtü ile örtüp 1 gece beklettiğiniz’de konserveniz vakumlanmış olacaktır. sonra serin bir yere kaldırıyoruz.

Afiyet olsun..

3
    0 Yorumla
  • Huxley17
    Huxley17 Takip Et
    FenomenYoda Yaş: 24
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 319 cevap paylaştı.

Evde Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Ben bu sosu kahvaltıda özellikle çok seviyorum sizinle de bu nefis tarifi paylaşayım. Biberi nasıl seviyorsanız azlığına ya da çokluğuna göre ayarlayabilirsiniz 🙌 Tariften yedi orta boy kavanoz domates sosu çıkıyor.

🍅 🌶 Malzemeler🌶 🍅

• 5 kg domates
    • 2 kg kırmızı biber
    • 25-30 diş sarımsak
    • 200 gram biber ( acı sevenler cin biber kullanabilir biraz )
    • Bir su bardağı üzüm sirkesi
    • 3.5 yemek kaşığı Kaya tuzu
    • İki su bardağı zeytinyağı
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 Demet maydonoz ( sevmiyorsanız koymayabilirsiniz ama daha güzel oluyor tavsiye ederim)
    • 4 yemek kaşığı çemen tozu ( Harika bir tat veriyor )
    • 2 yemek kaşığı karabiber

Yapılışına geçecek olursam 🍅🌶

• Domatesleri güzelce yıkadıktan sonra parçalara bölüp robottan geçirin.
    • Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayın
    • Yağı sirkeyi tuzu tencereye alıp kaynatın
    • Domatesleri ilave ederek kaynamaya bırakın kapağı açık olarak suyunu çekene kadar yaklaşık 1 ila 1,5 saat kaynatın.
    • Bilendırdan geçirdiğiniz biberleri kırmızı biberleri sarımsakları ilave ederek 20 ila 25 dakika daha kaynatın. Bu aşamada biraz karabiber ve bir yemek kaşığı şeker ve muhakkak çemen tozu ilave edin.
    • Kıvamını aldıktan sonra altını kapatıp ince doğranmış maydanozlarınızı ilave edin eğer istemiyorsanız maydanoz ilave etmeyebilirsiniz.
    • Sos sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Yedi 8 saat beklettikten sonra serin bir yere kaldırabilirsiniz.

Bu sos kavanozda dokuz ay kadar ya da on ay kadar kavanozda bozulmadan kalabilir.. Açtığınız kavanozları bir hafta içinde tüketmeye çalışın.

3
    1 Yorumla
    • KürkMantoluHayri
      KürkMantoluHayri
      +1 yıl

Şahane bir tarif olmuş <3

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

12

Cevap

13

Cevap

• ChocolateSuffle
    ChocolateSuffle Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Kavanozları dizceğiniz alana bir mutfak bezi serin ve üzerlerine örtmek için de başka bir mutfak bezi hazırlayın domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın uygun büyüklükte bir tencereye alarak kısığa yakın orta ateşte ocağa alın bir süre sonra kaynamaya başlıcaktır ocağa koyduktan yarım saat sonra tuzunu ilave edin ve 1,2 kere karıştırın kaynatmaya devam edin ocağa koyduktan bir saat sonra da sıvı yağı ekleyin ve pişirmeye devam edin yarım saat daha bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatın. yani toplamda minimum bir buçuk saat pişirmiş oluyoruz eğer daha koyu bir sos olmasını isterseniz bir süre daha kaynatmaya devam edip suyunu çektirebilirsiniz sosu sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatıp hazırladığımız alana ters çevirip yerleştirin tüm sosu bu şekilde kavanozlara doldurup ters çevirdikten sonra üzerlerini de bir mutfak bezi ile örtüp sarın bu şekilde en az bir gün, soğuyup vakumlanana kadar bekletin bu süre sonunda kavanoz kapaklarının vakumlandığını içeri doğru çökmüş olmasından anlayabilirsiniz kapaklarda herhangi sızdırma ya da vakum sorunu ile karşılaşırsanız o kavanozu açın başka yeni bir kapak hazırlayın ve içindeki sosu tekrar kısa bir süre kaynatıp yine aynı şekilde sıcaklığıyla kavanoza alın ters çevirerek bekletin mis kokulu nefis yaz domatesleriyle, konserve soslarınız kullanıma hazırdır.

0
    0 Yorumla
  • CherryBᛁossom
    CherryBᛁossom Takip Et
    Xper 6 Yaş: 105 , eic 99%
    +1 yıl

Kavanozları dizceğiniz alana bir mutfak bezi serin ve üzerlerine örtmek için de başka bir mutfak bezi hazırlayın domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın uygun büyüklükte bir tencereye alarak kısığa yakın orta ateşte ocağa alın bir süre sonra kaynamaya başlıcaktır ocağa koyduktan yarım saat sonra tuzunu ilave edin ve 1,2 kere karıştırın kaynatmaya devam edin ocağa koyduktan bir saat sonra da sıvı yağı ekleyin ve pişirmeye devam edin yarım saat daha bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatın. 🔥👉 yani toplamda minimum bir buçuk saat pişirmiş oluyoruz eğer daha koyu bir sos olmasını isterseniz bir süre daha kaynatmaya devam edip suyunu çektirebilirsiniz sosu sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatıp hazırladığımız alana ters çevirip yerleştirin tüm sosu bu şekilde kavanozlara doldurup ters çevirdikten sonra üzerlerini de bir mutfak bezi ile örtüp sarın bu şekilde en az bir gün, soğuyup vakumlanana kadar bekletin bu süre sonunda kavanoz kapaklarının vakumlandığını içeri doğru çökmüş olmasından anlayabilirsiniz kapaklarda herhangi sızdırma ya da vakum sorunu ile karşılaşırsanız o kavanozu açın başka yeni bir kapak hazırlayın ve içindeki sosu tekrar kısa bir süre kaynatıp yine aynı şekilde sıcaklığıyla kavanoza alın ters çevirerek bekletin mis kokulu nefis yaz domatesleriyle, konserve soslarınız kullanıma hazırdır. 😋

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Valla en lezzettli domates sosu anneanneminki domatesleri ve acı olmayan biberleri bahçeden topluyorsun o miss kokusu ile sonrasında yıkıyıp akıtma için süzgeçe koyuyorsun süzüldükten sonra alıyorsun kazanı evinin bahçesinde kontrollü bir şekilde ateşi yakıyorsun domatesleri ve binerleri kazanın içine koyuyorsan beraber karıştırıyorsun içine istersen bi kaç tane sarımsakta atabilirsn tercih meselesi sonra kıyma çekme makinasından geçiriyorsun alıyorsun kavanozlara koyup sonrasında afiyet ile yiyorsun ☺️☺️😋

0
    0 Yorumla
  • HesapsızHayat
    HesapsızHayat Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 90%
    +1 yıl

annem doğal domatesleri alır sonra onları bir güzel suyunu çıkarır güneşte kalır bir kaç gün sonra da biraz büyük tencere de pişirir kalın olduktan sonra kapatır dinlendirir sonra vazolara alır salca gibi olur yani sos ayni sekil yapılır ama sos fazla pişirilmez sadece 1 2 en fazla 3 günlük güneş sıcaklığı yeterlidir pişirmeye gerek yoktur.

0
    0 Yorumla
  • gizliaşık12
    gizliaşık12 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Biz annemle hep yaparız ve çok lezzetli olur biber ve domatesleri ince ince doğruyoruz biber dediğim acı olsunki tadı güzel olsun ama acı sevmiyorsan acı olmayan biberden doğra biz kazanda yapıyoruz çok az miktarda yağ koy zaten domates biber suyunu salacak sonra ilk biberleri koy bir iki çevir kaşıkla sonra domatesleri ekle çok pişmeden ocakta al soğumasını bekle sonra kavanozlara doldur cam kavanoz olsun ağzını çok sıkı kapa etrafına bez dola 15 20 gün beklet konserveligin hazırr

3
    0 Yorumla
  • Akira-kiki
    Akira-kiki Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 96%
    +1 yıl

ablam, annem yaptı bildiğim kadarıyla anlatayım. olgun domatgesleri yıkayıp büyük tencerey doğradılar yarım saat falan kaynadı sonra bilendır ile ezdiler. sıcak sıcak temiz küçük kavanozlara doldurdular kapağını sıkı yaptılr.

1
    0 Yorumla
  • sla-veyim
    sla-veyim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 94%
    +1 yıl

nasıl yiyceğine kullancağna bağlı makarna sosu olarak kullancaksan ve menemenlik yapcaksan klasik rendeleyip kaynatacaksın... ama kahvaltılarda olsun dersen baharatlı cevizli acuka tarzı yapabilirsin azda salça eklersin...

0
    0 Yorumla
  • Illecebrous
    Illecebrous Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

Yordu Ama Değdi! Kışlık Domates Sosu Tarifim ↗

Tarifime bir göz at derim

0
    0 Yorumla
  • miss_misfit
    miss_misfit Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Bütün gece onunla uğraştık uykusuzluktan ölmek üzereyim 🙄 ihtiyaca göre domates al ve rendele kaynat koyu kıvama gelince tuzunu ekle kıvamını kendine göre ayarlayabilirsin domates alırken salçalık domates almayı unutma😬

0
    0 Yorumla
  • Ghadam
    Ghadam Takip Et
    Xper 3 Yaş: 59
    +1 yıl

Domates bir kazanda ezilir, daha sonra kaynatılır. ne zaman suyu biterse biraz sertlesirse bir tepsiye konup güneşin altında tutulur ve ara sıra karıştırıp suyunun tamamen bitmesi beklenir. bu salça ev salçası. tuzlanip kavanozlara yerleştirilir..üzerine biraz yağ dökmek lazım ki üstü küf tutmasın. afiyet olsun

1
    0 Yorumla
  • Memur0909
    Memur0909 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 45
    +1 yıl

Zeytin yagi ile pismis turlu Yemegi favorim dogal salca, kirmizi biber, patlican, patates, yas fasulye ve dagda yayilmis dana etinin kullanildigi enfes bir yemek ustunede antep fistigi dolgulu rulo baklava ustu sade maras dondurmasi ve kolanizi yanina ayarlayin ve hayatin en mutlu insani Sen olabilirsin bu deneeyimden sonra

0
    0 Yorumla
  • crazy_woman
    crazy_woman Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

Çok basit ya güzel domatesler bul once sonra popolarına bir artı işareti yap at kaynar suya 30 saniye beklet sonra çıkarıp buzlu sus at kabuğu kendinden soyuluyor at blander içine sos haline gelene kadar blend et dik kavonaza kapat ağzını sıkıca oldu bitti ☺️

0
    0 Yorumla
  • merakettimmişte
    merakettimmişte Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

artık domatesler inorganik iken nasıl evde organik sos yapıcaksın ki

1
    0 Yorumla
  • müzikçiyizbiz
    müzikçiyizbiz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37 , eic 33%
    +1 yıl

ben el robotunda püre haline getiriyorum makarnada vs de hazır sos gibi oluyor.

0
    0 Yorumla
  • Brserglu
    Brserglu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 85%
    +1 yıl

Kabuksuz soy. İnce ince dogra erimesi kolay olur. yağ ile kavur. Afiyet olsun

0
    0 Yorumla
  • Ölümlü_DÜNYA_ÖLÜMVAR
    Ölümlü_DÜNYA_ÖLÜMVAR Takip Et
    Xper 5 Yaş: 110
    +1 yıl

domatesleri büyük bir kazana doldur ve 2 saat 4 saat arası onlar iyice ezilene kadar karıştır

0
    0 Yorumla
  • siyahkurbağa
    siyahkurbağa Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27
    +1 yıl

domatesleri sıcak suya koy kabukları daha çabuk soyulur sonra kabuklarını soyup püre haline getir. Acı sos eklersen güzel olur

0
    0 Yorumla
  • bulent1734
    bulent1734 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 48
    +1 yıl

Çanakkale domatesini alacaksın robotla doğrayacaksin cam kavanoza koyarken 1tane aspirin atacaksın kavanoza koyup kapatacaksın bu kadar

0
    1 Yorumla
    • Yoğunbakım
      Yoğunbakım
      +1 yıl

Aspirin mi? Aspirin alerjisi olan biri yerse mahvolur.

Yorumla
  • hacabent1
    hacabent1 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    +1 yıl

Domatesi ince ince doğrayın hatta kabuğunu soy rendele daha sonra bir az yağ ile zeytinyağı olursa daha iyi olur tavada kavur domates sosun hazır 🍅🍅

0
    0 Yorumla
  • plnarlşık
    plnarlşık Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

domatesleri yıkayıp rondadan geçir
    sonra kaynat kovonaz lara ilave etmelisin

0
    0 Yorumla
  • arhann07
    arhann07 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    +1 yıl

Tarif bilmem ama en güzeli kazanda ve kalabalık şekilde yapılandır🥰

0
    0 Yorumla
  • eysacalıklı
    eysacalıklı Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

Sıcak suda beklet, yumuşayan kabukları soy blenderdan geçir pişir, kavanozlara koy

0
    0 Yorumla
  • Kominikeysinn
    Kominikeysinn Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 97%
    +1 yıl

Kavanoz erkeğe sıktırılır mesela

0
    0 Yorumla
  • selçuksss
    selçuksss Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

ne gerek var git marketten al 😂

0
    0 Yorumla
  • darkhorse28
    darkhorse28 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

Bunu bilmiyorum

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Evde domates sosu nasıl yapılır? Domates sosu tarifi verir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Menemen yaparken domateslerin kabuğunu soyar mısınız? 29 cevap verildi
Yörsan domates çorbası tarifini bilen var mı? 2 cevap verildi
Salçalı, domates soslu makarna tarifi verir misiniz? 7 cevap verildi
Domates Salçası Sivilce yapar mı? 7 cevap verildi
Domates sosu yapacağım yardımcı olur musunuz? 3 cevap verildi
Yemeklerinizde domates salçası mı biber salçası mı kullanıyorsunuz? 66 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kendinizle konuşurken, kendinize hakaret ediyor musunuz?
  • Sabah kahvaltısında favori içeceğiniz ne, çay mı kahve mi başka bir şey mi?
  • Elim nasıl gözüküyor?
  • Birinin senden hoşlanma, sana aşık olma ihtimalini yüzde kaç sanıyorsun?
  • Yürümek istediğiniz biri var mı?
  • Ben bu gün üzgünüm gibi sanki, siz nasıl hissediyorsunuz bakalım, gününüz güzel geçsin🧡?
  • Bu yemeği denemeyen kaldı mı?
  • En ideal erkek burcu hangisidir?
  • Selülitlerin olması vücut güzelliğini etkiler mi?
  • Mantar sever misiniz, mantarla aranız nasıl gerçekten?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨