Selam Gençlik.. Düşünün, bir ortamda, bir masada yemek yiyen insanlar var çok tanıdık değiller, tamamen yabancı da sayılmazlar. Onlara afiyet olsun diye seslenebilir miydiniz? Ya da şöyle düşünün;komşunuz tüm komşulara aşure dağıtıyor. Güvenip yiyebilir miydiniz? İnsanlarla yemek yiyebilecek cesaret ve güveniniz kaldı mı? İnsanlara afiyet olsun diyecek cesaret ve güveniniz peki? Görüşlerinizi meraktayım..😃😃❣️❣️
İnsanlara afiyet olsun demeye cesaretiniz kaldı mı?
Ben derim. Arsızlıktan değil. Cüretten de değil... İyi yim ben ya. Hep kötü düşünmem. Düşünmemem gerektiğini bilirim. Biri kalkıp beni mi bozacak. Bozsun. Dert mi değil? Takmam umurumda dahi olmaz. O an, sadece birkaç kişi. Eywallah. Veya size de afiyet olsun... Ve ya bereketli olsun der ya. Kafi... O denli yabancılaşmadığım için oldukça mutluyum. Etrafa neşe dağıtmak değil, keyifli bir insan olmam ile ilgili aslında iletişimim... Ve bunu seviyorum. Korktuğum ve güvenmeyi bıraktığım gün. Aslında biliyorum, öldüğüm gün. Bir umut var be bir yerler de. Kendini, değerlerini, karakterini kaybetmemiş insanlar var... O kadar kirlendiyse de bu dünya. Öpüyoruz dudaklarından...
. . #Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... '' .
Anladim canim. Aslinda espiriyle karisik hissettigimi soyledim. Ben hala o sorgulama kivamina gelemedim. Tanidik tanimadik herkesle bi selam verip konusabiliyorum. ya da goz goze geldigimizde bi tebessumu asla eksik etmiyorum. Yanyana yurudugum tanimadigim kisilerle eve gidene kdr ayni yola gidiyosak sayet, muhabbetin dibine vurabiliyorum. Guveniyorum acikcasi insanlara , gevenmemem gerektigini biliyo olmama ragmen ustelik. ya da afiyet olsun diyecegim sirada " ay cok guzel gorunuyo hayir demem teklif ederseniz" diyebilirim. Tabi bunlari kadinlara yapiyorum :) yalnis anlasilma olmasin : )) Demek ki o kadarda duygularim korelmemis...
Güveniyorum insanlara, hele komşulara güvenmemeliyim gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmamıştı. Ablalar sık sık özellikle bu pandemi döneminde evden bir şeyler hazırlayıp, bahçede oturup yerler. Başta katılıyordum, sonra baktım muhabbetleri bana göre değil, katılmayı bıraktım. Ben insanları tehlikeli görmüyorum 😄