Merhabalar efenm, :) Evdekilerden kahve istedim, şeker yerine yanlışlıkla tuz koymuşlar ilk yudum da kahve müptelası olan ben kahveden soğuyordum. Sizden ricam sevdiğiniz adama bu acıyı yaşatmayın. :D Tuzlu kahve içirecekmisiniz? #Düşünürbiri
Sizi istemeye geldiklerinde damat beye tuzlu kahve içirecek misiniz?
Şakalaşmak çok güzel bir şey, latife de güzeldir ama şu yapılan rezillikten başka bir şey değil. Mide ifrazatı geçiren, hastaneye kaldırılanları dahi duydum sırf şu gereksiz durumdan ötürü.
Her şeyden öte, eskiden neden tuz atılırmış onu dahi bilmiyor bugün çoğu.
Ben de bir kere anneanneme yapmıştım yanlışlıkla sonra da hayır tuzlu yapmadım diye ısrar ettim bir de büyük bir yüzsüzlükle😂 Yapmam ben tuzlu kahve falan bu tür eski geleneklere sıcak bakmıyorum.
tuzlu kahveyi normalde görücü gelen erkeği istemiyorsa yapar kız erkek içince rahatsız olur kızda fikrini belirtmiş olur ama artık her erkeğe içirip onu sınama benzeri bir adete dönüştü. kahveyi zaten fazla sevmem ve tuzun fazlası bana dokunuyor umarım ilerde göte gelmem :D.
Yanliş anlaşılan bi gelenek :) eskiden eğer kızın gönlünde başka biri varsa veya kız oğlanı beğenmemişse kahvesine tuz koyarmış. Eğer begendiyse sekerli yaparmış bu iş olur diye. Tuzlu kahveyi icen oğlan kimseyi kirmadan sessizce cekip giderlermis. :) Cok ince dusunulmus bir gelenek aslinda. Ben koymam gönlüm olmayan biriyle neden evleneyim ki zaten. :)
Kıyamıyorum tuz koymaya bile 😌 uzun zaman düşüneceğim bu tuz meselesini.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır ben şekerli yapmayı düşünüyorum ama abartmadan. Yani sade veya orta içiyordur muhtemelen , ben şekerli yaparim. Hani hicbir sey yapmadı olmasin gibisinden. Veya tamamen sevdigi gibi yaparim bilmiyorum :D ama bu konuda gelin kendi haline birakilmiyo emin ol. Gelin normal kahve yapsa , ev o kadar kalabalik ki kiz istemede, gelin 2 saniye arkasini dönse baska biri hopp tuzu boca ediyo kahveye. Ben 2 kez şahit oldum buna. Gelin kiyamadi ama baskalari gelinden gizli attilar tuzu.
Belki katabilirim ama o kahvenin içinde sevgim olduğu için kahve o ana kadar içtiği en güzel kahve olabilir. Bu geleneğinde o şekilde ince bir anlami var zaten Sevene sevdiğinin elinden tuz bile tatlı gelirmiş. 🌼🌼🌼
Evet, içireceğim. İçemezse diretip kıyamam ona da içemiyormuş gibi yapmamalı. Anlarsam ve bitirmezse, tuzlu kahvemi bitireceği güne değin evlenmem onunla☕
Hayır. Direk tanışma olur. İsteme merasimini sevmiyorum. Ben m. l mıyım ki istiyorlar. Zaten ailemle tanışma düzenlemişsek ve ailemde hoşnut kalmışsa problem yok.
Yaparım büyük ihtimalle ama tepkisini merak ettiğimden hatta kız isteme olmasına gerek yok normal bir zamanda yaparım beklemediği bir anda daha keyifli olur sonuçta orda o tuzlu kahveyi içebilme ihtimalinin farkında ama normal bir zamanda yaparsam hazırlıksız yakalanır. Yazdım bunu bir kenara yapıcam
O surat ifadesi çok tatlı oluyor kahve ne kadar tuzluysa surat ifadesi o kadar tatlı oluyor He bide sevdiğimiz adam bizim için o tuzlu kahveyi içince hoşumuza gidiyor mutlu oluyoruz
Burada '' ben tuz koymam kıyamam ona şeker bal koyarım'' diyen kızların %98'i damat geldiğinde kahvesine 1 yemek kaşığı dolusu tuz koymazsa ben de Namerdim😅😂😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İçirmicem içsin normal Türk kahvesini ya saçma sapan adetlere gerek yok