Nişanlımla uzun zamandır dışarda oturup güzel bir yemek yemedik. Ya o geliyor bize ya ben gidiyorum ona. Yemeği de kendim yapıyorum. Yemeklerimi çok seviyor. Ama artık cimrilikten de yaptığını düşünmeye başladım.
yemeklerini seviyordur, haksızlık etme.
kesin cimri biri, şimdiden uyar.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nişanlım sürekli "evde yemek yiyelim" diyor. Cidden yemeklerimi mi seviyor yoksa cimri biri mi?
açıkçası bu yaşantınıza bağlı, hemen cimri dememek lazım. mesela bu pandemiden önce sinemaya , tiyatroya gitmek , veya başka alanlara para harcamaktan kaçınıyorsa cimri birisi olabilir. şu an belki pandemiden dolayı bir yerlerde yemek istemiyor olabilir, ama genel olarak para harcıyor mu başka şeylere , harcamıyorsa cimri birisi olabilir, veya maddi gücü pek olmayabilir. ha erkek ev yemegi sever, ama cogunda bir dısarıda en azından ocak basında yeme, rakı balık yapma veya iyi bir seften güzel bir yemek yeme tutkusu illa ki vardır
Hazır yemek yapan biri varsa daha rahatına geliyordur tabii. Hele güzel yemek yapıyorsan seviyorsa dışarı pek çıkmak istememesi normal. Öte yandan salgın koşulları yüzünden dışardaki mekanların hijyenine de güvenmiyor olabilir.
Sağlıklı bulmuyor olabilir.. Parası olmayabilir.. Bir çok sebebi vardır.. Sadece bundan cimri olduğu anlaşılmaz..
Ama bunu durumu olmasına rağmen, her meselede cebinde akrep varmışçasına elini cebine sokmuyor, her seyde ucuza kaçıyor, çoğu lazım olan şeye gereksiz de diyorsa bunlar cimrilik alametidir.. Ve nişanlın sonuçta neden dışarda yemeyi tercih etmediğini sorabilirsin.. Ayıp değil.. Onun hakkında kötü düşünmekten daha hayırlı..
Dışarıda yemek yememekle cimri olduğunu düşünmek yanlış olur. Dışarıdaki yemekleri sağlıklı bulmuyorda olabilir. Dışarıda yemek yerken kendini rahat hissetmiyorda olabilir. ya da Şu zamanı düşünürsek virüs icin tedbirli oluyor da olabilir. Cimri olduğunu anlamanın bir yolu da eve sipariş vermek olabilir. Yemeklerinizi yedikten sonra dışarıdan bir tatlı isteyebilirsiniz. Bu durumdaki tepkileri size ip ucu verecektir.
Bence nişanlını hemen cimri olarak düşünme. Gerçekten yemeklerini seviyordur ve senin yaptığın yemekleri yemek istiyor olabilir. Ama cimri biri de olabilir öbür yandan senin dediğin gibi dışarda yemeğe para harcamamak için. Sen bir gün ona 'bugün de dışarda yiyelim, değişiklik olsun' de. Eğer yüzü düşerse ya da bir memnuniyetsizlik ifadesi, tavrı sezersen cimri olma ihtimali yüksektir.
Ya cimrilikle alakası yoktur bence, nişanlısınız sonuçta bir sürü masraf olacak düğün, ev, eşya vs. Türkiye’de para kazanmak, para yettirmek kolay değil. Bir sürü borca gireceksiniz geleceği düşünerek evde takılalım bi süre diye düşünüyor olabilir
Bir yemek en fazla 50-60 lira hamburger pizza vs yeseler ancak bu kadar tutar. Eğer bir erkek bu parayı dert ediyorsa ondan ileride hiçbir şey beklemem
Hanımefendi siz başka bir ülkede mi yaşıyorsunuz? Ben burada yaşıyorum buranın ekonomisine göre konuşabiliyorum. Başka ülkede yaşasam oranın örneğini verirdim. Neye göre cahil dediniz?
Bu arada biraz profilinize baktım da size göre akpli olmayan herkes cahil 😃 Bu kadar gerilmeyin farklı görüşlerden herkes aynı şeyi düşünemez “hoşgörülü olun” iyi günler.
Bosna Hersek, Amerika elbette. Ucuz bi ekonomisi var zannediyorsunuz. Adamlar marketten 2 portakal alıp 5$ ödüyorlar. Sizde refah huzur olarak nitelendirirsiniz tabiki
Ben hiçbir şey olarak nitelendirmedim ki? Neye dayanarak böyle konuşuyorsunuz anlamadım, yukarıda da söyledim burada yaşıyorum buranın ekonomisine göre yorum yaptım diye. Hiçbir ülke örneği vermedim, başka bir yeri övmedim. Ayrıca daha önce bir çok Avrupa ülkesinde bulundum söylediğiniz gibi bir fiyatla hiç karşılaşmadım. Tekrar tekrar söyleyeyim yukarıda ki yorumda ülkemi hiçbir ülkeyle karşılaştırmadım. Neden bu kadar ayrıştırıcı ve saldırgan bir üsluba sahipsiniz?
Saldırgan değilim ki. Kaba bürünmüşsün. Hatta bürünmüşsünüz. Fatih Sultan Mehmet siz böyle konuşun diye fethetmedi. Türkiyenin nesi var söylesene? İstesen giderek 15₺’lık yemekte yersin 917392479384₺’ ya da yersin. Sürekli ÜLKEYİ kötülemek, Nasıl bi zihniyete sahip olduğunuzu gösterir.
SABIR YARABBİM. Hanımefendi ülkeyi kötüleyen bir tek bir şey söylemedim şimdiye kadar ama madem böyle zihniyet diye diye beni ötekileştiriyorsunuz. İntihar eden insanlara, manavdan geçerken çocuğunun gözünü kapatan insanlara, yokluktan videoların karşısına geçip ağlayan insanlara bakın. Bir ayda ne kadar vergi veriyorsun bir hesapla ama anladığım kadarıyla sen zaten baba parası yiyip ülke ülke geziyorsun ve muhtemelen babanda müteahhit falan. Zihniyet, kötüleme, Fatih Sultan’a bağladığına göre sen bir trollsun. Atatürk’ten niye bahsetmiyorsun? Fatih Sultan gibi o da bizim atamız değil mi? Cahil olan ben değilim, tüm atalarıma saygı duyuyorum ve hepsini anıyorum, Fatih Sultan’ın ideolojisini, yaşantısını biraz araştırsan sana öyle ters ki öyle hoşgörülü bir insan ki. Anlamazsınız ama işte maalesef. Sana iyi günler diliyorum, tartışmak bana uygun bir şey değil
Siyaset ötekileştirirsen böler, yoksa herkes farklı bir görüşe sahip olabilir, ben herkese saygı duyuyorum ancak siz duyamadığınız için bölünüyoruz, 5 senede bir yapılan seçimler için böyle tartışmalar çok gereksiz. Holigan değiliz, hiçbir partiye bağlı olmamıza gerek yok, seçimlerde verilen vaatlere göre oy verilir, holiganlıkla değil
Niye hakkım yok? Ben 2 üniversite mezunu, yüksek lisans yapan, 2 dil bilen bir insanım ama iş bulamıyorum. Senelerce emek verdim, okudum, kendimi geliştirdim, yaşadığım vatana yorum yapma, eleştirme hakkım yok mu?
Dışarıda yemek hem masraf hem virüs var sakıncalı hem de ev gibisi yoktur bence. Pinti olup olmadığını anlamak için dışarıdan eve yemek söyle ve fiyatını ortalamanın üstünde çok uçmadan salla. Bakalım tepkisi nasıl olacak?
Arkadas disarida yeseniz bu sefer de yemeklerimi mi begenmiyor diyo konu acarainiz.. Götürdüğü zamanlarda olur. Evleneceksiniz be kadar borcun altina girdiniz farkinda misin? Adam seni yemege mi goturecek nerden biraz kissam diye onu mu?
eh biraz tutumlu hicbir ev yemegi pizzanin yerini tutamaz bende biraz tutumluyum o yuzden bende aynisini sevgilime yapiyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yani mekanlar çok pahalı hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama belki parası yoktur sana da ödetmek istemez o yüzden evde yapmayı mantıklı buluyor olabilir. Ama yani bunun dışında başka şeylerden de engelliyorsa seni cimrilik olabilir o zaman
cimri olduğunu düşünmeye başladım kararımı sorgulatma bana derim 😀
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
önemli olan baş başa güzel vakit geçirmek, seni her gün dışarda yemeğe çıkarmak zorunda değil. sen onun cimri olduğunu düşünürsen o da senin paragöz oldugunu düşünür, ki haklı da..