böyle kafelerde içtiğimiz olur ya bol köpüklü ve biraz katı olur onun adı nedir? hiç anlamam kahve türlerinden hiç araştırmadan gidip bi kahve makinesi aldım filtre kahve makinesiymiş kahvenin telvesini ayırıyo ben öyle istemiyorum, bunun için nasıl bi cihaz almam lazım Türk kahvesi için bide son sorum espresso ne demek? biliyorum çok cahilce oldu ama gerçekten bilmiyorum çok kahve içen biri değildim son zamanlarda sevmeye başladım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Kahve makine önerisi
Öncelikle merhaba, bir barista olarak en sevdiğim soru tiplerinden kendileri😀❤
Espresso bilmemen de seni cahil yapmaz ayrıca bunuda en baştan belirtmek istedim.
Uzunca hatta upuzun şeyler yazabilirim ama çokta sıkmak istemiyorum.
Türk kahve makinesi olarak sana Arçelik Tkm 9961 B telve modelini önerebilirim. Çoğu mekan bunu kullanıyor. Çünkü çift girişli ve aynanda 4 den fazla müşteri istediğinde bununla pratik oluyor. O yüzden büyük ihtimalle cafelerde sana getirilen Türk kahvesi bu makineden çıkıyor.
Gelelim espresso nedir sorusuna 😀 bu aslında 3. Nesil kahve olarak geçiyor. Bizim normalde evde tükettiğimiz granül kahveler yani nescafelerin yanı sıra kahvenin çekirdeklerinden direk kahve elde etmen demek yani bir nevi kahvenin organik hali diyebiliriz. Senin aldığın makine ise filtre kahve makinesi herkese hitap etmez ama bu makineden ziyade kahvenin doğru seçilmediği için olur.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
- +1 yıl
Smeg ama çok pahalı olmazsa Arçelik'in iki hazneli olan have makineleri de çok güzel
02 Yorumla- Soran+1 yıl
benim bahsettiğim kahve türü için nasıl bi cihaz lazım? filtre kahve istemiyorum
- +1 yıl
Merhabalar,
Espresso: Bir İtalyan işadamı olan Luigi Bezzera, 1901 yılında ilk ticari "espresso" makinesinin mucidi oldu. Söylentilere göre, işçilerin kahve molalarını kısaltmak için demleme süresini kısaltan bir makine icat etmişti. Espresso, yani ekspres kahve adı buradan gelir.
Arzum OKKA OK001
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Hiç bilmiyorsan neden makina aldın? Geri verebiliyosan ver espresso herkes icemez, sen ne iciyosun en cok?
04 Yorumla- Soran+1 yıl
kafelerde Türk kahvesi diye bişey içiyordum acayip beğendim cihazını alıp evde yapayım dedim filtre kahve içinmiş onu sevemedim ki, çok sıvı olsun istemiyorum biraz daha katılaşsın ve köpüklü olsun bunun için ne alabilirim, espresso nasıl bişey hiç bilmiyorum
- Cevap sahibi+1 yıl
Sizin evde türk kahvesi içilmez miydi? Bak güzel bir ortalama türk kahvesi makinesi almak istiyorsan okka yı tavsiye ederim, ama cok güzel yapsın diyorsan arçelik marka var ama onlar biraz pahalı
- Cevap sahibi+1 yıl
Gerçi okka da cok güzel yapıyor ben 2 senedir kullanıyorum
- Cevap sahibi+1 yıl
Birkaç yıl sonra arçelik 2 adet kahvenin 1 ini yarısına kadar dolduruyor böyle saçma şeyleri cıkabiliyor zamanla, o yüzden ben elle suyu doldurulup kahvesi de elle konulan seviyorum yani okka
- +1 yıl
Arzum okka kuzenimde içmiştim güzeldi.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
köpüklü müydü
- +1 yıl
O kadarını hatırlamıyorum yeni içmedim.
- +1 yıl
Nasıl kahve? Filtre falan mı turkish coffee mi_?
04 Yorumla- Soran+1 yıl
filtre makine aldım sevmedim hiç Türk kahvesi istiyorum ama böyle köpük köpük olsun dışarda içince çok beğeniyorum aynı marka kahveyi evde yapınca güzel olmuyo
- +1 yıl
Ankara 'da Osmanlı kahvesi diye bir şey var. Türk kahvesini kumda yapıyorlar ama cezvede değil direk fincanın içinde. Denemeni tavsiye ederim.
- Soran+1 yıl
ya dışarıda zaten çok güzel kahveler içiyorum evde onu nasıl yaparım onun derdindeyim 😅 peki elektrikli cezve nasıl bişey biliyor musun
- +1 yıl
Ben normal cevze dışında sevmiyorum. MAkineler genelde kötü
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi