Resmen kurtarıcı bu😀 evde baktım tereyağı yok (zaten margarin kullanmıyoruz, oda yok).. baktım pudra şekeride yok.. baktım ne var.. 1 bardağı buğday nişastası buldum (yoksa normal nişasta koyun) onu koydum,1 su bardağı sıvıyağ koydum,1 yumurta,2 su bardağı un, 1 paket vanilya (yoksa koymayın).. 1 paket kabartma tozu (yoksa karbonat koyun).. karıştırdım bunları.. oldu size tatlı kurabiye hamuru.. sonra kola kapağı vardı, önce kakaoya batırıp sonra yuvarlayıp tepsiye dizdiğim kuribişlerime batırdım şekilli olsun diye 💁♀️(kakao yoksa kahvede olur, puding tozuda olur.. farketmez) Yapımı 5 dakka.. fırını önceden ısıtın 180 derece.. bende 10 dakikada oldular.. fırına göre değişir bu:) tadı mükemmel olduu:) sizinle paylaşmak istedim 🙈❤️ Tatlı günler🙋♀️
Güncellemeler
+1 yıl
Annemde şaşırdı evde malzeme bitmişti sen bunu nasıl yaptın😄 yasak nedeniyle gidipte malzeme alamıyoruz, evimiz marketlere çok uzak, müstakil:)
Arkadaşlar, evde malzeme yoktu, canım tatlı kurabiye çekti, aklımdan uydurup yaptım çok güzel oldu, tarifi denemek ister misiniz?
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Arkadaşlar, evde malzeme yoktu, canım tatlı kurabiye çekti, aklımdan uydurup yaptım çok güzel oldu, tarifi denemek ister misiniz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba,
Evet tarif benimde sıklıkla. yaptiğim mantar kurabiye tarifi agizda dagilan harika bir dokusu var. Elinize saglik
Eline sağlık yoklukta bunu yaptıysan varlıkta neler yapmazsın ki o zaman çaylarda benden ist kadıköy boğanın orda buluşuyoz 😀
Buluşamam, ben nişanlıyım😀 ayrıca istanbula çok uzağım.. karadenizliyim☺️
Nişanlınla mutluluklar işin şakası o ama kurtulamadın bende karadenizliyim sadece görev dolayısıyla ist yım
Mantar kurabiyesi baya aklından gelmiş ellerine sağlık
Aslında mantar kurabiyesi böyle değil:) daha farklı malzemeleri var. Ne yapayım evde yoktu uydurdum bişeyler. Biraz benzedi:)
Bunlar pişince çok güzel gözüküyor😁😁
Valla pişinde daha güzel göründüler. Evdekiler hepsini yedi çekemedim.😀
Çok hoj adı mantar kurabiş olsun
Valla bencede olsun☺️
Ellerine sağlık 🌸😻
muhtesem ya helal kiz sjhksj
Eline sağlık
Eline sağlık hehhe
Çok iyi