Arkadaşlar, evde malzeme yoktu, canım tatlı kurabiye çekti, aklımdan uydurup yaptım çok güzel oldu, tarifi denemek ister misiniz?

Resmen kurtarıcı bu😀 evde baktım tereyağı yok (zaten margarin kullanmıyoruz, oda yok).. baktım pudra şekeride yok.. baktım ne var.. 1 bardağı buğday nişastası buldum (yoksa normal nişasta koyun) onu koydum,1 su bardağı sıvıyağ koydum,1 yumurta,2 su bardağı un, 1 paket vanilya (yoksa koymayın).. 1 paket kabartma tozu (yoksa karbonat koyun).. karıştırdım bunları.. oldu size tatlı kurabiye hamuru.. sonra kola kapağı vardı, önce kakaoya batırıp sonra yuvarlayıp tepsiye dizdiğim kuribişlerime batırdım şekilli olsun diye 💁‍♀️(kakao yoksa kahvede olur, puding tozuda olur.. farketmez)
Yapımı 5 dakka.. fırını önceden ısıtın 180 derece.. bende 10 dakikada oldular.. fırına göre değişir bu:) tadı mükemmel olduu:) sizinle paylaşmak istedim 🙈❤️
Tatlı günler🙋‍♀️
Arkadaşlar, evde malzeme yoktu, canım tatlı kurabiye çekti, aklımdan uydurup yaptım çok güzel oldu, tarifi denemek ister misiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Annemde şaşırdı evde malzeme bitmişti sen bunu nasıl yaptın😄 yasak nedeniyle gidipte malzeme alamıyoruz, evimiz marketlere çok uzak, müstakil:)