Selaammmss sevgili ponçik üye arkadaşlarım💃🥳 Bugün günlerden mantıı👩🍳Benim için yemek yemek de yapmak da kesinlikle bir sanattır. Özellikle de ben yapıyorsam ve bu yemek mantıysa kesinlikle ve kesinlikle bu bir sanattırrr.
Sizce de yemek yapmak bir sanat mıdır?
Sanat sanat için midir yoksa sanat yemek için midir?
Mantı yapımının ilk 1 saati sakin ve düzenli olur. 1 saat sonunda yavaş yavaş ayak ağrısı bel bükülmesi başlar. Sonrasında of yemesi güzel de yapması zor yahu denir ve son. Yemek yapmak bana göre sanattır, kolay gelsin. :)
Selam Sanat, severek yaptığın her şey içindir ve sanatın en lezzetli yüzü yemek yapımında ortaya çıkar. Mantı yapmakta sanattır Adana kebap yapmakta sanattır. Bende mangal başında kendimi sanatçı gibi hissediyorum. Sanatçı ruhuyla kıymayı saplamak, mangalın üzerine koyup kömürün üzerine damlayan yağı görüp, cıss diye sesini duymak. En güzel manzaradır ve en güzel denizlerin dalga sesinden hoştur bu ses. Neyse yazdıkça acıkıyorum ben. 😋
Yemek sanattır sanat yemektir kolay gelsin eline sağlık ama böyle yapıp yapıp bize göstermekte Allah razı gelmez he 😂 mübarek ramazda eline yüreğine sağlık afiyet olsun çok severim mantıyı
Kolay gelsin Çok güzel gözüküyor Sevginizi emeginizi maharetinizi Katip Güzel bir yemek yapacağınızı umuyorum Ellerinize sağlık afiyetler olsun şimdiden
Ablam kafan mı güzel ya biz bunu 1 saatte yaptık bitti eziyetle ne alaka ayrıca da istemeyen yapmaz ben zevk alarak yapıyorum ne bu öfke anlamadım ki zorla alıp getirdik gibi soruya 😂
Yahu niye boş olsun? Ben yapmayı seviyorum yemeyi de seviyorum. Karnım doysun diye emek veriyorum. Kaldı ki ben yemeden bile yapmayı seviyorum. Kimse beni zorla oturtmadı oraya😅
Aleykümselam kardeşim.. başlıkdaki sorunun cevabı ; sanat toplum , insanlık içindir. Yemek yapmakda kesinlikle bir sanattır. İlla ki yeöeği yapanın aşçı olması gerekmiyor.. Elinize sağlık, afiyet olsun
Yani rafları farkları oluyor bence ama hamurları aynı hemen hemen. Makarna daha yumurtalı ve sert olur. Kıymalı makarna yaparsan da kıymaya domates biber falan koyarsın ama mantıda sadece soğan ve baharat olur. Makarnayı kıymalı yapınca yoğurt ve salça koymazsın ama mantıda yoğurt ve salça da konuluyor. Böyle nüanslar mevcut.