Mutlaka kaltieli bir çay almaya çalışırım. Genelde iri yapraklı olanları tercih ediyorum. Sonra taze su kullanırım asla musluk suyu kullanmam. Su kaynadıktan sonra mutlaka bir kaç dakika beklet. Neden dersen; kaynar su çay yapraklarını YAKAR :) Bu yüzden beş dakika kadar suyu kaynama noktasından düşük bir sıcaklığa getir ve çayı öyle demle Demledikten sonra çay yapraklarının dibe çökmesini bekle tüketmek için. Ve mutlaka 30 dakikada içinde çayı bitir. Sonrasında tadı bozuluyor ve acılaşıyor
Çayları karıştır tek bir çay kullanma atıyorum ithal ve yerliyi karıştır veya yerli çaya tomurcuk at bir tutam. Soğuk suyla ıslayıp alttaki suyun kaynamasını bekle kaynar kaynamaz demleme üç dk bekle az dinlensin su, ardından altına soğuk su çek ketılda kaynamış olmasın küçük Ocak’ta orta ateşte kaynasın geç olur diyorsan orta ocağa alabilirsin. Su kaynadığında ocağı kapatma acır, kısık ateşte ısınmayan devam etsin bi on dk bu on dakika önemli o sıra tadını alıyor çay bir de çayı kırmalısın bu süreçte iki çay bardağına dem koy gezdirerek tekrar boşalt içine.
Afiyet. Bal Şekerbank olsun 😵😂 not:çaycı değilim. dip not: Rizeli değilim
kanki şimdi suyu süper derecede kaynat birde berrak olması için arıtma suyu veya sasal su kullan Türk çayı toz halinde olduğu için berrak olması zor yurtdışındaki kaçak dedigimiz çay bitki gibi cam gibi yapıyor cayi çayı çok seviyorum çay iyiki var caysiz olmuyor bu hayat Şekersiz çay olmaz
Merhaba, Ben çayı demlikte demliyorum. Kettle çayı bana haşlanmış gibi geliyor. Çayın demini güzel atıyorum biraz fazla yani kaynayan suyu üzerine dökmüyorum o zaman çayın kokusu ve tadı gidiyor maksimum 15 dk demlemeye birakiyorum yoksa acıyor
icine cay miktarini az atip kaynamis suyu fazla cekersen cay acık ve bahsettigin abdest suyu gibi olur icine attigin kuru cay ile ekledigin kaynar suyun orantisini iyi ayarlaman lazim ornegin demligin orta buyuklukte bi demlik ise iki yemek kasigi kuru caya demligin yarisindan biraz az su cekmen lazim suyu fazla kattiginda tadi olmadigi gibi icindeki caya oranla cok az su cekersen de fazla koyu olur Ayrica cayi hazir suyla demlersen ve demlige kattiktan sonra bi iki defa su ile yikayip o suyu suzup demlersen cay tozundan arinmis daha berrak olur
Kaliteli çay kullanmalı, çayınızı uygun koşullarda saklamalısınız. ... İyi bir demlik kullanmalısınız. ... Musluk suyu yerine içme suyu kullanmalısınız. ... Bekletilmiş veya kaynatılıp soğutulmuş su kullanmamalısınız. ... Demliğinizi doldurmadan önce sıcak suyla biraz ısıtmalısınız.
Çayları karıştır tek bir çay kullanma atıyorum ithal ve yerliyi karıştır veya yerli çaya tomurcuk at bir tutam. Soğuk suyla ıslayıp alttaki suyun kaynamasını bekle kaynar kaynamaz demleme üç dk bekle az dinlensin su, ardından altına soğuk su çek ketılda kaynamış olmasın küçük Ocak’ta orta ateşte kaynasın geç olur diyorsan orta ocağa alabilirsin. Su kaynadığında ocağı kapatma acır, kısık ateşte ısınmayan devam etsin bi on dk bu on dakika önemli o sıra tadını alıyor çay bir de çayı kırmalısın bu süreçte iki çay bardağına dem koy gezdirerek tekrar boşalt içine.
Afiyet. Bal Şekerbank olsun 😵😂 not:çaycı değilim. dip not: Rizeli değilim
Mantığı şu aslında demlikteki yarım litre suya 1 su bardağı çay koyacaksın oran bu bir de çayı kaynamış suyun üzerine dökeceksin ki dem çökünce rengi koyulaşsın tadı gelsin