Merhabalar 🎈 Kahve benim mutluluk formülümdür adeta. Kahve bağımlısıyım diyebilirim aslında kafein desem daha doğru olur. Kahvenin yaydığı o kokuya bile aşık biriyim. Ama bu filtre kahve, espresso için geçerli. Pandemi öncesi en sevdiğim kafelerde filtre kahve ya da espresso içmeye giderdim yaz kış farketmeden; iş dönüşü, izin günümde, ya da kendimi şımartmak adına. Ve severim de kafede kahve içmeyi, manzarayı izleyerek onu yudumlamayı. Pandemiden beri gitmiyorum korkuyorum cesaret edemiyorum zaten. Geçen sene bir kere yazın gittim tedirgin oldum kakltım. Onun yerine bende filtre kahvemi espressomu evde kendim hazırlayıp içiyorum artık. Özlüyorum o ambiyansı ama sağlık olsun. Normale dönünce gitmek isterim tekrardan.🎈
Bazı kokular vardır , fırından yeni çıkmış ekmek kokusu, eve ilk girdiğinizde sizi karşılayan yemek kokusu gibi.. bunlar bana samimiyeti ve sıcaklığı hissettirir. Çarşıda pazarda dolaşırken bi anda duyulan mis gibi kavrulmuş kahve kokusuda bana keyif duygusunu çağrıştırıyor. Kahve içmek kesinlikle harika ama o kokunun hissettirdiği huzur duygusu muhteşem... Dışarıda en son geçen yaz kahve içebilmiştim. Gittiğim birkaç kahve dükkanı var. Bunlardan ikisi pandemi mağduru oldu ve kapandı malesefki.. Kahveyi sipariş etmek, onun önünüze dumanı üstünde ikram edilmesi, içmeden önceki o görüntünün muazzamlığı, eşliğinde edilen samimi sohbetleri.. evet bu ambiansı seviyorum ve özledim.. evde kendi hazırladığım kahveleri içerken o günlerimi yâd ediyorum ☕
Pek kahve ile aram olmadığı için dışarı çıkınca o değil de çeşit çeşit et yemekleri ve sonrasında içeceğim çay keyfini seviyorum.. Umarım yasaklar biter, şu illet te tamamen yok olur da rahat rahat, özgürce hareket ederiz.
Kahve açık havada özellikle de nadide insanlara içilince daha başka bir tada ulaşıyor. Umarım virüs belası başımızdan gider de dostlarımızla doya doya kahve içeriz.