Ben daha önce gitmediğim mekanda böyle tepki vermemi gerektirecek kadar abartmıyorum genelde yeme içme faslını. Herkesin bi fiyatlandırması vardır, adama bunu neden bu fiyat yazdın diyemezsin, onun ticareti o. Yemediğim içmediğim şeyi yazmışlar mı diye bakarım ama normalde gitmediğim mekanda.
Herhangi bir yerde öncelikle menü isterim ve menüyü, herhangi bir ürün seçtikten sonra bile vermem. Hesap geldiğinde fişi menü ile karşılaştırırım. Eğer fiş ile menüdeki fiyatlar eşitse itiraz etmem, yoksa menüdeki fiyatlar ile hesaptaki fiyatlar arasında büyük bir fark varsa itiraz ederim. Ben böyle yaparım. Menüyü isteseler bile vermem.
Pahalı mekanlara gitmiyorum; ama 3 ve 3'ten fazla arkadaş grubuyla gidildiğinde çok sıkıntı oluyor. Herkes ben ödedim diye geçiştiriyor, kalan ekstraların hepsini ben ödemek zorunda kalıyorum. Eve hep 5 parasız dönüyorum. 5 kez yaşadım. Bıktım. Bir daha böyle toplu gitmek istemiyorum.
LüKS diye tabir edilen bir restoran ikram , hizmet , lezzet ve doyuruculuk olarak esnaf lokantasından uyguna gelebilir. Bir çok kez fiyatlar beni şaşırttı. Fişe bakarım en beğendiğim lezzetin fiyatı ne kadarmış diye
Gittiğim mekanlar lüKS olmadığı için ve yediklerimin hesabını kafamda yaptığım için ödenecek tutarı gördüğümde tekrardan hesaplama yapma gereği duymam...