Çok değişik tatlar çok değişik ve emin olun çok zor aşamalardan geçen bir tabaktır kendisi. Arka planı oldukca zor , binbir türlü emek verilerek çıkarılan tabaktır. Pahalı olmasının sebebi o dizaynı yaratmak için epey ekibin arkada çaba vermesi. Sosuna kadar arkada baya uğraşlar veriliyor. Lezzetli bir çok yemek yersiniz ama fine dining yemek kültüründe amaç doymak değil tatmak ve denemektir , zevktir. Bu keyifli yemek oldukca maliyetli olduğu için zaten genellikle zenginler ve elit insanlar tarafından tercih edilip o profile uygun insanlar için hazırlanmış bir konsept düşünelim. Evet fiyatlar uçuk olsa da gerçekten herkesin denemesi gereken bir lüks diyebilirim :)
Bence öncelikle fine dining ne demek ve amacı nedir bunu açıklamamız lazım. “Fine Dining”. Amaç yemeğin en iyisini, en iyi sunumla, en iyi şekilde yedirmek. Tadım menüsü olarak adlandırılan ve minik porsiyonlarla bir düzine farklı yemeğin servis edildiği bir menüdür aslında. İnce ayrıntı da budur ülkemizde kabul görmese de yemek sadece karın doyurmak için değil gözü de doyurmak içindir göz doyurmak sadece bol porsiyon ile olmaz güzel bir sunumla olur. Fakat ülkemizde tutacağını sanmıyorum deneyenler var fakat bir hevesten fazlası degildir.
Yeni gelinlerin tatlı telaşı geldi aklıma. Gereksiz gösteriş işte. Şu aç susuz halimle bile ilgimi çekmediler.
Ne o öyle tabağa iki şey koyup önümüze atmışlar. Dolu dolu olmalı tabaklar 😄
Restorana gitsem ve önüme bunlar konsa çıkışta duruma uygun olacak şekilde şöyle bir tepki verebilirim 😂
Özel hissetmek ve sunum güzel ama sırf sunum için ya da özel hissetmek için bir yemeğe faiş fiyat vermek istemem lakin özel bir gün kutlaması için çıkılan bir yemekse olabilir. Lakin diğer türlü 50 TL olan bir yemeğe 500 vermem çok büyük bir lezzet farkı yoksa
Cevap
8Cevap
Abi sahsen yemegi sadece doyma amacli yiyen bir adamim ben. Birak diningi evde tek oldugumda falan gider plastik tabak alirim bulasikla kim ugrasacak diye. Fine mine bana gore degil.
Allayıp pullayıp bide isim takıp koyuyorlar önümüze. Aynı yemeğe iki kat para verelim diye. Yemeğin lüksü olmaz, lezzetlisi olur.
https://voca.ro/13VaQjacNMsU
Gereksiz bir kültür sonuçta hepsi mideye böyle gitmiyor. :D
Lüks yemekli beyenmiyorum et olsa beynirmde doyuzdurucu olmuyolar
Yemek doyma amaçlıdır djsjjs yiyin gitsin karşim vakit kaybı djjsj
Tercih ederim fakat bilindik yemeğe süsleme yaparak iki katı fiyat vermem.
Lüks benlik değil benim ruhum fakir😂
hayır, bu şekil bir yerde yemek yemem.
Güzel ama Türkiye de tutmaz
Gereksiz tamamen. Gapitalizmin oyunları guzum
O ne demek anlayamadım
Kötü
Balık güzel oluyor aslında..
Gereksiz
O ne dir yenir mi
Fikrim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?