Gerçekten de 11 ayın sultanı Ramazan geldi çattı çok sevinçli olmama rağmen eskiden olan Ramazan heyecanı kalmadığını söylemek istiyorum zaten şimdi birde pandemi var her şey iyice unutuldu.
Ramazan ayı başı Rahmet ortası Mağfiret sonu cehennem ateşinden kurtuluştur ve önemli olan sadece Ramazan ayında değil diğer zamanlarda da Allah'ın emir ve yasaklarını unutmamak gerekir gaflet içinde yaşamamak gerekiyor.
Sahur yemeğinde bereket vardır ve bu vakte seher vakti denir günahların affedildiği vakitlerden bir tanesi olduğunu da belirtmek isterim.
Dolayısıyla bu gece ilk sahur yemeği yenilecek ilk oruç yarın ve ilk iftar yarın olacak. Ne yiyeceğim konusunda ise evde ne olursa aklımıza ne gelirse onu yiyeceğiz önemli olan sağlıklı huzurlu eksiksiz oruç tutmak günahlarımızın affı dileğiyle,
Ben de çok heyecanlıyım elhamdülillah bizleri bir Ramazan'a daha kavuşturan Rabbimize binlerce kez şükürler olsun!!! İnşallah bu korona da bir an önce biter de eski Ramazanlara yeniden kavuşuruz. Bu Ramazanda kilo vermeye çalışacağım bakalım olacak mı? İnşallah olur Sahurda ekmek yememeye çalışacağım
Bizde de sahurda kahvaltı tercih edilir. En hafif ve lezzetlisi kahvaltılık bence. - Zeytin - Peynir - Haşlanmış yumurta - Melemen - Reçel çeşitleri - Domates, salatalık, yeşil biber, roka, maydanoz gibi yeşillikler. - Çay - Ekmek Bazen yumurtayı farklı şekillerde de pişiririz tabi ki. Örneğin omlet yaparız. Kimi zaman sucuklu yumurta da yeriz. Ama her gün değil çünkü biraz ağır geliyor. Tüm Ramazan boyunca bir kere falan yaparız bunu.
Sahura kalkmayı da, sahur yapmayı da çok severim hele de pide sırası beklerken nedensizce zevk alırım, ilk gün oruç zor olacak tabiki bu yüzden ilk iftarda evin en sevilen yemeği yapılır. Sahura gelirsek genellikle kahvaltılık yapıyoruz, yumurta kırıyoruz, domates soğan vs sahurda ağır şeyler rahatsız eder zaten
Tost yumurtadan daha fazla birşey olur mu bilmem ama onlar beni tok tutuyor eski ramazanlari özledim sahurda kalabalık olmayı tek başına yemeğin tadı gerçekten çıkmıyor ölüm gibi birşey yani
Pandemi dolaysıyla sürekli evdeyim. Aşırı kilo almamak için hafif yiyecekleri yemeyi düşünüyorum. Yiyeceği içeçeği olmayan insanları düşünüp ders almalıyız. Allah tüm müslüman aleminin tuttuğu orucunu kabul etsin. Hayırlı ramazanlar.
Rabbim ne verdiyse az ve öz olarak onlardan yiycez yarın pazar olduğu için bol kahvaltılik alacağız inşallah rabbim oruclarimizi ibadetlerimizi kabul eder ve sağlık sıhhat bereket evlerimizde hiç eksik olmaz 🤲🤲🤲
Bugüne kadar küçüklüğümde dahil sahurlarda daima kahvaltı türü bir şeyler tüketiyorum bu sahurda da öyle yapacağım herkese hayırlı ramazanlar hayırlı sahurlar diliyorum
aslında benim sorunum yok çünkü annem babam babannem vs benim gibi ortodox ama bu yıl ananemlerde kalacağım ailemde tek müslüman o ve oruç tutacağımı sanıyor taktik veremeyeceğim :((
Valla yapamadım oruç annem izinli ona yardım edecem allahu teâlâ affetsin ama yarin tutacağım insanlardaki uyku normal seviyede ama benimki aşırı sabah namazları ni kaçırıyorum bir Allah'ın kulu söylesin bunun için ne yapmam gerekli
Allah ne verdiyse onu yiyecez. Allah olmayanlara da versin inşallah (amin)
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sahurda hiç bir şey yemem, evine bir lokma ekmek götürmeyen insanlar var. Oruç demek açın halinden anlamak demek... Sahurda ne yediğinin önemi yok, önemli olan o empatiyi anlamak... hepinize iyi sahurlar güzel kardeşlerim...
Evine bir şey götüremeyenleri anlamanın yolu sahur yapmamak olsaydı, oruç döneminde sahur diye bir şey olmazdı. Her şeyi birbirine katmanın yanlış olduğunu düşünüyorum, hassasiyet bu değil.