Şöyle hergun hergun tavuk et olmaz sürekli canım bunlari istiyor ne yapmalıyım
Tabi bunları almak zor para çok değil o yüzden ayda yılda yiyiyorum
Tabi bunları almak zor para çok değil o yüzden ayda yılda yiyiyorum
Merhaba soru dikkatimi çekti 😊 Çünkü bu konuyla ilgili daha önce araştırma yapmıştım; hangi yemeği neden canımız çok çeker ve yemek isteriz diye. Tavuk et gibi protein içeriği yüksek olan besinleri sürekli yemek istemenizin sebeplerinden biri demir eksikliği olabilir. Demir seviyesiniz düşükse canınız bu tarz gıdaları ister. Ayrıca B12 eksikliği de bu sebeplerden biri olabilir. Her gün bunları yiyemiyorsanız onun yerine kahvaltıda yumurta süt peynir gibi gıdalara yönelebilirsiniz ya da nohut, yulaf mercimek, bezelye, kuru fasulye gibi besinleri tercih edebilirsiniz. Ama önce eksikliğiniz varsa doktora gidip tahlil yaptırabilirsiniz. Ben sadece fikrimi söyledim.
Cevap
6Cevap
Benim kadar yemezsin hergün et yiyiyorum spor koşu yapıyorum. az yemek yiyiyorsan doymuyorsun vücut protein istiyor olabilir
Evet bunlari brn yapmiyirum hata yemek yemedigimde oluyor yani vücut sürekli protein ister gidip para biriktirim et alsim geldi
Allahtan ucuz site de yoksa normal soru göremeyiz , pembeli üyelerin her gün yüzlerce 30 kiloyu 1 haftada nasıl verelim soruları baygınlık getirdi :D
Vallah psikoljimiz bozuk ben Antep yemekleri pek yemiyorum yiyirummidem rahatsız o yüze aç duruyorum o yuzdende bunu sorum dedim beden böyle istuyirym diye
Et herkes yemek ister ama dengeli ve sağlıklı yaşamak için hergün yenmez zarar
Oda var insan tiksinir zararda var ben o yüzden yemekleri az yiyorum Antepli olarak etli yemek çok yapıyoruz ama markeye satılan tavuk döner et kebapi gibi istiyor yoksa içli köfte komme su bu yapıyoruz sevmiyorym
Artık kafayı yedim diyorum 100 liralık markete alışveriş yapım insanlar gibi evde yiyim diyorum işte cesaret edemiyorum kilo alırım diye
Kilo alırsın sağlıklı beslenmedigin sürece Antepli hemşerim
Sporcuyum hergun yiyorum en sonunda ötmeye başlayacağım
Tiksinirsen bı daha yiyemesin gerçi Ramazan geliyor
gel ben alayım bebeğim sana ne olur tavuk parasından
Gel aşkım sana ger gün alayım onların parasında ne var sanki
Evdesin boşsun yapacak bir şey yok sıkıntıdan akıl hep yemeğe çalışıyor bende öyleyim
Aynen vallah bide benim midem rhatasiz oluyor duusun sbaha 7 de klakiyorsun akşam 12 de yat sadece 9 dan sonra adam akıllı yiyorum bu kadar sbaha öğlen brisye yedin mi rahatsız oluyor bide sığara icmeyince malesef aklım ymeek oluyor önceden et mis tavukmus maket yitecekmis hiç aklimda olmazdı artık son zaman kafayı yiyivem
Dikkat et kilo alırsın
Mecbur dikkat ediyorum yapacak birsye yok ama bayramdan sonra tam diyet yapicam rmazanda zatenndogru duzgun brisye yiyenmem
Ramazan sonrası deme yarın başla bence
Zaten zayıfım aç yani 3 ogun yerine 1 öğün yiyrium salata felna yiyorum ekmek yemiyorum kahve çayım 7 8 senedir şekersiz
Boğazına duskunsun
Düşkün degilimde normalde ben evde yemek su bu az yiyorum hani nasıl desem önceden zayıflamak için hep ac kaldım 6 7 senedir boyleyim parayı biriktirir yiyecek yemek almazdım sigara alırdım artık bu şartlarda sigara icemiyirum yoksa biz Antep yemeğin her türludunu yapiyiruz içli köfte komme gibi gibi ben yiyemiyorum onları
Anladım. Sade yemeklerden hoşlanıyorsun bende öyle. Mesela bir kuşbaşı eti, tencere de şoklayarak pişirip, gerekli yumuşaklığı yakalayınca, tereyagina atıp, kırmızı pul biber nane ve kimyonla kızartıp yemeyi çok severim. Gayet sade ve leziz. Sebzelerin içinde sevmem pek. Tavuk etini de öyle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?