Pilâki hangisinden yapılınca daha lezzetli olur?
Barbunyadan
Fasülyeden
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Şahsen rakının yanında fasulyeli birşey pek benlik bir durum değil bu sebeple barbunyalı pilaki diyorum...
Ama "Humus" olduktan sonra pilakiyide aramam ne yalan söyleyeyim :)
Bence pilaki barbunya ile daha lezzetli oluyor. Ben aslında fasulyeyi barbunyadan daha çok severim. Ama fasulyenin yemeği olan kuru fasulyeyi ve piyazını tercih ederim. Konu pilaki olunca barbunyalı severim. Bana daha lezzetli geliyor. Sanırım canım çekti bugün yapacağım. Şöyle bol zeytinyağlısından. 😍 Bu arada barbunya meze gibi tercih edilen bir yemek olmasına rağmen ben tek başına ana yemek gibi bile yiyebilirim. O derece severim. :)
Bence pilakinin hası barbunya ile olandır. Ama damak tadına göre fasulye ile yapılanda tercih edilebilir. Sonuçta ikisi de aynı familyadan geliyor. Bu bir ölçüde fıstıklı baklava ile cevizli baklava arasında seçim yapmak gibi görülebilir.
Cevap
12Cevap
Valla ben ikisini de acımam yerim ama barbunya sanki bir tık daha lezzetli oluyor pilaki halinde.
En lezzetli plaki kuru barbunyadan yapılır bana göre. Havucu ekşisiyle benim damak tadıma hitap eden lezzet bu
En son cumartesi yemiştim ve iddam şu bu zamana kadar yediğim plakileri ezdi geçti tadıyla
O halde çok yakında diyorum 🖤🖤
Çok nadiren yerim. Üniversite yemekhanesi barbunyadan pilakiyi eskiden bazen yapardı. Şimdi hiç yapmıyor. Annem yapmasını bilmiyor.
kişisel bir tercih olduğundan dolayı o ya da bu diyemeyiz damak tadı kişiye göre değişir ama Türk mutfağında pilaki deyince ilk akla barbunya gelir
A seçeneği daha yakın geldi.
Ben barbunya severim.
Barbunya plaki fasulyeden piyaz
İllaki barbunya pilaki
Barbunya seviyorum ben.
Ben fasulyeden olanı tercih ederim
Barbunya
Fasulye
Barbunya 😋
Barbunya efsane
Barbunya seviyorum
Barbunya seviyorum.