Tek isteğim hayvanların daha az sömürülmesi aslında. Ya da en azından kişisel olarak bu sömürünün bir parçası olmamak. Bunun için de fazlasıyla çaba gösteriyorum, sevdiğim yemeklerden feragat ediyorum ama insanların gözünde cool olmaya çalışan biri olmanın önüne bir türlü geçemiyorum. İnsanların gözündeki bu algıyı nasıl kırabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Kıskanıyorlar, yediremiyorlar. Kimse kendinden daha iyi insanlar istemiyor etrafında. Kendilerini kötü biri olarak da görmek, hissetmek istemiyorlar. Bu konuda bir çok bahane üretmek için hazırlar. Veganlar eksik besleniyor, veganlar ölüp gidecek, veganlar gösteriş peşinde, veganlar kimse yokken gizlice etleri gömürüyor aslında, veganlar kafir, veganlar Allah'a şirk koşuyor, ona bakarsan bitkiler de canlı, aslan niye ceylanı yiyor o zaman? gibi bahaneler say say bitmez. Saygı göstermeyen, saçma sapan eleştiriler yapan bu insanlarla konuşup, konuşmamak sana kalmış bir şey.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Vegan olmak gercekten çok Zor bir iş,
Bir kere sınırlı sayıda yiyecek tüketebiliyorsun,
Her yerde vegan menüsü ya da vegan yiyecek bulamıyorsun ,
Çevrenin tuhaf gözlerle bakışı , gülüşü , alayı , bıdı bıdıları onlar için ayrı baş ağrısı,
Dışardaki yemeklere güvenemiyor ve yemekleri ya kendin yapmak zorundasın ya da güvendiğin biri mesela annene yaptırmak zorunda kalabiliyorsun Flan filan..
Bu ara çok sayıda arttı Vegan olan kişilerin sayısı bazen dışarda çevrende bile vegan yiyecek isteyen kişiler görülebiliyor,
Haberlerde vegan bir lokanta açılmış mesela gayet güzel ve düşünceli bir işletme ve çokta doğal organik ürünlerden ibaret ,
Keşke genel lokanta ve restoran kafe gibi yerlerin olması gibi Vegan lokantalarıda çoğalsa ve normalleşse bence çok güzel olurdu..
Vegan biri değilim fakat vegan olan kişileri biraz olsun anlayabiliyorum, çok et seven etçil biri değilimdir pek zaten
Belki ileride bende vegan olabilirim belli olmaz bazen düşünüyorum bunu ama ne yemem gerek neleri yememem gerek çok bir bilgiye sahip olmadığımdan cesaretim yok 😒10 Yorumla
Gerçekten maddi durumun Türkiyede vegan yaşam sürmeye yetiyorsa sevinirim senin adına lakin gerektiği kadar protein alamıyorsan veganlığı acilen bırakmalısın vücuduna daha fazla zarar vermemek adına. Diğer konuya gelecek olursak kimseye bir şey açıklamak ya da ispat etmek durumunda hissetme kendini. Evet canım aynen cool takılıyorum ve sizin kadar vasat değilim der geçersin seni bu şekilde ezmeye çalışan insanları..
00 Yorumla
- +1 yıl
Sanane onlardan ya burası Türkiye burada yeni nesil şeylere toplumun büyük bir kısmı karşı zaten. Görmezden gelmekten başka çaren yok ne zaman biri cool olmak için yapıyorsun derse patlat bir kahkaha ve böyle beslenmeyi seviyorum düşüncene de saygım var de geç kapat konuyu bu kadar basit.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
18Cevap
Arkadaşlar doğada nasıl bazı hayvanlar bazı hayvanlara yem olmak için varlarsa eti yenilebilir türde hayvanlar da bu yüzden varlar. Ben de istemem ölmelerini toprakta yetişse tabiki can almayı tercih etmem ama yapılan şey can almak değil bir inekten süt sağmak ya da etinden beslenmek cinayet değildir vücutun temel besin kaynaklarından biri de protein sen bunu ne kadar bitkisel de alsan hayvansal protein yerine geçmez. Alman gereken proteini bir ton takviyeyle almak da ne kadar mantıklı ve pratik? Protein eksikliği uzun vade eklem, kemik kas, kalp hastalığiklarıne yol açabılır. B12 eksliği de halsizlik, panik atak ve diğer bir çok hastalığa yol açabilir. İleride teknoloji gelişir yapay hücreden yapay et üretilirse okey ama şu an kahvaltı da peynir, süt, kaymak yiyemededikten sonra niye yasıyorum kardeşim. Şaka bir yana etinden süt dağılmayan hayvan hastalanır belli yaştaki hayvanlar bifteğe dönüştürülmezse yavaşşadıkları ve yaşşandıklsrı için diğer hayvanlara yine yem olurlar yani o hayvan bir şekilde doğada yine peşini bırakan yok. Vegan olarak o sosyal duruşa harcanacak enerji başka kanallara yönlendirilip hem toplums hem de kişinin kendisine daha fazla fayda sağlayacaktır. Süphesiz bu kaosun içinde önem verilecek daha önemli şeyler vardır veganlır burada sonlardadır. Yaşasın balık yaşaşın, kavurma yaşasın, kayısı yumurta.
00 YorumlaVegan lar hayvansal gıdaları ve giyecekleri tüketmemek değilmi bunlar ne giyiyorlar ipek böceğinden elde edilen ipek kumaş ya da koyun yününden elde edilen iple örülen kazak çorap ya da hayvan derisinden yapılan ayakkabı cüzdan çanta vs vs gibi ürünleri kullanmıyorlarmı anlamadım gitti
53 Yorumla- +1 yıl
Hayatımda Gördüğüm en mantıkli yorum Ahshshshhs
- +1 yıl
Kullanmıyor olabilirler değil mi? Artık dağa çıkıp avlanmadığımıza göre birçok farklı alternatifimiz de var bu konuda.
Mesela pamuklu kumaş, suni deri, polyester... Vegan olmayan normal bir bireyin bile muhtemelen saydıklarınızdan bir ya da 2 kıyafeti vardır zaten.
- +1 yıl
Ah öyle deme.. o kızarmış tavuk, e iyi pişmiş coss eden İskender, satır et, o tabakta gelen cosslayan kokusu buram buram köfteler, ızgara da kanat iyi mi iyi pişmiş, Yok mu o pirzola, yemeklerde tas kebabı et tavuk sote bol baharatlı biberli hani, hani o tavuklu plavından kıymalı bulgur plavına.. hani o karnıyarık ile pilavın müthiş aşkı, hani palamut, hamsi, hele yok mu o kocaman sulu gibi görünen dışı kızarmış but böyle. harrr diye ısırırsın 🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤 ah ulan ah...
Ama tabi vegan da iyi, oda sağlığın başında geliyor, hayırlısı olsun hakkında ne diyim bu kadar düşünme 😂😂😂00 Yorumla Böyle bi çaba içine girmen bile bi hata milletin saçma sapan yargıları asla değişmiycek ayrıca bu doğanın kanunu sırf hayvansal gıda tüketmeyerek sözde sömürüye karşı gelmiş olmuyorsunuz çünkü hayvanlar yenilen sebzeleri üretmek için de kullanılıyor üzerinde makyaj malzemeleri de deneniyor hayvanlar olmasa hayatta bile kalamayacak insanlar var ve sebzeler ve meyveler de canlı ve direkt olarak bizim yememiz için çoğalmıyorlar vegan olmak sorun değil ama propagandalara da alet olmamak gerekiyor
00 Yorumlaaslında en büyük kötülüğü yapıyosun hayvanların yemeğini yiyorsun şaka şaka insanları takmıcaksın bir çoğu benim şimdi örnek gösterdiğim gibi şeylerle gelirler istiyen istediğini söyler sen yoluna bak yeter
00 YorumlaEt yemezsem hayvanların öldürülmesini engelleyeceğimi sanıyorum ayrıca bence Allah eti boşa yaratmış bakın o olmadan da yaşıyorum de, millet mevzuyu anlar :D
10 YorumlaBöyle cool olmaya can feda, hayatımın en güzel ve özel zamanları vegan beslendiğim zamanlardı. Kolaylıklar dilerim insanlara laf anlatmak bazen deveye hendek atlatmaya benzer.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 945 cevap paylaştı. Yemek alışkanlığında tutarlılıģın sürdükçe inanıdırıcı olucaktır.
Kimisine de ne anlatırsan anlat anlamazlar çünkü kendileri yapmacıklardır herkesi de öyle sanırlar.00 YorumlaYeme & İçme konusunda 344 cevap paylaştı. Hicbir sey bol tereyagli bir iskender kadar cool olamaz.
Takma kafana sen onlari. Sacmalamislar.00 YorumlaKendini anlatmak zorunda değilsin ki anlayan anlar anlamayanlar oyalanırlar anlayana kadar anlamadan öyle!
00 Yorumla- +1 yıl
Anlatmaya çalışma. Sadece senin için değerli insanlsr bilsin neden vegan olduğunu. Gerisi önei değil.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Hayvanların sömürülmesini istemiyorsunuz hayvan yemini yiyorsunuz bir nevi aynı hesap. Vegan olmaya gerek yokki hayvan sömürülmesi fazla tüketim zamanı olur. Hayvansal beslenmek sömürülme değil gerekenden fazlası tüketmek sömürülmeye giriyor.
00 Yorumla - +1 yıl
Marullar da canlı biliyor musunuz 😂😂 mesela ben en çok pırasaya üzülüyorum 🤧
10 Yorumla insanlara bişi anlatamazsın dalgaya alırlar sen en iyisi takma kafana
00 Yorumla- +1 yıl
Kimseye birsey ispatlamak zorunda değilsiniz bazı insanlari sessize kapatmak en iyisi olacaktir
00 Yorumla İnsanları hiçbir şeye inandırmak zorunda değilsin. Bırak boş boş konuşup dursunlar.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
anlatmaya uğraşma bence ben oyle yapiyorum. ya da saglikli olmak icin de kapat konuyu bilmiyore
01 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
allahin emrine karsi gelmek diyen var
Yeme & İçme konusunda 3,3b cevap paylaştı. geçenlerde bir kadın dedı ki veganım ama gözüme güzel görünmeye başladılar ((:
00 YorumlaAnlatamazsın çünkü millet nasil anlamak istiyorsa öyle anlıyor
00 YorumlaKızım veganlik daha büyük ayıp hayvanların yiyeceklerini tuketiyorsunuz
00 Yorumla- +1 yıl
onlara laf anlatmak duvarla kavga etmekle aynı sey onlar oyle sanmaya devam etsin kimseye acıklama yapmak zorunda degilsin ask
00 Yorumla Anlatma yavrum ne gerek var herkes kullanmıyor bunu 🧠.
00 Yorumla- +1 yıl
Anlatmak hayatından çalmaktır.
Uğraşma.10 Yorumla - +1 yıl
kimseye soylemene gerk yik tuketmiyorum de gec.
10 Yorumla - +1 yıl
Ben cool olmayan veganlardanım diye lafa başla.
00 Yorumla - +1 yıl
Ben ne bulsam gömerim farketmez. bambam bam
00 Yorumla çok basit; anlaymayacaksınız.
00 Yorumla- +1 yıl
Ya o da sacma ne cooluyu ya ama bencede saçma
00 Yorumla - +1 yıl
Et yemwden nasıl yaşanır? Ot. gibi
00 Yorumla - +1 yıl
Benim umrumda değil kim diyor dhhshsehhshseh
00 Yorumla İnsanları sessize al.
00 YorumlaNe alaka ya çok saçmasın
00 Yorumlaİnsanlara bişey anlatma anlamazlar ✋
00 Yorumla- +1 yıl
Boşver hepsini sen içinden geleni yap
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kuğul musun kızım sen
10 Yorumla- +1 yıl
Ama gerçekten yapmacıksınız
10 Yorumla anlatmazsin bosver
00 Yorumla- +1 yıl
Anlatmaaa
00 Yorumla aynen bencede
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Komikti
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Vegan olduğumu duyan herkes cool olmaya çalışıyorum sanıyor. Böyle olmadığını nasıl anlatacağım insanlara?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Birçok kişi veganlığı ne yazık ki aykırı bir görüş sunmak, ya da farklı olma çabası olarak görüyor. Ancak durumun bununla uzaktan yakından ilgisi yok. Veganlık bir farkındalık halidir. Veganlık bir duruştur. Bir canlının yaşam hakkını ya da özgürlüğünü sadece kendi kişisel zevklerimiz için gasp etmemektir. Bir annenin elinden zorla yavrusu alındığında yaşadığı durumu empati kurarak anlamak ve bunun bir parçası olmamaktır. Yani özetle veganlık bir iyilik halidir. Bizler Dünyaya insan olarak gönderildik ancak görüyoruz ki insansı varlıklar olmaktan öteye gidemiyoruz. Dünyanın içinde bulunduğu durum bunu açıklıyor maalesef. Ama veganlığı yaşam tarzı olarak seçmiş birisi en azından insan olma yolunda çok güzel bir adım atıyor aslında.
Bizler insanlar olarak öldürmeden ya da sömürmeden karnımızı da doyurabiliriz soğuktan da korunabiliriz kişisel bakımlarımızı ya da her türlü ihtiyacımızı da karşılayabiliriz. Bu saydıklarımı yapabileceğini bile bile hala umarsızca hayvansal kaynaklı üretilen ürün ya da hizmetleri kullanan birisi size veganlığı sadece ‘cool’ olmak için seçtiğinizi idda ediyorsa bırakın öyle zannetsin. Siz yaptığınız şeyin doğruluğudan eminseniz gerisi teferruattır. Sizin farkındalığınız sayesinde farkına varacak insanlar mutlaka çıkacaktır duruşunuzu lütfen bozmayın.
Sevgiler.
Niye yorum yaptım ve niye saçmalamayın dedim, et yememenin iyi insan olmakla hiçbir alakası yok!
Ben saçmaladığım için çok huzurluyum. Umarım bir gün sizde benim gibi saçmalamak istersiniz. Sevgiler.