Merhaba, sadece waffle makinesi size yük geliyor olabilir, boşa yer kaplar düşüncesi olabilir ve sırf waffle için bir makine almayı düşünmüyor olabilirsiniz. Bu nedenle tost makinesinde de gayet şık ve lezzetli waffle yapabilirsiniz. Tost makinesinde waffle için malzemelerimizi hazırlayalım öncelikle;
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
Son olarak da 1 kaşık sıvı yağ tost makinesine yapışmaması adına
İç malzemeler için ise;
2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
1 tatlı kaşığı antep fıstığı tozu
Son olarak damak tadınıza hitap eden meyveler ( en güzel kısmı bu olsa gerek :) ) çilek, muz, kivi artık ne hoşuna gidiyorsa
Tost Makinesinde Waffle Yapılışı;
Süt, şeker ve yumurtayı geniş bir kap içinde karıştıralım.
Diğer malzemeleri de bu kabın içine dökelim ve hepsi harman olana kadar karıştıralım
Tost makinesini bir fırın gibi düşünelim ve öncelikle orta derecede ısıtalım
Isıttığımız tost makinesine sıvı yağ sürelim
Bir büyük kepçe yardımı ile karışımdan tost makinesini ortalayacak şekilde dökelim
Tost makinesinin kapağını kapatalım ve pişirmeye bırakalım
15 dakika kadar bekledikten sonra waffle'ı tost makinesinden alalım
Pişmiş olan waffle içine fındık kremasını yayıp sürelim
Damak tadınıza hitap eden meyveleri de ince ince doğrayalım
Bu meyveleri de içine yerleştirelim
En son toz antep fıstığını da üzerine serpiştirelim
Afiyet olsun, umarım yardım edebilmişimdir.
Dipnot: 2 fonksiyonlu yani hem waffle hem tost makinesi olarak kullanabileceğiniz tost makineleride alabilirsiniz. Waffle çok seviyorsanız.
Öncelikle iyi günler dilerim sorunuza gelecek olursam waffle makinesi ile tost makinesi arasın pek bir fark yoktur sadece görünüşü bir tık farklı olabilir makinenize göre değişir waffle tarif ide sizlere sunmak istedim 5 kişiye waffle yapmak için gerekli olan malzemeler 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: 2 yemek kaşığı çikolata kreması 2 yemek kaşığı fındık kreması 10 adet çilek 3 adet muz 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık Yarım yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Waffle tarifine gelicek olursam Üzeri için kullanılacak malzemelerin içine dilediğiniz malzemeleri ilave edebilir veya listeden çıkarabilirsiniz. Şimdi hamur karışımınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Yumurta ve şekeri bir kabın içine alıp çırpmaya başlayın. İyice köpürttüğünüz karışımı, rengi açılana kadar çırpın. Üzerine sütünü, sıvı yağını, kabartma tozunu, vanilyasını ilave ederek çırpın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Elde ettiğiniz hamur, krep hamurundan biraz daha koyu, kek hamurundan ise biraz daha cıvık bir hamur olacak. Tuzunu da ilave ettikten sonra son kez güzelce karıştırın. Hamuru yarım saat kadar buzdolabında bekletmeye bırakın. Bu aşamayı es geçerek de waffle yapmanız mümkün ancak dikkat etmelisiniz ki waffle’ın lezzeti, hamurunun dinlenme süresine göre artacaktır. Waffle makinesini kızdırmaya başlayın. Waffle makinesi yerine yapışmaz tava veya tost makinesi de kullanabilirsiniz. Kullanacağınız aracı kızdırın ve yağlayın. Yapışmaz tava kullanıyorsanız yağlama işlemini es geçin. Tavada pratik waffle tarifi Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle pişireceğiniz yüzeye dökün. Makinenin kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, ara ara kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin. Tava kullanıyorsanız, krep pişirir gibi alt ve üst yüzeyini güzelce pişirin. Bütün hamur karışımı bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın. Renk alan, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda pişen waffle’ları servis tabağına alın. Üzeri için hazırladığınız malzemeleri, çikolata ve fındık kremasını, çilek ve muz dilimlerini pişmiş waffle hamurunun üzerine damak zevkinize göre dizin. Hindistan cevizini, Antep fıstığını ve dövülmüş fındığı serpiştirip bitirin. Afiyet olsun.
Pankek kesinlikle yapıp yediğini umarak söylüyorum; waffle hamuru da aynı şekilde tıpkı kek hamuru gibi hatta biraz daha fazla un atıp, yoğunlaştırabilirsin. Tost makinesini yüksek ısıda çalıştırdıktan 6-7 dakika sonra hamuru kepçe yardımı ile tamamen yüzeyi kaplayacak şekilde dök. 3 dakika sonra 1 yüzü pişecek, sonra spatula yardımı ile çevirip diğer yüzünü de pişirdim mi tamam bu iş.. İçine koyacağın malzemeleri de biliyorsun zaten..
:) Dünya Waffle Günü Kutlu Mutlu bol waffle'lı olsun...
HErkesin evinde waffle makinesi yok elbette. O yüzden tost makinelerinde de pratik şekilde waffle keyfi yapmak mümkün. Biraz dikkatli olmak lazım o kadar. Mantık aslında aynı...
İşte tost makinesinde waffle yapmanın adımları;
Malzemeler
4-5 kişilik waffle yapmak için ihtiyacın olanlar;
200 ml süt ¼ su bardağı toz şeker 60 ml sıvı yağ 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı vanilya ½ çay kaşığı tarçın ( ben eklerim güzel bir lezzet veriyor ama damak zevki) 1 + ¼ su bardağı un
Ve yapım adımları;
1 yumurtayı büyük bir kapta ¼ fincan toz şeker ile kabarana kadar çırp
200 ml süt, 60 ml sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı vanilya ve 1 + ¼ su bardağı un ilave edilerek iyice birleşinceye kadar karıştır
Tost makinesini en yüksek dereceye kadar ısıt
Birkaç damla yağ damlatıp fırçayla yüzeye yay
Bir miktar hamur dök ve üst kapağı kapat
En az 1 dakika pişir, ardından kapağı aç. Waffle görüntüsü vermek için waffle'ları ters çevir. Ancak fazla pişirme ki fazla kıtır olmasın
Tüm hamur bitene kadar devam et
Kolayca yuvarlayabilmek için hala sıcakken waffle'a biraz çikolata sür. Ayrıca fındık ezmesi de sürebilirsin.
Pişirme süresi makineye göre değişiyor bu yüzden sık sık kontrol et
waffle hepmizin aşkı galiba ben tatlı yapmaya üşendigim zamaanlar kurtarıcı olarak imdadıma yetisiyor. Makine olması kesinlikle sart değil ayni lezzette tost makinesinde yapmakta mümkün neticede aşk olan kısmı süslemek pratik bir tarifle size yardımcı olayım Waffle hamuru için
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Servisi için
2 yemek kaşığı Nutella (30 gram)
2 yemek kaşığı fındık kreması
5 adet çilek
1 adet muz
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
1/2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Tost makinesini kızdırın ve yağlayın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar makine gözüne dökün. Makinanız iyiyse kapağını kapatmadan orta ısıda önlü arkalı aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin.
Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda kalarak pişen waffleları servis tabağına alın.
Nutella, fındık kreması, çilek ve muz dilimleri ekleyip Hindistan cevizi, Antep fıstığı ve dövülmüş fındık serpiştirip, afiyetle tüketin
Hiç tost makinesinde waffle yaptınız mı? Merhabalar canım dünya waffle gününü bekleyemeden tam da bir gün önce evde waffle yapmıştım gel sana tarifimi vereyim. Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırp daha sonra Yağı ve sütü ekleyip tekrar çırp. Sonra vanilyayı kabartma tozunu ekle. Unu yavaş yavaş ekleyerek karıştır. Tost makinesini aç bekle çok az sıvı yağ sürerek 1 kepçe hamur koyarak pişiriyoruz. Tost makinasının üstüne kapatıp pişiriyoruz ilk 1 dk beklet. Çevirirken ters yöne koy izler şekilli çıksın. Sonra tabağa al üstüne nutella sür ondan sonra üstüne ne istiyorsan koy.
Hemen yazıyorum kendim denemiş olduğum yumuşacık bir tarif bu🤤 Hamuru için;
3 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 vanilya ve kabartma tozu,
1 su bardağı süt,
Yarim çay bardağından 1 parmak fazla şeker.
200 ml şu bardağında 1.5 şu bardağı un
1 yumurta
Içerik için;Meyveler istek üzerine, Beyaz sütlü çikolata kremasi ve kakaolu krema, Fındık veya fıstık parçaları. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, yağ ve süt, un, kabartma tozu gibi ürünleri ekleyip aşamaya geçiyoruz. Hamur malzemelerini çırpıp iyice karıştırdıktan sonra Fırça yardımı ile tost makinasını hafif yağla eğer yapışan tost makinan varsa yağlı kağıtda kullanabilirsin. Sonra piştikten hemen sonra kremayı sıcak iken sür meyve parçalarını ve fındık tozlarını serp. Ekstra lezzet için üzerinde çikolata sosu gezdir. 🌸
Bazı yiyecekler yerinde yenildiğinde güzeller. Alet işler el övünürmüş. Pek çok defa farklı tariflerle evde waffle denedim ama orjinali kadar lezzetli olmadılar. Waffle tavası dökümdür. Ayrıca bir püf noktası vereyim. Waffle hamuru kesinlikle dinlenmiş olmalıdır. Hemen yaptım döktüm olmaz.