Waffle makinesi aldım ama wafflemın içi hep çiğ oluyor içini nasıl pişiricem?
Ucuz makine de değil kaliteli de.
Ucuz makine de değil kaliteli de.
Waffle, hem herkesin damak zevkine göre çeşitlendirilmesiyle hem de çok pratik oluşuyla tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet Waffle'ı artık pastanelerdeki gibi, evde waffle makinesi ile yapabilmek de mümkün
Evde Waffle Nasıl Yapılır?
Waffle hamurunu hazırladıktan sonra, hamuru yarım saat kadar buzdolabında bekletmeye bırakın bu aşamayı es geçerek de waffle yapmanız mümkün ancak dikkat etmelisiniz ki waffle’ın lezzeti, hamurunun dinlenme süresine göre artacaktır Waffle makinesini ise, önce kızdırmaya başlayın Waffle makinesi yerine yapışmaz tava veya tost makinesi de kullanabilirsiniz kullanacağınız aracı kızdırın ve yağlayın yapışmaz tava kullanıyorsanız yağlama işlemini yapmayabilirsiniz
Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle pişireceğiniz makineye dökün makinenin kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, ara ara kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin bütün hamur karışımı bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın renk alan, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda pişen waffle’ları servis tabağına alabilir ve üzeri için hazırladığınız malzemeleri de yerleştirip servis yapabilirsiniz
Evde Waffle Yapmanın Püf Noktaları:
Waffle hamurunun tarife uygun bir şekilde doğru yapılarak, hamurunun kıvamının tutturulmasıdır bunun dışında püf noktası ise, waffle hamurunun makineye dökülmesinden sonra, 10 dk kapağının hiç açılmadan pişilmesidir.. 💫
Çok teşekkür ederim 😊
Hamuru ince dokmen gerekiyor
İnce yaptım wafflecıların kalın ama içi pişiyor
Pismeden aliyor olabilir misin? İsi cok yüksekse disi ani kizarip icinin pismesine firsat kalmiyor olabilir bir tik isiyi dusur
Şöyle aslında 5 kademe var. 4 te yapınca dışı pişiyor kararık hafif şekilde ama içi çiğ. 3. Kademe yapınca hamur dağılıyor biri üstte diğeri altta oluyor parçalanıyor
3. De içi çiğ
Kesinlikle hamurda problem var o zaman. İyi cirpmamis olabilir misin
Makinede problem olup olmadığını anlamak krep hamuru yapip dene derim bir
Dr. Oetker aldım waffle hazır olandan. 200ml süt 1 yumurta ilavr dedi. 1 bardak süt q yumurta ekledim. Çırptım lapa giib olmuştu. Bugün yine yaptım nu seferde 2 bardak döktüm 1 yumurta koydum sıvı oldu bu sefer ama dünkü kaba olsa da dün de bugün de içi hep çiğdi
www.nefisyemektarifleri.com/.../
Ben bu tarifle yapiyorum, ilk burdan bakmistim yani. Hazir almaktan daha kolay ve tam ölçü
Çok teşekkür ederim bunu da denicem. Aslında üşengeç biri değilim ama markette görünce aldım sipariş ettiğim gün deniyim diye. Cumartesi yaparım artık yarın misafirler gelicek tekrardan çok teşekkür ederim 😊
Rica ederim, hamuru cok bekletme kabartma tozu oldugu icin. İkinci kural da orta ısıda daha uzun sure pisirmek makinenin ortalama pisirme hizini kullandikca ogrenirsin zaten
Kolay gelsin simdiden
Cevap
4Cevap
Sorun makinada değil yaptığın hamurda olmalı kullandığın malzemeleri ve ölçüleri gözden geçir.
Hiç waffle makinesi kullanmadım ama hamuru daha az koymayı denesen belki faydalı olur.
Hamuru az koydum ama yine aynı çok koysam da az koysam da içi hep çiğ oluyor 😔
Az dök ya da ısıyı yükselt
Az koydum ısıda yüksek
Demek ki hamurunda bişiy var 😂
Dr. Oetker aldım 😔
az dök içine daha ince olsun
Öyle yaptım zaten 😭
kalın yapıyosun çünkü
Wafflecıların ki benimkinden daha kalın oysa 😔2 kaşık koydum ama 2 kaşık dökücem sanırım 2 kaşığa rağmen inceydi aslında
o zaman makinenin ortsdı ısnmıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar