Şu an beni topuğumdan vurmak isteyenler elbet vardır. Ne istiyorsun şu yemeklerden ve şehirlerden, diyen vardır. Sus! Ortalığı karıştırma, diyen vardır. Ye işte! Ne fark eder ki? diyen de vardır... Ama ben bu soruyu çok seviyorum ki 😂🤤🤤🤤Adana mı Diyarbakır mı? Ciğer hangi şehre ait 🤤?
Tartışmayı açıyorum!!! Ciğer hangi şehre aittir 😂?
Şanlıurfa'da yemiştim.. yediğim ciğer miydi yoksa yürek miydi anlamadım ama pek beğenmemiştim. Diyarbakır'da yediğim ciğer kadar lezzetli bir ciğer görmedim. Ciğerci Remzi Usta, Mardin Kebap Evi, Ciğer Ustam bu lokantalar Diyarbakır'da baya ünlüdür ve ciğeri güzel yaparlar.. tabi sadece bunlar değil cidden Diyarbakır'da herhangi bir semtin sokak başında ki ciğercilerde çok güzel yaparlar. Hatta ben bir ara Ciğer Ustama gittiğimde ünlü oyuncu Özkan Uğur'un orada ciğer yediğini görmüştüm :D
Türkiyeden hiç bir şehre ait degildir Arnavut ciğerinin kökeni, on beşinci yüzyılda Rumeli'deki savaşlarla beraber İstanbul bölgesine göç eden Arnavutlara dayanmaktadır. Balkanlardan Anadolu'ya göç eden insanlar kültürlerini de Anadolu'ya getirdiler. Seyyar karaciğer satıcılığı Arnavutların İstanbul'a getirdiği geleneklerden biridir. Osmanlılı gezgin Evliya Çelebi 17. yüzyılın sonlarında Arnavutları, Ohri, Korçë ve Hurupişte'den (modern Argos Orestiko) İstanbul'a gelmiş, kuzuların karaciğer, kalp ve böbreklerini satan kasaplar olarak tanımlanmıştır. Arnavut ciğeri, diğer ülkelerin yemek kültürlerini asimile eden Osmanlı döneminde Türk mutfağının bir parçası olmuştur. Arnavutlara aittir balkan yemegidir
Ciğer şehre değil genellikle hayvanlar alemindeki omurgalılara ait bir organdir. Kuzu, koyun, inek, vb besi ciğerleri de nerede pişiyorsa oranindir. Yani hicbir sehrin yerlisi baklava misali bunu yemek diye icat etmemiştir. Bugün G. Antep. Diyarbakır. Ş Urfa, Adıyaman, Hatay, gibi illerle brlikte batı caoğrafyasındada yaygındır.