Şimdi ben bu ait olma olayına çok taktım 😂 Hangi yemek nerenin iyice kurcalamaya başladım. Şimdi sıra lahmacun da. Sizce lahmacun hangi şehre ait?Nam nam namGaziantep mi? Şanlıurfa mı?
Hangi şehre ait olduğu umrumda değil, Urfalılar ve Antepliler çekişsinler 😅 ben sadece tadına doyuyorum 😅 Güneydoğu çok kültürlü, çok eski geçmişi olan bir bölge ve o kadar içiçe geçmiş ki kültürler bir yerle sınırlamak zor. Örneğin lahmacunu Ermeniler de sahiplenir, ki haklılık payları da olduğunu sanıyorum. İlk kimin yaptığını ortaya koymak zor gastronomide. Bir medeniyette ortaya çıktı ve sonra her şehir ya da millet kendi bölgesinin de imkanları dahilinde çeşitlendirdiler. Kimi soğanını fazla kattı, kimi kıymasını farklı şekilde elde etti. Kimi yayvan, kimi yuvarlak yaptı vs vs.
Valla bilmiyorum kime ait umrumda olmaz zaten çünkü ben gaziantep de bir yere gittim sadece lahmacun satıyordu masaya oturduk önümüze sorgusuz sualsiz bir. lahmacun konuldu 2. Yi sen sipariş etmelisin ama kural bu adamın hizmet. Dünya şekli bu ve bir lahmacun yeşim dedim ki bu güne kadar bize lahmacun diye ne yedirmişlerse artik ya bu yediğim lahmacun değil ya da ben ilk defa lahmacun yedim öyle bir lezzet olamazdi
tam bilmiyorum ama urfalılar bizim diyor, maraşlılarda bizim diyor... aynı şey çiğ köfte içinde oluyor... çiğ köfte urfanınmı yoksa adıyamanın mı bilmiyoruz. bildiğim bir şey var; antepliler ne yaparsa güzelini yapar... takdir ediyorum onları...
o iki şehir de birbirine çok yakın o yüzden lahmacun şu şehre ait demek yerine şu bölgeye ait diyebiliriz belki ilgi alanını çok beğendim açıkçası ben de yemeklerle çok ilgiliyimdir daha önce nereye ait olduğunu bulduğun yerleri benimle paylaşır mısın :D
Hangi şehre ait olduğunu bilmem de😂 ben Gaziantep'te yedim. Aşırı iyi bir tadı vardı. 😋😋 Tekrar olsa tekrar yerim😂 bir dahaki gitmem de abim bana mangal yapacak 😂😂 üzgünüm birden konuyu değiştir dimm🤣
Emin değilim lakin daha çok orta doğu yemek kültürü ile bize gelmiş gibi. Yani, Irak, Suriye taraflarından. Elbette Osmanlı bakiyesi olmalarından mütevellit, bizim sayılırlar. 😃 🙄
bilemedim ama lahmacun ne olursa güzel olur diye düşünürsek hamur açma acı ve et olmazsa olmazdır en iyi hamur açan acısı ile ünlü ve en iyi eti işleyen hangi şehirse oraya aittir :D
Nereye ait kesin bir şey söyleyemem ama Gaziantep lahmacununu çok beğeniyorum. Bir de bizim buralarda fındık lahmacun yani tek lokmalık yapılıyor ki o da çok güzeldir.
Önemli olan Türkiyemizin olması bence. Sahiplenelim lezzetlerimizi çünkü dünyadaki kim kardaşyan denen ermeni leşi lahmacunu ermeni pizzası olarak dünyaya tanıtıyor ve bizde aptallar gibi kendi içimizde hangi şehrin diye kavga ediyoruz