Eveeet canlarım baklava dünyanın en muazzam tatlılarından biri bence. Ama çok sevmeme rağmen öyle çok çok yiyemem. Tek oturuşta en fazla 4 dilim yiyebilirim🤪😁. Ya siz?🤤🤤🤤Hadi bakalım yazın siz. Ben şu an yoldayım eve anneme gidiyorum. Azıcık bulantım oldu. Baaay🤗...
2015 yıllarında iş yerinde hedef tutturma meseleleri sebebiyle Bekiroğlu'ndan baklava sipariş edilip bir kutlama yapıldı 1 haftaya yakın sonra dayanamadım gittim aynı baklavadan 1 kilo aldım hepsini yemiştim. Şimdi bile alsam, 1 kiloyu çok rahat yerim..
En sade baklavada en fazla 4 dilim yerim; ama bazı baklavalar midemi bulandırınca 2 dilimde kesiyorum. Aşırı yağlı mı yapıyorlar veya şerbete yağ mı katıyorlar anlamıyorum; ama midemi mahvediyor. Bunu çözemiyorum.
Antepliyim ben iyi bir baklava olursa bir oturuşta yarım kilo yerim.. oda yaklaşık 10 dilim yapar:) ama iyisi olursa glikoz olmayan terayağı ile yapılmış:)
Baklavanın nerden alındığına bağlı.. Kaliteli bir yerden alınmış ise yedikçe yiyesi gelir insanın. Ve ağızda eriyen o tereyağının enfes tadı. Ucuz bir yerden alınmış baklayı ağzıma sürmem. çünkü dokunuyor midede rahatsızlık ve yanma hissi oluşuyor
Midem geniştir; görüntümün aksine. İstersem yarım kilo baklavayı 10 dakikada yerim. Ama zararlı, dişlere de iyi gelmiyor. Sonra o kadar şekeri telafi etmek çok zor. Hiç gereği yok bence. 1 dilim yer kalkarım, kalanlara afiyet olsun.
Valla simdi bu konuya bilimsel yaklasalim.. Ac karnina yer isen yersin yiyebildigin kadar ama once yedigin yemegi kuvvetli yediysen 2 3 .. Ac karnina baya yemisligim var dilim saymadiydim :/
Şerbet yoğunluğuna bağlı fazla şeker kesiyor yaninda guzel içecek olursa 10 dilim yerim herhal de tokken aslında 8 dilim yedim açken 10 u da gecer jsjsjsj
Çocukken yerde yurtta duracağım yoktu çok hareketliydim. O zaman bayağı yerdim. Rekorum yarım tepsi. Bu arada Antepliyim yani. Harbi baklavadan yarım tepsi. Fasa fiso cevizli mevizli 2 dilim yiyemem. şu an da kendimi zorlasam yarım kilo yiyebilirim.