almanyada güzel yapan bir yer bulamadığımdan sene içinde çok özlüyorum türkiyeye tatile gelince bir oturuşta 1 tane havuç dilim 6 tanede normal yediğimi bilirim :)
Eğer Susurluk ayranı gibi kaliteli bir içecek varsa, aç isem 1 kiloyu rahat yerim. Tabi bu, ucuz olmayan Gaziantep baklavası gibi kaliteli bir baklava için geçerli.
Baklava da nasıl bir baklava.. Sarı çizmeli mehmet ağa.. Hacıbaba - güllüoğlu gibi tereyağlı fıstıklı ve pancar şekerinden olan bir baklava 200-250 gr yenebilir.. Lakin 20-30 tl ye sözde fıstıklı baklavalar türedi birde.. 3 dilimden fazlası yenilemez çünkü keser.. Full glikoz, kalitesiz yağ v. s.
Babamla oturup bir tepsi yiyip kalkmışlığımız var ama ev baklavası olacak öyle pastanede yapılanlar yenmiyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Baklavayı çok yemeyi sevmem. Birkaç saat aralıklarla yemek daha güzel tad bırakıyor damağımda. Ama soru zorlarsan en fazla ne kadar mantığında sorulduysa tepsiyi deviririm sorun yok 😅