Arkadaşlarımızla buluştuğumuzda 1 arkadaşım yemeğini evden getiriyor çünkü çok titiz. Başka yerde yemek yiyemiyor. Bu durum her restoranda sorun oluyor. Sizce bu restoran çalışanları ve sahibine saygısızlık mı? Siz yapar mıydınız?
Restorana kendi yemeğini götürüp yemek saygısızlık mı?
Şimdi şöyle bir durum var, bu mekanlar piknik yeri değildir yemek satmak üzerine kurulmuş mekanlardır, haliyle masaları işgal eden insanların yemek satın almak için işgal etmesi beklenir, birine izin verseler başkaları da ister kötü örnek olur, başkalarına izin vermeseler bu kez de diğerine neden izin verdiniz o zaman iltimas mı yapıyorsunuz denir, nerden baksanız hep sorun, haliyle ben izin verilmemesine hak veririm ve asla böyle birşey yapmam.
Öte yandan arkadaş grubuyla gidildiğinde diğerleri sipariş vermişken sadece 1 kişinin kendi yemeğini getirmesi mazur görülebilir, fakat ya o 1 kişi sonra 2 olursa, derken 3 kişi olursa, bir bakmışsınız tüm masa getirilen yemekten yiyor ve sadece 1 kişilik yemek siparişi verilmiş, bunun standardını takip edemez kim ne yiyor diye sürekli kontrol edemezsiniz, lokanta işletmelerine de biraz empati yapın, birinin çıkıp da “sizin hiçbir yemeğinizi yemem, kendi yemeğimi getirip yerim çok daha iyi” demek birnevi onların yaptığı işe hakarettir :) Gitmeyin o zaman mekanlara, çıkın bi piknik yeri, park falan bulun ya da evde yiyin.
Çok kötü bir şey. Hem rezillik, hem de saygısızlık. Hem mekana oturuyor, yer işgal ediyor, Hem de oranın yemeğini değil de kendi yemeğini getiriyor. Oldu olacak sefer tasına da koysun bari. Ayıp bence. Bi park veya piknik alanında yesin o zaman sürekli. Siz onunla olduğunuzda öyle yapın yani. Onsuz olduğunuzda dışarda bir yerde yemek yersiniz. Titizlik de zor hastalık çünkü.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabii ki saygısızlık olarak algılanır hadi onu da geçtim restoran babasının hayrına mı hizmet veriyor kısmına girer bu. Resmen sizinle birlikte güzel bir mekanda hoş vakit geçirip 5 kuruş ödemeden gidiyor. Tek gelse kovarlar yani. Titizlik de bir yere kadar...
Yani tabiki saygısızlık ve ayıp. Adı üstünde orası restoran oraya yemek yemek için gidiyorsun. Elinde yemekle restorana gitmek dengesizce bir tavır piknik yerimi orası.
Aksine son derce kibar bir davranış, ne güzel restoran çalışanlarını yormuyor, kendi yemeğini kendi getiriyor :)))
Yahu tabi ki saygısızlık, adam o restoranı para kazanmak için açmış, oldu o zaman herkes yemeğini evde hazırlasın, restoranlarda oturma parası ödesinler sadece :)))
Eğer arkadaşın o kadar titiz ise restorana gitmesin bir zahmet. Ne diyor restoran çalışanlarına ve işletmecisine? Ben titizim o yüzden sizin yemeğinizi yiyemem mi diyor?
Bu saygısızlıktan da öte, hakaret bence, sizin yemeğiniz pis, iğrenç ben yemem demek gibi bir anlam çıkar buradan...
Arkadaş çevremizde birbirimizi tasiriz yapılacak olan bu tür davranışlar hepimizi ilgilendirir bende mutfağını görmediğim yerde yemek yiyemem müsaade ister bu konuda hassas olduğumu belirtir gezmek isterim egerki izin verilmezse sadece su isterim ama arkadaşlarını o duruma düşürmem
Sonuçta hepiniz götürmüyorsunuz yemeğinizi.. diğer kişiler yiyor ordan bunda bir sorun yok rahatsız olabilir o restorant ona göre yemek servisi yapmıyor olabilir tek titizlikle alakası yok arkadaşlarla birlikte gidiyorsak çölyak hastalığı olan arkadaşımızda yanında kendine ait yemeğini getirebilir ya da diyette olan.. zaten biz sipariş veriyoruzdur ayıp olacak bir durum olmaz olmamalı
Maalesef evet, aslında böyle bir zaman diliminde abes kaçabilir. Bu tıpkı plajda bikini&mayo yerine takım elbise giymek gibi garip olabilir. Yani mesela bir çay bahçesine gidip çay içerken yanında simit ya da pasta alıp gidilebilir ama restaurant'a yemek götürülmez, oranın yemeği yenir.
Girişte garsona "bir arkadaşımız hasta, kendi getirdiği yemeği yiyecek" diyerek idare etmesini söyleyebilirsiniz. Kalabalık olduğunuz ve diğerleri zaten sipariş vereceği için sorun olacağını sanmıyorum sadece başta bildirirseniz başınız ağrımaz. Anlıyorum hep beraber olmak istiyorsunuz değişik bir durum
Bununla ilgili bir fıkra yazıcam. İki avukat evden kendi yemeklerini almış öğlen yemeğinde gitmişler bi restorana. Garson gelmiş demiş ki - efendim bu restoranda kendi temeğinizi getirip yemeniz yasak. Bunun üzerine avukatlar yemeklerini değişmiş.
Bu şekilde kendi yemeklerini yememiş oldular ama restorandan da siparişle yememişler 😂😂 akıllıca fikir sanırım
@Guseeee Tekrar oku soruyu yemek alma olayı var ama biri evden getiriyo. Tam yazdığım fıkradaki durum. Fıkradaki avukatlar da evden götürmüşler. @GingerCookie Ama ne olursa olsun bu bir saygısızlıktır. Aman çok titizim öyleyim böyleyim demek olmaz. Bir restoranda yemek yenilecekse bu, o restoranın yemeklerinden olmalı. Düşünsene hamburger yiyelim diye hepimiz evde yapalım sonra alıp gidelim Burger King'de çökelim bi masaya yiyelim. Böyle bir kişi herkesin yemek faslı bittikten sonra katılım göstermeli bence.
O kadar titiz biri baskasinin mekaninda veya evinde baskasinin hazirladigi yemegi birak kendi goturdugu yemegi bile tiyemez 😶 ya sen laf olsun torba dolsun diye orataya laf attin 🤡 ya da arkadasinin maddi acidan sikintilari var ama davetinizide geri ceviremedigi icin evinden yemek getirip boyle bi yalan atmis 🥺
evet. ne yaparım ne de buna müsaade ederim. bu olabilir. hatta en doğrusu en iyisi olabilir. ama, yeri yanlış. dışarıda masa olan Bi yerde ya da avm ortak yemek alanında yenebilir. sizde yemeğinizi satın alıp onunla doğru yerde paylaşabilirsiniz Siz kendi dükkanınız olsa ve ben dışarıdan yemek getirip oturup bedava yesem ne hissedersiniz. ya da buz pateni sahasına buzumu getirip üstünde bedeva kaysam
Gittiğin mekana ortama ya ayak uydurucak. ya da hiç gitmeyecek.. ortası yok bunun.. evden yemek getirmek saçmalık.. insanlar restorana yemek, yemek için gidiyorlar .. eğer ki dışarıdan yemek, yemek tercih etmiyorsa o ortama hiç girmemesi gerekir. piknik yeri değil ki orası.
Niye saygısızlık olsun ya yeni yeni kurallar türetmeye gerek yok takıntılıysa rahat edemiyorsa getirsin ne var bunda. İnsanların kendi özgüvensizliklerinden dolayı başkaları adına utanması kadar beni tiksindiren bir şey yok. Ayrıca parası olmayabilir de ya da daha mantıklı şeylere harcamak ama aynı zamanda yanınızda olmak istiyordur.
Pandemi ortamindan oluyorsa neyse. Ama salgindan cekinip de oyle davraniyorsa hic gitmemesi lazım.. Normal zamanda her restoran kabul etmez.. Goren diger müşteriler tedirgin olur yemekler kötü mü diye..
Sonuçta orası bir restoran yemek hizmeti veriliyor ve arkadaşın ben yemek yemeyeyim sadece oturayım diye gelirse oraya kimse kabul etmez. Herkes evindeki yemeği alsın gelsin yesin gitsin! Haklı olarak herkes tepki gösterir buna ve saygısızlıktır.
Saygısızlık tabii ki. Bu tarz insanları sevmiyorum. Zaten kafa yapım uyuşmuyor. Yiyemiyor ne demek? Anlamıyorum, özür dilerim ama böyle insanları anlayamıyorum. Aç kalmamış hiç demek ki.
O arkadaşını çok tebrik ettim bence saygısızlık değil. yemek isteyen yer istemeyen yemez evden getirir. zaten ortalık virüs kaynıyor restorantlarda ne kadar sağlıklı bilemeyiz nasıl yapılıyor görmüyoruz.
Eğer kalabalık değilse değil. Ama eğer kalabalık olupta yer olmassa sen orda yemek isteyenlerin yerine kapmış olursun buda ayıptır. Oturmuşken orada iciceğinide ordan icmen bence daha mutevazi gösterirdi seni.
Her insan restoranda yemek yemek zorunda değil ki arkadaşınız titiz olduğundan size uyum sağlamak için böyle yapıyormuş. Siz restorandaki yemeklerden yemek yiyorsanız o da kendi yemeğini getiriyorsa bir sorun olmaz bence çünkü arkadaşınızın amacı sadece sizinle vakit geçirmek restoranda yemek yemek istemiyor. Hem bence de ev yemekleri çok daha sağlıklı ve ekonomik. Restoran yemeklerinden daha çok ev yemeklerini tercih etmenizi tavsiye ederim ben de.
Grupla gidince çok ayıp olmaz ama tek gidildiğinde bu tarz şeyler yapıyorsa hem mekanda oturup hemde kendi yemeğini yiyckse ayıp değil saygısızlık uyaniklik yapmış olur
Böyle şeyler çok var bir şey diyemiyorum çünkü yaşamayan bilemez tabiki de Aslında biraz saygısızlık olarak görüyorum çok ama yine de zor yani bazen su alsak şişe de bunun parasını verdi mi diye düşünürüm ben o yüzden yanımda taşırım ama çıktıktan sonra içerim yani
Ben şahsen restorantıma böyle bir müşteri almaz, o yemeği de kafasından aşağıya dökerdim. Hem yemek yapan ustalara, hem de mekana saygısızlık olur bu sözde titiz davranış
Şöyle o kişinin özel bir durumu var, pintilik ya da başka bir sebepten ötürü yapmadığı için hoşgörülebilinir...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yani mekan sahibine küfretse daha iyi. 😂 Bu duruşuyla mekan sahibine "ben senin temizliğine de, hijyenine de güvenmiyorum" mesajını vermiş oluyor. Evde yedikten sonra çıkıp, yanında da bir şey getirmesin bari.
Ben çok titiz olsam yemek götürmem arkadaşlarım yer ben su içerdim tâbi ki restoranda çalışan ve işletme sahibine saygısızlık olur evden yemek götürmek.