Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- +1 yıl
Yemek icin gemlik
Yesil zeytin de kül ile salamura yapilir mardin hatay taraflarında
Yagda ise İzmir ve hatay ozellikle 0.2 asit oranla20 Yorumla en kaliteli yağ mersinin mut ilçesindeki ve aydındaki zeytinlerden elde edilir. aroma ve asitlik oranları premium düzeyde olur bu yörelerinki. sofralık tarzda ise artık egenin hemen hemen her bölgesindeki zeytinler güzeldir. önceleri favorim balıkesir körfez taraflarıydı ama artık yağmur düzenin değişmesiyle izmirin ve çanakkaleninkiler de güzelleşti
10 YorumlaÜlkemizde genellikle Ege bölgesi ağırlıklı olarak zeytin ağacı dikilen ve yetişmekte olan bölgedir. Zeytin ağacı Ege Bölgesinde en fazla Aydın şehri ve civarında yetiştirilebilir. Ege bölgesinde yetişen zeytinler genel olarak kalitelidir ve ayrıca bu zeytinler zeytinyağı üretiminde de kullanılabilmektedir...
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 672 cevap paylaştı. Bu konuda bilgim yok ama ablam Balıkesir'de olduğu için yağ ve zeytininden bize de alır gönderir ve gayet güzel.
20 Yorumla- u+1 yıl
Antepte yetişen zeytinin zeytin yağı hiç bir yerde kıyaslanmaz ama..
maalesef.. pazarlamayı başaramıyorlar :)10 Yorumla - +1 yıl
İznik taraflarında bu sene zeytin çok yok dolu mahvetti...
Şimdi şu var Marmara ve Ege olarak ege zeytini yagkik zeytindir Marmara zeytini yemelik10 Yorumla Siyah zeytin de gemlik çanakkale ve İzmir..
Yeşil zeytin de ise Balıkesir.20 YorumlaBirçok yerin zeytininden yedim ama Balıkesir'in zeytini kadar güzeline henüz rastlamadım.
10 Yorumla- +1 yıl
Net Ege bölgesi. Tarımsal olarak da en çok Ege de bulunuyor zaten.
10 Yorumla yeşil zeytin olsun da gerisinin önemi yok benim için
10 Yorumla- +1 yıl
Vala zeytin zeytindir. marifet onu salamura mi yapıyorlar herneyse onu tutturabilmekte. ulkemizin her urunu güzeldir derim bennn. nokta.
30 Yorumla - +1 yıl
Milas tarafındaki gibi ne zeytinyağı ne de zeytin yedim
10 Yorumla Marmara zeytini yemelik, ege zeytini yağlık olur diye biliyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Balıkesir zeytiniiii çerez gibi ye dur
43 Yorumla- +1 yıl
Sen bide iznik zeutini dene kuran kişi sirkeli kursun onu bide off diyorum :))
- +1 yıl
@TantuniSultanSülüman iznik zeytini yemedim bilmiiimm
- +1 yıl
Tavsiye ederim :))
- +1 yıl
ne demis atalarimiz zeytin egeden zeytinsiz ege olmaz..
00 Yorumla - +1 yıl
Tabiki de benim memleketimin Balıkesir edremitin Zeytin diyarı:))
00 Yorumla - +1 yıl
Zeytinler bu ülkenin herşeyi ama yavaş yavaş oraları imara açıyolar.
10 Yorumla - +1 yıl
Eğe tabikiii de başka yerleri bilmiyorum ama nasıldır orası iyi dyedusunyem
10 Yorumla - +1 yıl
Tabiki ege. İzmir ve aydın
30 Yorumla - +1 yıl
Bizim buranın yani Artvin’in zeytini çok çok iyi
10 Yorumla - +1 yıl
Akhisar başka iyi yer mi var sizde
10 Yorumla - +1 yıl
Balıkesir derim.
10 Yorumla - +1 yıl
Zeytinlerle aram hiç yok valla
10 Yorumla Tabiki marmara bolgesi bir numara bu konuda
10 Yorumla- +1 yıl
Bir turist rehberi olarak söylüyorum... Ege
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 902 cevap paylaştı. İtalya dünyada 1 numara susalım bence.
10 YorumlaEge ❤️ Ege’nin her şeyi çok güzel çünkü 💕
40 YorumlaBursa gemlik
50 Yorumla- +1 yıl
balıkesir edremit tarafı..
10 Yorumla - +1 yıl
etli butlu gemlik zeytini.
10 Yorumla - +1 yıl
Pek anlamam🙂
20 Yorumla - +1 yıl
Bursa gemlik
20 Yorumla - +1 yıl
Yemelik zeytin balıkesir , yağlık aydın ve muğla
00 Yorumla - +1 yıl
Aydın
20 Yorumla Manisa
30 YorumlaEge Ekincik Zeytini
20 Yorumla- +1 yıl
Ege-Gemlik.
20 Yorumla - +1 yıl
Ege tabiki
20 Yorumla Vala Ayvalığı tek geçerim 👌🏻
21 Yorumla- +1 yıl
Evet bende ayvalikta bir kahvaltı yaptım badavut yolunda o ne zeytin yağı öyle nasıl bir lezzet vallahi ekmeği bandırıp bandırıp yedim
- +1 yıl
gemlik orhangazi
10 Yorumla Tekirdağ- Şarköy
10 Yorumla- +1 yıl
Manisa Balıkesir Çanakkale
10 Yorumla Ayvalık
10 Yorumla- +1 yıl
Manisaaa
10 Yorumla - +1 yıl
İzmir
10 Yorumla - +1 yıl
Manisa der geçerim
10 Yorumla İzmir
10 Yorumla- +1 yıl
Akdeniz tabikisi
10 Yorumla - +1 yıl
Ege 😅
10 Yorumla - +1 yıl
Mersin..
10 Yorumla - +1 yıl
Adana
10 Yorumla Mersin'in
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Akdeniz.
20 Yorumla - +1 yıl
Egee
10 Yorumla - +1 yıl
ne zeytini, yağlık mı sofralık mı?
00 Yorumla kalbim egede kaldı
00 Yorumla- +1 yıl
gemlik zeytini
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 303 cevap paylaştı. kesinlikle İzmir
00 Yorumla- +1 yıl
Göbek
00 Yorumla - +1 yıl
Ege... akhisar
10 Yorumla - Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Sevgili zeytin dostları,
O kadar zor bir soru ki; "Hangi bölgenin zeytini daha makbuldür?"
Herkes der ki benim bölgem benim ürünüm, benim sevdiğim makbuldür. O zaman biraz inceleyelim mi? Zeytinin tadına baktığınızda ağzınıza hafif acı bir tat geliyorsa bu zeytinin tam olgunlaşmadığını ve doğal olduğuna işarettir. Bu da zeytinin doğal ve kaliteli olduğu anlamına gelir.
Giriş
Farklı aromaları ile kahvaltıların vazgeçilmezi zeytin özellikle kahvaltı sofralarında sıklıkla tüketilen gıda maddeleri arasında yer alan zeytin, Ülkemizin Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi, zeytin yetiştiriciliğinin yapıldığı bölgelerdir. Farklı bölgelerde yetiştirilen zeytinlerin sertliği, aroması ve üretim biçimleri farklılık göstermektedir. Her biri ayrı aromaya sahip olan zeytin çeşitleri, içeriğinde barındırdığı vitaminler ve mineraller ile insan sağlığı için de büyük faydalar sağlamaktadır. Günümüzde zeytin yetiştirici markaların ürettiği zeytin çeşitlerini marketlerden veya şarküterilerden satın alınarak tüketilmektedir. Çeşitliliği bu kadar fazla iken iyi zeytini seçme konusunda dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır.
1. Hangi Bölgenin zeytini daha makbuldür?
Ülkemiz zeytin çeşitleri (varyete) bakımından son derece zengin bir coğrafyaya sahiptir. Çeşitlere göre değerlendirildiğinde, sofralık siyah zeytin üretiminde en ağırlıklı paya sahip olan Gemlik çeşidinin günümüzde ülkemizin hemen her bölgesinde yetişiyor olduğunu görüyoruz. Ancak, aynı çeşit olmasına karşın bölgesel olarak ürün özellikleri farklılıklar göstermektedir.
Esas yetişme bölgesi olan Marmara Bölgesi'nin Gemlik çeşidi, sonradan Manisa, Balıkesir, Hatay, Adana, Mersin bölgelerinde de yaygınlaşmıştır. Ancak kabuğunun ince, çekirdeğinin küçük olmasının yanı sıra, fermantasyon sonrası elde edilen son ürün özellikleri bakımından, içerdiği zengin tat ve aromatik özellikleri ile Marmara Bölgesi'nin Gemlik çeşidi zeytinleri, diğer bölgelerin Gemlik çeşitlerinden ayırt edilebilmektedir. Belirtilen üstün özellikler, ürünün tatlanma ve sonraki raf ömrü süresine de yansımakta, yeşil zeytin (kırma-çizik-kokteyl- dolgu) Kuzey Eğe, Domat-Akhisar, Memecik- Muğla gibi bir takım spesifikasyon olsa da en iyi ürü en iyi üreticide olur demek daha doğru olur.
Bunun yanı sıra, ürünün uygun zamanda hasadı, uygun koşullarda işlenmesi ve ambalajlı ürünün sağlıklı metotlarla dayanımının sağlanması ve toplam kalite bilinci ile tüm üretim ve satış sürecinin iyi yönetilmesi kalitenin temini için vazgeçilmezdir. Belirtilen bu şartların sağlanması ise, daha önce de bahsedildiği üzere, ilgili Gıda mevzuatlarına uygun üretim yapan, kalite yönetim sistemlerini kurmuş ve sürekliliğini sağlamış, piyasada bilinilirliği olan, markalaşmış firmaların üretimleri ile gerçekleşmektedir.
Diğer bir nokta da Tarım Satış Kooperatifleri'dir. Bu kooperatifler üretici ortakları sayesinde her yıl aynı bölge, aynı tarla, hatta aynı ağaçtan ürün teminini sağlayabilmektedir.
Bu durum sürdürülebilir kalite açısından oldukça önemlidir. Bu tarz işletmeler üretici ortaklarından aldıkları güçle karlılığı ikinci plana atarak üretim yapmaktadırlar.
2. Zeytinin iyi olduğu nasıl anlaşılır?
Doğanın biz insanlara sunduğu mucizevi besinler arasında yer alan zeytinin insan vücuduna birçok fayda sağlamaktadır. Tarihi insanlık tarihi kadar eski olan zeytin, yüzyıllar önce alternatif tıpta kullanılmaktaydı.
Halk arasında ‘iyi zeytin çekirdeğinden anlaşılır’ kanısı yaygındır. Ancak gıda alanında uzman kişiler, bu kanının tam olarak doğru olmadığını belirtmektedir. Zeytinin çekirdeğinin rengi ve büyüklüğü zeytinin olgunluk derecesine göre farklılık gösterebilmektedir. Zeytinin büyüklüğü de aynı şekilde zeytinin çeşidine göre farklılık gösterebilmektedir. Günümüzde kahvaltılık gıda sektöründe hizmet veren birçok marka zeytin üretmektedir.
Ancak iyi zeytini anlamanız için dikkat edilmesi gereken noktaları şunlardır:
3. Organik zeytinin özellikleri
Doğanın en güzel besinlerinden birisi olan zeytinin sayısız faydası da bulunmaktadır. Zaten kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan bu değerli besinin organik olup olmadığı anlamak için birtakım şeylere dikkat etmek gerekir.
Organik zeytin nasıl anlaşılır diyenler için bunları şu şekilde açıklayabiliriz;
Sonuç
Zeytinin tadına baktığınızda ağzınıza hafif acı bir tat geliyorsa bu zeytinin tam olgunlaşmadığını ve doğal olduğuna işarettir. Bu da zeytinin doğal ve kaliteli olduğu anlamına gelir.
Siyahı, yeşili pembesi fark etmez naturel zeytin kesinlikle ilk tercih olmalıdır.
Sağlıklı bir ömür dileklerimle.
Afiyet olsun.
Saygılarımla…