Yetişin komşular çok açım çook 🤤 Aklıma sarma ve sebze dolması çokça geliyor açlıktan. İş bitimi halim kalırsa yapacağım inşallah. Ben etli sarma/dolma çoook severim. Ya siz nasıl seversiniz?...Haydi bakalım yorumları göreyim...
Ben biraz ihtilalci bir mutfak düşkünüyüm. Kolay kolay kural ve kalıp tanımam. Keza Mengenliyim. Mutfağın en başarılı sanatçılarının doğup büyüdüğü kasabadanım. Dahası da var. Ömrü uzun olsun, Annem Ayşe Sultan da aşçılıktan emekli oldu. Bu durumda yemek ve pişirme üzerine farklı düşünmeye ve farklı olanı denemeye hakkım olsa gerek :)
Gelelim dolmaya. Evet, biber ya da patlıcan dolmada kıyma olağanüstü bir yoldaşlık yapıyor yemeğe. Muhteşem bir lezzet çıkıyor ortaya. Patlıcan ye da biber ve kıyma ağızda adeta dans ederek eriyorlar. O derece keyifli yani.
Tamam. Buna kabul. Ama ben geçenlerde farklı bir malzeme denedim. Haydi tarifimi sizinle de paylaşayım, ağzınız farklı bir lezzet tatsın.
Malzemeler
Börülce
Karabuğday ( Greçka )
İsot
Tereyağı
Patlıcan
Yapılışı
Börülceyi iyice ıslat. Yumuşadığında biraz haşla. ( Aman suyunu atma )
Karabuğday ( çok hafif pişir. Sert kalsın.)
Haşlanmış börülce ve karabuğdayı isot ile birlikte yoğur ve harcı hazırla.
Karalahana pazı bunlar etli okut hatta karalahan kuşbaşı etli oldumu enfess Yaprak sarması bu etsiz severim biber dilmasi kuru oatkican ve kabak dolması etli olmalı...
Etsiz olmalı diye düşünüyorum. Bunun orjinali pirinçtir ya çok kasmamak lazım. Çiğ köfte de aynı şekilde bulgurdur et falan filan icat çıkartmayalım hiç :D
kardeşim benimde sana bi sorum vardı nolur yardım edermisin fikir verirmisin rica etsem profil fotoğrafıma tıklayıp büyütüp bakarmısın tipim nasıl sence neyse onu de kır beni ama gerçek de lütfen rica ediyorum :) @sitare_