Suriyelilerin yüzlerce çeşit tatlısı olduğunu düşünüyorum. Baklava benzeri bir çok tatlıları olduğunu gördüm. Baklava onların galiba.

Antep tatlısı
Halep tatlısı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
ben artık soğuk baklavaya yöneldim az şekerli sütlü hafif geliyor yemesi kolay geliyor sevdim ya fıstıklı soğuk baklavadan yana oy kullanıyorum
Görünce yine tüylerim ürperdi midem bulandı. Hiç sevemiyorum şerbetli tatlı hiiçç.
Şerbetsiz tatlı ne var
Şerbetsiz tatlıları da çok sevmem yani genel olarak tatlılarla aram yok. Ama sormuşken söyleyeyim sütlü çikolatalı bir çok çeşit tatlı vardır
Onlar da şeker
Onlarıda sevmiyorum zaten ama yiyebildiğim zamanlar oluyor. Ama şerbetli tatlıları hiç yiyemem yutamam o derece.
Boşver zaten sen daha tatlısın
Teşekkür ediyorum ☺️
☺
İkisini de bana verin yiyeyim nereye ait olduğu çokta möhim değil, nimet sonuçta. 🤤
Baklava Yunan işidir. Tersini iddaa eden Türk’tür. Ulan en azından Boklaves falan yazsaydın. Çin malı sony bile sqny adlı marka. 😂😂
Baklava yerli tatlımız olup beğenip taklit edeni çoktur, Güllüoğlu dünyanın ilk baklavacısıdır.
Güloğlu Halep'e gidip orda öğrendi. Kendi açıklaması.
Dünyanın en eski baklavacısı olmaları kendi açıklaması.
Araplarin tatlisi, Antep tatlilarinin, baklavasinin yerini tutmaz.
Zaten kelime ismi arapça kökenli baklava. Suriyeliler buna benzer bir çok tatlı yapıyor. Ordan aklıma geldi.
turkiyenin ismini suriye yapalim o zaman baskentte halep olsun
Anadolu burası
Yunanlılardan sonra suriyelilere de mi düşman etmek istiyorsun milleti?
Ama onların gibi çünkü benzer kardeşi gibi tatlılar var.
Suriye de eskiden bizim olduğu için bize benzeyen tatlıları ve yemekleri olabilir.
Öyle olsaydı o tatlılar bizde bilirdik. Sığınmacılardan öğrendik.
Bu paylaştığın tatlıları ben 5 yaşımdan beri biliyorum.
O lavuklar herşeye isim ekleyip bizim diyor. Baklavazis 😂
Yok abi baklava Yunanların yanlışınız var hatta Şam tatlısı da ermenistanınmış 😅
Bu gece baklavalıkların yanıyor herhal😂
Evet karın kaslarım acıyor 😂
Baklavayı Baklavaki diye yunanlı gavurlar da yapıyor ama BAKLAVA Türkiyenindir Tescillendi
dalga geçiyorsun heralde
Hayır baklavaya benzer bir sürü tatlıları var.
Onlarda ikisi var herhalde
Baklava