iyi kabaran çökmeyen pandispanya tarifiniz var mı?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Yumuşacık Pandispanya (Pasta Keki) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı un
1 fiske tuz
Yumuşacık Pandispanya (Pasta Keki) Tarifi Yapılışı
Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.
Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya ve un eklenir ve bu aşamada mikser bırakılıp spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe doğru karıştırın.
Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip aynı şekilde spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırın.
22 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.
Not: Pişirme esnasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyarsanız kekiniz daha yumuşak olacaktır.
İpucu: Her zaman söylenen, yalnız yanlış bir uygulama olan tepsiyi düz bir zemine vurarak hava kabarcıklarını çıkarma işlemini yapmayın.
Pandispanyanın Püf Noktaları?
Yumurtaların mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. ( Tercihen bir gece önceden çıkartılmalıdır.)
Pandispanya kekin en önemlisi yumurtaların beyazı ile sarısı olarak ayrı ayrı çırpılmalı.
Yumurta sarıları ile şekerler birlikte iyice kabarıp beyazlaşana kadar çırpılmalı.
Pandispanya hamurunun topak topak olmaması için un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenmelidir.
Yumurta akları tuz ile birlikte köpürüp 3-4 katına ulaşıncaya kadar çırpılır.
Yumurta sarılarının üzerine akları birleştirirken tahta kaşık ya da spatula ile dıştan içe doğru köpük söndürülmeden karıştırılmalıdır.
Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbının kenarları yağlanmamalıdır.
Kekin sönmemesi için ilk 20 dk fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır.
Pişirme esnasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyarsanız kekiniz daha yumuşak olacaktır.
Arasına pişme kağıdı koyarak temiz bir poşetin içerisinde pandispanyayı derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pandispanyanın Yumurta Kokmaması İçin Ne Yapılır?
Yumurta kokusu kim olsa sevmez. Fazla kullanıldığı ya da çok pişirildiği için ve bayat olduğu için yumurtalar genellikle kokar. Yumurta kokusunun geçmesi için kullandığımız hamur işlerinde ve keklerde vanilya artırabilirsiniz ve aroma verebilirsiniz, portakal kabuğu ve limon kabuğu rendesi gibi hamurunuza lezzet ve miss gibi kokması için. :)
Pandispanyanın Sönmemesi İçin Ne Yapılmalıdır?
Pandispanyanızın kabardıktan sonra sönmemesi için; Keke un miktarını tam oranda konmalıdır, kek hamuruna az un eklenirse çökme yapar ya da çok un eklenirse kuru ve sert olur.
Diğer çökme sebebi ise fırının sıcağından çıkartıp soğuk yere konulmasından kaynaklanır. Genellikle yaptığımız hatalardan biridir.
Onun yerine fırın kapağını yarım bırakıp pandispanya ılıdıktan sonra alınmalıdır.22 Yorumla- Soran+1 yıl
teşekkür ederim :)
- Cevap sahibi+1 yıl
Rica ederim
Kızlar Ne Diyor
6
tarif değil ama bazı önemli noktaları söyleyebilirim. şeker ve yumurtayı önce çırp köpürene kadar çırp ve fazla çırpma ki sönmesin. yumurta sönerse kabarmaz. unu eleyerek koy mutlaka ve koyarken altını üstüne getirecek şekilde karıştır yavaş yavaş. ama iyi karıştır ki içinde un taneleri kalmasın
12 Yorumla- Soran+1 yıl
teşekkür ederim :)
Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı. Ben hazır aliyorm ama internette tarifi var Google faydalan
12 Yorumla- Soran+1 yıl
baktım çoğu kekim çöktü gibi yorumlar yapmış o yüzden buradan sordum sormakta fayda var diye düşünüyorum
- +1 yıl
Bem genelde yemek. com dan ya da nefisyemekler den bakıyorum tariflere. Pandispanya denemedim ama bu 2 sitenin tarifleri güzel oluyor genelde 😊
10 Yorumla Hazır al yahu
11 Yorumla- Soran+1 yıl
öğrenmek istiyorum
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Bilen var
00 Yorumla - +1 yıl
evet var
00 Yorumla
Daha fazla(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı