Herkese merhaba cici kuşlar... Nasılsınız iyisiniz inşallah. Bir sofra düşünün o sofrada çeşit çeşit yemek/yiyecek var. Amaa araya sevmediğiniz şeyler katmışlar. Baktınız onlara ve " yemem, iki cihan bir olsa da yemem" dediniz. Bu yiyecekler nelerdir?🐣😵😵😵Mesela şu sofrada mumbar dolması, karnıbahar ve pırasa olsa yemem.
İki cihan bir araya gelse de yemem dediğiniz yemek nedir?
Et yemeklerini asla yemem. 5 yıl oldu et yemeyeli, görünce midem bulanıyor gerçekten. Kurban değil de cinayetmiş gibi geliyor bana hayvanların kesilmesi. Dini inanca göre Allah helal kılmış belki, saygı duyarım ama kan dökülmesine karşıyım. O kadar yiyecek varken neden hayvanları kesip yiyiyorlar anlamış değilim zaten.
Bir vejeteryen olarak söyleyim kesinlikle et yemekleri hatta yeni vejeteryen olduğum zamanlarda evde hatta iki cihan da bir araya geliyordu bazen korkuyordum sesimize komşularda duyup bir araya gelecek diye😅. Artık alıştı herkes😇
Anneme evlilik teklifi ederken sadece, _bamya sever misin diye sormuş Annemde, + hayır. demiş Babamda, _ güzeel o zaman evleniyoruz. demiş Aramızda kalsın ben bu yasağı deldim ve merak edip yedim güzeldi be🤤 eger öğrenirseler halim duman🤫😂
1. cisi kokoreç 2. cisi midye 3. cüsü balon balığı, ahtapot, karides ve ıstakoz gibi deniz canlıları 4. cüsü beyin, dalak, böbrek, akciğer gibi sakatatlar (karaciğer hariç) asla yemem hiç sevmem çünkü bunları yaani :):)
Sevmediğim çok yemek vardır mecbur olunca bir kaç lokma yemisligim vardır hepsinden ama karnibahari hiç sevmiyorjm ya Rabbim muhtaç etmesin ama hiç bir şekilde yemem