Mutfakta zaman geçirmeyi çok seviyorum ancak bir problemim var. Yemekleri pişirirken ocak ayarı konusunda sıkıntı yaşıyorum. Mesela hangi yemek yüksek ateşte pişer, hangisi için kısık ateş gerekir? Bu detaylar tariflerde de verilmiyor? Bana yardımcı olur musunuz?ocakta tencere
Yemek pişirirken ocak ayarı nasıl olmalı, hangi yemek yüksek ateşte pişer, hangisi kısık?
Aslında her yemek kısık ateşte pişerse lezzetli olur. Sadece yemekler kaynama derecesine gelene kadar orta ateşte pisirilmelidir. Et gibi pişmesi vakit alan yemekleri orta ateşte pişiririm. Sebze yemeklerini kısık ateşte pişiririm. Daha lezzetli oluyor hemde bir anda pişirip sebzelerin dağılmasını önlüyorum.
Yemek yüksek sıcaklığa gelene kadar altını aç, sonrasında biraz orta ateşe al. Mesela pilav şu kaynayınca daha kısık ateşte olmalı fakat tavuk ve et yemekleri ateşte ızgara gibi olacaksa yüksek ısı gerekir...
Merhaba Ben de mutfağa ilk girdiğim zamanlarda bu sıkıntiyi çok yasiyordum. Hatta butun yemekleri orta veya yüksek ateşte pişirdigimden bazı yemeklerim hiç güzel olmuyordu. Mesela sana tavsiyem bakliyatlari ve et yemeklerini suyu kaynayinca direkt kısık ateşte pişir ta ki istediğin yumuşakliga gelene kadar. Kızartma, Mücver gibi yemeklerde yüksek ateş kullanabilirsin. Çorba gibi türleri de ben orta ateşte yapıyorum. Çok nadir eğer ki bir aksilik yaşarsam kısık ateşte pişiririm. Aklima şimdilik bunlar geldi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Yemekler genel olarak orta ateşte ve kısık ateşte pişer. Et ürünleri nadiren yüksek ateşte mühürleme yapılırken tercih edilir. Kızartmalar da yüksek ateşte tercih edilir.