Erik tavaOsmanlı mutfağında yemeklerde sıkça kullanılan meyveler günümüzde artık yemeklerden ayrı tüketiliyor. Kavun ve ayva dolmasından kuru erikli et yahniye, yenidünyalı köfteden kuru kayısı, kuru üzüm, incir ve bademin kullanıldığı ballı mahmudiyeye kadar Osmanlı mutfağında yapılan, unutmaya yüz tutmuş pek çok lezzet bulunmakta. Bunlar sizin yörenizde mevcut mu?
İçerisinde meyve olan yemekler sizin damak tadınıza uyar mı ?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Sorma et kayısılı olur mu hiç. Azeri mutfağı da öyle tadı bozuluyor öyle de.. Bana uymaz.
Ayvayı deneyin ben yeni lezzetlere kapalı olmama rağmen sevdim kuru erikte güzeldi👍
Benim yörense mevcut değil. Fakat denemek yemek isterim.
Bazı yemekler var ki meyveyle öyle bir bütün oluşturmuş, birbirine oldukça lezzet katmış 😍
Sanırım uymaz. Meyvenin yeri ayrı olmalıdır bana göre.
Hiç görmedim hatta ilk defa senden duydum :D Bana göre olmadığını düşünüyorum bu lezzetlerin.
Sadece iç pilavda kuş üzümü seviyorum. Diğer yemeklerde meyve pek tercihim değildir.
Portakallı kereviz,
elmalı ve narlı salata,
Havuçlu kek,
Patlıcan ve domates reçeli,
Kuş üzümlü pilav,
Kuru kayısılı et ve pilav...
Ben bayılırım, değişikliğe kapalı sabit fikirli insanlar sevmez denemez yemez herkesin damak tadı tabi yadırgamamak da lazım.
Tatlı tuzlu birlikte uyması beklenmişse o yemekten.. Hayır uymaz
Hayır, bana ve yöremize uygun değil. Hiç ilgimi çekmiyor
İçerisinde meyve ve kuruyemiş olan yemekler ne damak zevkime uyar ne de ilgimi çekerler 🤢
Hayırr, benim damak tadıma uygun değil yemeklere meyve veya kuruyemiş eklenmesini sevmiyorum..😖Bana kalırsa yemeğin tadını olumsuz etkiliyor.
Tatlı ve tuzluyu bir arada sevmem. Tatlı ve ekşiyi severim.
eşim yaparsa mutlaka denerim honuş olmaya çalışırım 🐶
Çok seviyorum ben içersinde meyva olan yemekleri.
Evet severim ayva kebabi mesela cok guzel
Pek damak tadıma uygun değil..
Evet tabiki uyar ❤️
Domateste mevye bacılar
Yok ya sevemıyorum
hayır kesinlikle sevmem
Sadelik önemli, olduğu ve bildiğimiz gibi kalsın
Hayır
Uyar.
Hiç denemedim
Hangi meyve olduğuna bağlı. Hepsi değil.
Kuş üzümlü pilav💕
Hayır uymaz
Yemedim kullanmıyorum ama hossuma giderse yerim 😋
Sevmem
Hayir
Hiç denemedim
Uyar
hayır
Pek degil