Bir su bardağı su tencere ya da çaydanlıkta kaynatılır. Kaynattığımız suyun içerisine 5-6 dal maydanozu saplarıyla birlikte atıyoruz. Bu şekilde maydanoz ve suyu birlikte 5 dakika kaynatın. Süzdükten sonra içine bir dilim limon sıkarak içebilirsiniz. Maydanoz çayının faydaları nelerdir?
...
Zayıflamaya yardımcı olur.
Ödem attırıcı özelliği vardır.
Karaciğer yağlanmasını önler.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
İdrar yolu enfeksiyonlarından korur.
Kan şekeri seviyesini düşürür.
Kan basıncını düzenler.
Adet söktürücü özelliği vardır.
Maydanoz ve maydanoz çayının tek bir olumsuz tarafını biliyorum. O da hamilelikte açıcı özelliği yüzünden düşüğe sebep olabileceğidir.
Güçlü bir anti-oksidan özelliğe sahiptir, kan akışını dengeler.
Etkili bir idrar söktürücü ve ödem atmada yardımcı özelliği vardır.
Öksürük krizi, sinüzit, grip gibi rahatsızlıklar da rahatlatma özelliği vardır.
Muhteşem bir A vitamini içeriğine sahiptir bu nedenle göze çok faydalıdır.
Ağız kokusu şikayeti olanlar için faydalıdır.
Mide sindirim sorunu olanlar için aç karnına tüketildiğinde midede ki asit oranını azaltmaya yardımcı olur.
Evet maydonoz suyunu bir dönem detoks olarak tükettim. Faydalarını sıraladığım gibi saymakla bitmez yalnız doktora sorulmadan tüketilmesi doğru değildir. Özellikle hamilelik döneminde rahim kaslarının gevşemesine ve erken doğum, düşük gibi tehlikelere sebep olabiliyor.
Maydonoz Çayı / Suyu Nasıl Yapılır? 15 dal maydonoz sapı ve 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 bardak su bir karıştırma kabına alınıp, blender yardımı ile karıştırılır. Her gün taze olarak tüketilir.
Maydanoz suyu idrar yollarını rahatlatır. Ve adet söktürücüdür. Ayrıca böbreğinde kum taş olanlar varsa söktürücü etkisi var zamanında çok içtim berbat kokuyo ama düşürmeye yardımcı oluyor. Ben maydonozun kendisiyle beraber saplarını atardım su kaynayınca atın hemen iki dakika kaynatın alın yoksa bütün vitamini gider anlamı kalmaz. Ben faydasını görmüştm. İdrar yolu enfeksiyonun sancısını biraz olsun rahatlatıyor. Ama şunu da diyeyim eğer hamileyseniz ve gebelik düşünüyorsanız çok içilmesi sakıncalı düşük ihtimali yaratır.