Yoo rica ederim amacım öyle bir deşifre olayı değildi 😃 Ramazan pidesi satan fırıncıyla bir tartışma durumu olmuştu , eldivensiz hem paraya hem pidelere dokunduğu için. Sıcak pideyi alıp eve doğru yürürken dedim ben bu pideyi evde yapayım bari 😃 Daha sonra tarifini gördüm. Anısı buydu yani :)
Anam yarabbi.. iyiki tarifleri evde deniyoruz ve yapıyoruz ben 2 aydır çıkmıyorum ki sokağa hanerim yok bu tarz olaylardan herşey evde imalat edilmekte. 😊
10 adet limon ve portakal önce güzelce yıkanır. Sonra kabukları rende yapılır. Rende halindeki öz bir litre suya eklenir. Sonra başka bir kaba süzgeç ile kaşık yardımıyla ezilerek süzülür. Sonra özü geçince hepsi bir arada yine bekletilir. İçmenize yakın süzülerek ve içine taze nane atılarak soğuk servis yapılır.
Hiç denemedim. Lezzetli gözüküyor. Neredeyse 3 aydır su ve süt dışında bir şey içmiyorum. Her şeyi kestim içecek konusunda. Evde portakalda var limon da belki denerim 🙂
Bence niyetliyken yapmak büyük hataydı asla tadına bakamadığım için kesin kötü oldu 😂 zaten yaparken limonlu parmağımı yaladım yanlışlıkla az kalsın gidiyordu orucum he bakalım tadına soğuyunca bakacağım söylerim sana da afiyet olsun 😂
Valla yau bardağım küçüktü , bardaktan bardağa fark var diye , esasında bende şekere karşıyım da , şekeri hiç atmadan da bu kıvam tutmuyor 😃 Ama denemelere devam ediyorum , bu gidişle kimyager olup çıkmazsam iyidir. Portakaldaki şeker limonu çok kesiyor portakal tadı öne çıkıyor , oyy oyy :)
Limonata olarak yapmak gerçekten daha güzel oluyor , limon ve portakal dengesi iyi olduğunda ve şekerde tam geldiğinde bu sarı rengi tam olarak alıyoruz , denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Hmm yarım kilo mürdüm eriğine tencerenin üzerine kadar su doldururum 1.5 bardak şeker atarım ben sizde öyle yaparsınız yapınca ayrıca erkekler mutfakla ne kadar zıtlarsa yaptıkları muhteşem lezetler kusursuzdur sizde yaparsınız eminim iyi geceler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Ay bir portakal gördüm sanki 🤭
Limonataya puanım 10/9 ken, düzen ve tertipten puanı çok kırdık efenim. 😂
Markete girince tıka basa doldurdum , sonucu da bu oldu. Portakal arkalarda kaldı 😃
Olsun hocam puanlarınıza sağlık , bu da başarı 🤭
Limonatanın arka planda mutfak baya dağınıktı affet ordan kırdık. Emeğine sağlık 😊
Evet fazla dağıttım , iftar sonrası toplarım diye salmıştım valla 🙈 Teşekkür ederim.
Ben Teşekkür ederim limonata sizden tatlı benden olsun yeni magnolia yaptım. 😊
Magnolia cidden efsaneler arasında :)
Ben halâ tam yapamıyorum onu , kıvamda sıkıntım var. Ellerinize sağlık :)
Çırak sayılırım tatlılarda idare ederiz birbirimizi maksat sohbet 😊
O nasıl çıraklık acaba? Ramazan pidesi tarifesi veren çırak olmaz :) Yani en azından , kallavisiz bir usta çıkar :)
Hayda yakalandık. 🙈 benim yemekte ocağım vardı 😂
Yoo rica ederim amacım öyle bir deşifre olayı değildi 😃 Ramazan pidesi satan fırıncıyla bir tartışma durumu olmuştu , eldivensiz hem paraya hem pidelere dokunduğu için. Sıcak pideyi alıp eve doğru yürürken dedim ben bu pideyi evde yapayım bari 😃 Daha sonra tarifini gördüm. Anısı buydu yani :)
Anam yarabbi.. iyiki tarifleri evde deniyoruz ve yapıyoruz ben 2 aydır çıkmıyorum ki sokağa hanerim yok bu tarz olaylardan herşey evde imalat edilmekte. 😊
İşte dış dünyada böyle garip ama gerçek şeyler olurken , iç tarafta verdiğin emek ve mücadele asla paha biçilemez :)
Keyifli sohbet için müteşekkirim daha fazla sıkmadan sizi müsade isteyip kalkıyorum. 😊
Müsade sizin efenim ne demek , keyifli sohbet için bende müteşekkirim :)
Buz Gibi Ev Yapımı Limonata Tarifim Karşınızda ! limonata tarifim şimdiden afiyet olsun :)
Vayy :) içmiş kadar oldum bak şimdi
😊 denemelisin
Tarifini harfi harfine okudum , denicem :)
10 adet limon ve portakal önce güzelce yıkanır. Sonra kabukları rende yapılır. Rende halindeki öz bir litre suya eklenir. Sonra başka bir kaba süzgeç ile kaşık yardımıyla ezilerek süzülür. Sonra özü geçince hepsi bir arada yine bekletilir. İçmenize yakın süzülerek ve içine taze nane atılarak soğuk servis yapılır.
Nane pipet olayına daha girmedik hocam 😃
Ahaha🥳şemsiye ve Şezlonglsr benden.
Güneş de hazır 😃😃
Hiç denemedim. Lezzetli gözüküyor. Neredeyse 3 aydır su ve süt dışında bir şey içmiyorum. Her şeyi kestim içecek konusunda. Evde portakalda var limon da belki denerim 🙂
Süt iyidir :) E her şey varsa bir kere de olsa dene :)
Yapmaya karar verdim de bu nasıl sarı oldu ki böyle bir portakal ve limonla 🙂
Karışımla beraber oluyor şeker de rengini açıyor zaten :) Ama sen kısa yoldan dondurucuya koy portakalla limonu :)
Anladım bakalım belki atmadan yaparım bilmiyorum 😂
Hee , kafana göre takıl o zaman , sıkıntı yok :)
Bakalım bakalım
Yaptım 😂
Aa güzel hemen buzdolabına at soğusun 😃
Ya attım da bu sarı olmadı, turuncuyla sarının saçma sapan bir karışımı oldu ve portakal kokuyor limondan çok umarım tadı portakal suyuna benzemez 😂
Ha baktın tadında portakal baskında , yarım limon daha ekle , o dengeyi öyle tutturacaksın işte 😃
Bence niyetliyken yapmak büyük hataydı asla tadına bakamadığım için kesin kötü oldu 😂 zaten yaparken limonlu parmağımı yaladım yanlışlıkla az kalsın gidiyordu orucum he bakalım tadına soğuyunca bakacağım söylerim sana da afiyet olsun 😂
E bende oruçluyken yaptım 😃 Riski ve güzelliği orda zaten , tadamadan hemde 😃😃
Oho oruçluyken yapabildiysen tebrik ederim vallahi çok keskin tatlar olunca zor oluyor böyle şeyler 😃
Benim 3. denemem diye o bakma sen bana 😃
Olsun 😃 bakacağım tadına birazdan
Hadi bakalım hayırlısı :)
Evet, ama ben yazın da yapmak için kışın portakal alıp buzluğa stokluyorum. Siz sanırım dondurmadan direkt sıkarak yapmışsınız. Ellerinize sağlık 🌸
Evet soğuk sıkma denemedim bu kez :) Çok teşekkürler
Rica ederim
Evet denediğim hatta kışın özellikle buzlukta (portakal stoğu ) yaptıgım. Bir tarif..
eline sağlık
Teşekkür ederim :)
🙏🏻
Afiyet olsun.
İnternetten aldıgın saray limonatası tarifiyle yapmıştım ben de. O da gayet güzel olmuştu.
Evet o da güzeldir , Ottoman stili :)
Limon ve portakalı buzlukta bekletip yapılırsa daha iyi sonuç veriyor. Isındı havalar gelsin mis gibi limonatalar.
Onu da denedim 😃
Süpersin ne diyelim, maşallah diyelim😀
Aminn 😃
Bir su bardağı şeker çok değil mi ya zaten kilolar aldı başını gidiyor 🙄
Valla yau bardağım küçüktü , bardaktan bardağa fark var diye , esasında bende şekere karşıyım da , şekeri hiç atmadan da bu kıvam tutmuyor 😃 Ama denemelere devam ediyorum , bu gidişle kimyager olup çıkmazsam iyidir. Portakaldaki şeker limonu çok kesiyor portakal tadı öne çıkıyor , oyy oyy :)
Canım çekti afiyet olsun bende deneyeyim o zaman taze portakal-limon sıkıyorum sık sık ama limonata hiç denemedim..
Gece gece canınızı çektirdim özür dilerim..
Limonata olarak yapmak gerçekten daha güzel oluyor , limon ve portakal dengesi iyi olduğunda ve şekerde tam geldiğinde bu sarı rengi tam olarak alıyoruz , denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Hiç sorun değil aksine iyi fikir oldu. Beceriklisin ne güzel seni alan yaşadı 😊
Mutlaka deneyeceğim..
Limonata için teşekkürler :) Ben konusu eşittir ben evde kaldım modu 😊
Olgun erkek iyidir 😄 genç kızlar bayılır..
Fikir için ben teşekkür ederim iyi geceler..
Pekisi 🤭
limonata güzeldir ama denemedim ben genelde taze meyve hoşafı yaparım...
Vişne ve üzüm hoşafı yapıyorum da , şimdi havalar bir anda ısınınca buna sardım :)
Bir dahakine taze mürdüm eriği yap yavaş yavaş çıkıyor lezetlidir şerbet gibi vişne gibi ekşidirde...
Mürdüm eriği evet çok güzeldir de , vişne gibi şeker oranını ayarlayamazsam ekşi ekşi kalır öyle gibime geliyor , hep riskli olanlar bunlar :)
Hmm yarım kilo mürdüm eriğine tencerenin üzerine kadar su doldururum 1.5 bardak şeker atarım ben sizde öyle yaparsınız yapınca ayrıca erkekler mutfakla ne kadar zıtlarsa yaptıkları muhteşem lezetler kusursuzdur sizde yaparsınız eminim iyi geceler
Tamamdır tarifini kaydettim notlarıma deneyeceğim , çol teşekkürler iyi geceler.
Bu sıkça yaptığım bir tarif dondurucuda portakal ve limon hep bulunur ellerine sağlık
Teşekkürler :)
Denemiştim ama kötü oldu. Lezzetli olması için şeker şart ama o kadar çok şekeri koymaya gönlüm el vermiyor.
Valla benim de el vermedi yalan yok , deneme amaçlı olarak sonuca niyetlendim bakalım :)
Lezzetli olur umarımmm
Ben seviyorum limonatayı ya sonuçta her gün içmeyeceğim ben de yapayım
Ben her gün içiyorum valla :) Kolayla falan aram olmadığı için
Her gün içilir mi ya içine kattığın şekeri düşün kdkd
Akşama sabaha uyanınca soğuk soğuk iyi gidiyo 😃
Soğuk soğuk.. ve şekerli fkfkf
Evet 🙀😃
Kısın stok yapar yazin yaparim buzlukta saklar kabuklariyla beraber yaparim
Coğrafyanın kaderi 😃
ben sekersiz ve dogal kendi icindeki yapisiyla o harika kendi eksi aromasiyla seviyorum... cok yaparim...
El becerin fazlaysa şanslısın hocam yaani :)
yok mix var bende atiyorum icine kabuklarini soyup suyu bas ustune bas dugmeye tamam :D
Teknolojik adam farkı 😃
Canım çekti he evime geçince yapam anam yaptırmaz ortalık kirleniyo diye😀
Günahı boynuma hocam kusura bakma 😃😃 Anneler hep kızar
Hahaha denicem ellerine sağlık😄
😃😃 Ben teşekkür ederim
Denedim ama hazır almayı seviyorum devir daimli olan
He şu makinelerde olan , o ayrı :)
Bu gün kızimla yapicaz okuldan beslenme ve mutfak dersinin odevi bu gun ki.
Çok iyi hocam , bana aşırı eğlenceli geldi :)
Kesin bizde eğleniriz
Kesinlikle 😃 O şeker limon dengesini ayarlamak bile , kola icat etmek gibi
Bakalim nasil olacak. Bu arada kesin isi kizim bana satacak sen kimyaci degilmisin sen yap diyecek 😂😂😂
Babasına güvendikten sonra bizede llaf düşmez hocam 😃
Eyvalah
Benim evde limonata eksik olmaz. Çok seviyorum :)
Kesinlikle şahane bir şey :)
Denemek isterim bir gün
Valla zaman varsa yap dene hocam , hazır aldıklarının alayı limon sosu gibi gelir :)
Annem ilgileniyor içeceklerle, ben yapmadım.
Evde iş bölümü varsa o da güzel :)
Var da bu sıralar iş bölümü yok.
Güzel olmuş nane de var mı acaba
Nane düşündüm ama en son sunuma hazırladım 😃
🤣🤣🤣Gelinlerin tatlı telaşı geldi aklıma
He şu kocişler meselesi 😃
Hazırlıksız yakalanmadın dimi ☺️
Yok her şey tamam çok şükür :)
Bu daha çok boyaya benziyor
He nalburdan aldım 😃
1 su bardağı şeker çok fazla olur
Benim bardak küçük öyle kocaman değil 😃 Şeker önemli kıvamı tutan olarak geçiyor
Şerbet gibi olur bence portakal zaten tatlı
Ekşi portakal kullandım ben 😃
İyi bakalım afiyetler olsun
Teşekkürler :)
evet denedim gayet güzel oldu :)
Efsane lezzetlerden :)
Denemedim eline sağlık
Denemelisin bence , çok teşekkürler :)
Çok yaptım limonata portakal suyu
Maaşallah :)
limonata sevmem çok, denemedim.
Milkşeyk daha iyi tabi 🤭
Bisey eksik gibi😌
Nane mi ,😃
He hani nerde
Onu bardağa koyarım , şişenin içine atasım gelmedi 😃 Hemde hiç
Denedim güzel oluyor 👍🏻
Kesinlikle :)
Guzel goeunuyor
Çok teşekkür ederim :)
Yapıyoruz.
Ne güzel 👌
Denemedim de 1 limon az olmaz mı
Oo tam geliyor ben 2 limonla denedim de baya bir ekşi oldu 🤭
Ben yaptım acı oldu
Limon fazla kaçmıştır belki
Galiba
Evli misin
Yoo , aksine bekârım 😊
Senin alan yaşadı
Bir limonata ile kandırabilir miyim yaaani 😃
Aa limonata işte evlenilecek erkek😀
Düğün bedavaya gelecek belli 😃 Pasta kız tarafından limonatalar benden 🤭😃
Oh mis😀
Limon sıkacanla
Yaptık 😃 teşekkürler
Afiyet olsun
Teşekkürler
Çok şekerli yuh
Bu 3. denemem , dozunu ayarlama aşamasındayım 😃 Portakalla tatlanmıyor portakal suyuna dönüyor şeker ilavesi şart
İnternetten bak