https://i.hizliresim.com/4Dg17R.jpg
Evde limonata nasıl yapılır, denediniz mi?
https://i.hizliresim.com/4Dg17R.jpg

10 adet limon ve portakal önce güzelce yıkanır. Sonra kabukları rende yapılır. Rende halindeki öz bir litre suya eklenir. Sonra başka bir kaba süzgeç ile kaşık yardımıyla ezilerek süzülür. Sonra özü geçince hepsi bir arada yine bekletilir. İçmenize yakın süzülerek ve içine taze nane atılarak soğuk servis yapılır.
Ahaha🥳şemsiye ve Şezlonglsr benden.
Hiç denemedim. Lezzetli gözüküyor. Neredeyse 3 aydır su ve süt dışında bir şey içmiyorum. Her şeyi kestim içecek konusunda. Evde portakalda var limon da belki denerim 🙂
Cevap
11Cevap
Buz Gibi Ev Yapımı Limonata Tarifim Karşınızda ! limonata tarifim şimdiden afiyet olsun :)
😊 denemelisin
Ay bir portakal gördüm sanki 🤭
Limonataya puanım 10/9 ken, düzen ve tertipten puanı çok kırdık efenim. 😂
Yoo rica ederim amacım öyle bir deşifre olayı değildi 😃 Ramazan pidesi satan fırıncıyla bir tartışma durumu olmuştu , eldivensiz hem paraya hem pidelere dokunduğu için. Sıcak pideyi alıp eve doğru yürürken dedim ben bu pideyi evde yapayım bari 😃 Daha sonra tarifini gördüm. Anısı buydu yani :)
Evet, ama ben yazın da yapmak için kışın portakal alıp buzluğa stokluyorum. Siz sanırım dondurmadan direkt sıkarak yapmışsınız. Ellerinize sağlık 🌸
Evet denediğim hatta kışın özellikle buzlukta (portakal stoğu ) yaptıgım. Bir tarif..
eline sağlık
🙏🏻
Afiyet olsun.
İnternetten aldıgın saray limonatası tarifiyle yapmıştım ben de. O da gayet güzel olmuştu.
Limon ve portakalı buzlukta bekletip yapılırsa daha iyi sonuç veriyor. Isındı havalar gelsin mis gibi limonatalar.
Süpersin ne diyelim, maşallah diyelim😀
Bir su bardağı şeker çok değil mi ya zaten kilolar aldı başını gidiyor 🙄
Valla yau bardağım küçüktü , bardaktan bardağa fark var diye , esasında bende şekere karşıyım da , şekeri hiç atmadan da bu kıvam tutmuyor 😃 Ama denemelere devam ediyorum , bu gidişle kimyager olup çıkmazsam iyidir. Portakaldaki şeker limonu çok kesiyor portakal tadı öne çıkıyor , oyy oyy :)
Canım çekti afiyet olsun bende deneyeyim o zaman taze portakal-limon sıkıyorum sık sık ama limonata hiç denemedim..
Hiç sorun değil aksine iyi fikir oldu. Beceriklisin ne güzel seni alan yaşadı 😊
Mutlaka deneyeceğim..
Olgun erkek iyidir 😄 genç kızlar bayılır..
Fikir için ben teşekkür ederim iyi geceler..
limonata güzeldir ama denemedim ben genelde taze meyve hoşafı yaparım...
Bir dahakine taze mürdüm eriği yap yavaş yavaş çıkıyor lezetlidir şerbet gibi vişne gibi ekşidirde...
Hmm yarım kilo mürdüm eriğine tencerenin üzerine kadar su doldururum 1.5 bardak şeker atarım ben sizde öyle yaparsınız yapınca ayrıca erkekler mutfakla ne kadar zıtlarsa yaptıkları muhteşem lezetler kusursuzdur sizde yaparsınız eminim iyi geceler
Bu sıkça yaptığım bir tarif dondurucuda portakal ve limon hep bulunur ellerine sağlık
Denemiştim ama kötü oldu. Lezzetli olması için şeker şart ama o kadar çok şekeri koymaya gönlüm el vermiyor.
Kısın stok yapar yazin yaparim buzlukta saklar kabuklariyla beraber yaparim
ben sekersiz ve dogal kendi icindeki yapisiyla o harika kendi eksi aromasiyla seviyorum... cok yaparim...
Canım çekti he evime geçince yapam anam yaptırmaz ortalık kirleniyo diye😀
Hahaha denicem ellerine sağlık😄
Denedim ama hazır almayı seviyorum devir daimli olan
Bu gün kızimla yapicaz okuldan beslenme ve mutfak dersinin odevi bu gun ki.
Benim evde limonata eksik olmaz. Çok seviyorum :)
Denemek isterim bir gün
1 su bardağı şeker çok fazla olur
Annem ilgileniyor içeceklerle, ben yapmadım.
Var da bu sıralar iş bölümü yok.
Güzel olmuş nane de var mı acaba
🤣🤣🤣Gelinlerin tatlı telaşı geldi aklıma
Hazırlıksız yakalanmadın dimi ☺️
Bu daha çok boyaya benziyor
evet denedim gayet güzel oldu :)
Denemedim eline sağlık
Çok yaptım limonata portakal suyu
Maaşallah :)
limonata sevmem çok, denemedim.
Bisey eksik gibi😌
He hani nerde