Kızlar evde limonata yapımı tüyolarınız var mı? Benim bildiğim limon suyu ve şeker limonata olur. Geçen gün arkadaşlarla konuşuyorduk dalga geçtiler. Başka ne konuyor ki limonataya? Evde limonata nasıl yapılır, siz nasıl yapıyorsunuz, neler koyuyorsunuz?Evde limonata nasıl yapılır?
Evde limonata nasıl yapılır? Evde limonata yapımı tüyolarınız var mı?
Limonata yaparken ben şeker atmıyorum. Ama verceğim tarifte dilerseniz şeker atabilirsiniz. Ben sadece limon ve nane ile yapıyorum. Gerekli olan malzemeler 15’e yakın limon, 2 su bardağı toz şeker ( dediğim gibi şekersiz içerseniz atmayın, az şekerli olsun derseniz, 1 su bardağı şeker kafi), bir demet nane ve buz. Limonatayı lezzetli yapmak istiyorsanız, toz şeker, rendelenmiş limon kabuğu, ve limonlarla birlikte uzun süre karıştırmanız limonatanın lezzetini attıracaktır. Yıkadığınız limonları rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin. Kabuğu rendelenmiş ğç adet limonu ortadan ikiye kesip suyunu sıkın. Kalan limonları da eşit şekilde kesin. Toz şekeri ve limonu karıştın. Rendelenmiş limon kabularını, limon parçalarını ve nane yaprağını ekleyin ve tüm şeker eriyene kadar karıştırın. Özünün çıkması için süzgeç yardımı ile süzün. Göz kararı tahminimce 6-7 bardak su ekledikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun
Ev yapımı limonata çok lezzetli olur. Benim limonata tarifim çok basit ve lezzetlidir.
Limonata nasıl yapılır?
Limonata yapımı için yıkanmış limonları blenderdan geçirip suyunu süzüyorum. İçine ılık suda erittiğim bir bardak şekerli suyu ekliyor karıştırıyorum. Sonra tülbentten geçirip suyunu süzüyorum, gerektiği kadar su ilave edip soğuttuktan sonra taze nane yaprakları ile servis yapıyorum.
ev yapımı limonata
Benim ev yapımı limonatam ailede hem çocuklar hem de büyükler tarafından çok sevilir siz de tarifimi denerseniz aynı takdiri kazanacağınıza inanıyorum. Yapacak arkadaşlarımın şimdiden eline sağlık afiyet olsun diyorum <3 <3 <3
Ev Yapımı Limonata Tarifi Limonlarıbol su ile yıkayıp kabuğunu rendeleyin suyunu blender yardımıyla çıkarın limon suyunu ve 2 su bardağı toz şekeri karıştırın üzerine rendelenmiş limonun kabuklarını, dilimlenmiş limon parçalarını ve birkaç dal taze naneyi de ekleyin içindeki şeker eriyene kadar karıştırın daha sonra karışımı temiz bir tülbent ile süzüp üzerine su ekleyin ve karşımı buzdolabında soğumaya bırakın
Püf Noktası: Toz şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve limonlarla birlikte oldukça uzun süre yoğurmanız limonatanın aroması ve ferahlığını arttıracaktır 😊
10 tane limon 2 su bardağı toz şeker şekersiz olsun dersen 1 de koyabilirsin 5 su bardağı su. Önce limonların kabuklarını ince bir rende ile beyaz kısmına inmeden şekerin üzerine rendele. Bu kabukları şekerle güzelce harmanla bastıra bastıra. 10 dakika güzelce limon kabuğu ile şekeri karıştırınca bırak bir gece beklesin. Sonra limonların güzelce suyunu sık. 5 su bardağı suyu üzerine ekle ve bir gece önceden hazırlamış olduğun şekerli limon kabuğunu ilave edip güzelce karıştır. Buz dolabında en bir gece beklet ve ertesi gün güzelce karıştırdıktan sonra bir tülbent yardımı ile süz. Suyunu iyice süzdükten sonra kalan limon kabuklarını atabilirsin. Limonata aynı cafelerde yapılanlar kadar lezzetli olacak. İçine iki yaprak nane atarsanda tadına laf eden olamaz.
Çook Çook severim🥰🥰 Ve Çok kolay bir tarif biliyorum var harika oluyor😂 2 limon 1 portakalı buzluga atıyorum donduktan sonra buzluktan cıkartıp cok yumuşamasını beklemeden mutfak robotuna dılımleyıp atıyorum üzerine 1 bardak şeker ile iğcee parçalıyorummm🤗 üzerine 3 litre su ıle karıstrıp sekerin eridigınden emın olduktan sonra süzüyorum harika oluyoor🤗🤗🤗
4-5 tane limonun (büyüklügüne göre) kabugunu rendelemen gerek ve bu aşamada beyaz kismina dikkat etmelisiniz cünkü o kismi acilik katiyor. Sonra hepsinin suyunu sıkıp ayri bir kaba koy. Limon kabuguna 1 bardak seker kat ve kabuklari seker ile iyice ov birbirine karisana kadar. Sonra limon suyunu kat ve buz dolabinda bir süre beklet. Daha sonra 1 ile 1.5 litre arasi su koy. Limonata hazir 😄
Limon kabuğunu rendeleyip şekerle iyice yoğurulması gerekiyor. Bu hem renk katacaktır hemde aromasını arttırıyor. Limonlarımızın suyunuda bir güzel sıkıyoruz. Suyunu süzüp normal içme suyu ekliyoruz artık limonlarımızın miktarıma göre.
limonları rendeleyip ( kabuğuyla beraber) şekerle ovalarım ve bir saat kadar dolapta bekletirim. hatta içine bir portakal mandalina falan da rendelerim. sonra çıkartır elle yine sıkarım sonra bir kat daha şeker ekleyip tekrar bekletirim. böyle böyle inanılmaz lezzetli bir limonata elde ediyorum. sonra su ile seyreltiyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Pikachu biz sana limomata değil zamanında sıcak cay söyledik hatırla..Üşüdün seninle üşüdüm ağladın bende agladim farkettirmeden.. Simdi gelmiş karşıma limonata soruyorsun :)) bilmiyorsun ki ben senin için denizlerı aşar dağları yıkarım engel tanımam.. ama olsun eyvallah güzel kız herşey için eyvallah
@ezginur2 gulersin tabi hepte gül zaten bilirim yakışır sana :) kendine iyi bak ahu gözlü kız ben kendi hayatıma kaldığım yerden devam.. yerim sokaklar benim sen ise sıcak evinde kahkaha atmaya devam et..
@ezginur2 araya girdin ezgi sende herkes gibi bizim aramıza duvar gibi girdin kahkahaların ile.. herkes haklı bir suclu benim zaten varsın olsun ben bu yükü sirtlarim da sizler geriye dönüp baktiginizda yüreğiniz sizlarmı bilemem.. hadi eyvallah
@ezginur2 ahhqhaha yok be oyuncuyum replik çalışıyorum :ddd ezgi bak son zamanlar gerekli gereksiz tartisiyorsun benimle ve sürekli !!! Ben birşey yapmadım diyip siyriliyorsun ama bilki bir dahaki sefere bu kadar hafif davranmam.. kapıyı biliyorsun şimdi çıkabilirsin. .
Sadece limon suyu yeterli değil. Limonun kabuklarından ince ince rendeleyip (biraz portakal kabuğu da rendeleyebilirsin) şekerle harmanlayacaksın. Sonra miktarı kâfi su ilâve edeceksin. Sonra temiz bir tülbentle süzebilirsin.
Limon ve portakal kabuklarını rendeliyoruz ayri bir kapta seker ile karıştırın sonra limonu parçalara bölüp onuda seker ile ovun bur gece bekletin dolapta ertesi gün su ilave ederek süzgeçten geçirin
limon küçük küçük kabukları ile doğrayıp bir kaba koyarız üzerine şeker atarız tüm gece bekler sonra sabah üstüne su ekleyip limonları süzmeden bekletirim sonra süzerim
En İyi Cevaplar