Peynirli içli köfte denediniz mi?

Günaydın ❤❤❤
Bu sabah çok keyifli uyandım ❤❤ sanirim bu güneşli havaların etkisi olsa gerek ve sabah günaydın mesajı atan canim sevdiklerim sayesinde😘😘 şimdi bu peynirli içki köfte nerden çıktı diyorsunuz.😅 ben et yemediğim için bana ve benim gibilere alternatif fakat et yiyenlerde beğeniyor 😋🙈 Belki yapmak isteyen olursa tarifi söyle bırakayım diyorum😋😋
Malzemeler
1,5 su bardağı köftelik ince bulgur, 1 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tane yumurta, 2 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 150 gram peynir, 4 dal maydonoz, 3/4 su bardağı sıvı yağ
Bulguru ve irmiği derin bir kapta sıcak su ile ıslatıp 10 dk dinlendiriyoruz. Dinlenmiş bulgura yumurta, salça, un ve baharatları ekleyip güzelce yoğuruyorum ve 30 dk buzdolabında dinlendiriyorum. Ardından dinlenmiş hamurumdan cevizden biraz buyuk parçalar alarak elimi islayarak elimin icin de sekil verip içine 2 tatlı kaşığı kadar maydonozlu peynirimden koyuyorum ve kapatıp şeklini veriyorum. Buzdolabında dinlendirdikten sonra kızartıyorum..

Mutlaka denemelisiniz harika oluyor..