Yorgunluğu alan Türk kahvesinin vücuda bir çok faydası var. Tüketildikten sonra kimileri kapatır fal bakar kimileri ise fal felan dinlemez olduğu gibi içerken bazıları ise arta kalan telveyi iyi geldiğini söyleyerek cildine sürer 😊 öncelikle siz bunların hangisini yapıyorsunuz diye soruma başliyim 😉 Birde şu var yaptığım kahveler neredeyse hep acı oluyor siz bunu nasıl önlüyorsunuz? Nasıl kahve yapıyorsunuz? Peki erkeklerde kahve yapmayı biliyor mu? 😉
Selam, kahvenin acı olması nedeni içerdiği kafeindir, bunu önlemenin yolu şekerdir şeker kullanmıyor iseniz suyla tüketmeyi tavsiye ediyoruz, lokumda kullanabilirisniz ve ya hiç kahve içmeyin.
ben kahveyi bakır cezvede yapmayı özen gösteriyorum fala inanmam telvesini de evde olursam yerin dısarda olursam yemem yanında badem şekerini cok severim kimileri lokum tercih eder ama ben etmem pek aram yoktur lokumla eger kahveyi az koyarsan acılığı bir nebze azalabilir yüze sürmeyi de ilk defa duyuyorum yani aydında hiç öyle bir sey duymadım belki sizin oraya has bişi olabilir
Ben kahveyi bakır cezvede yapıyorum çay kaşığını ters tutup ara ara hızlıca karıstırıyorum kahveyi fincana aktarmadan önce sıcak su ile fincanı ısıtıyorum sogumasın kahve diye sade sodamı acıyorum kahve eşliğinde içiyorum ters kapatmam fala inanmam eğer dısarda içersem arkadaslarımında kapatmamalarını soylerim nezaket icabı yıkanması kolay olsun diye
Telveyle peeling yapanlardanım. O güzel maddeyi fal kapatarak harcayanları hiç anlayamam 😜 Kahveyi çok yoğun koyunca acı oluyor. Bir de bazı kahve markaları bazılarına göre daha acı oluyor. Ben de uzuuunca bir arayıştan sonra en az acı olan kahve markasının A101'de olduğunu buldum. İsteyene markayı vereyim. Şimdi mutfağa gitmeye üşendim 😅