Günaydın😀 İlk mutfak maceramı 12 ya da 13 yaşlarında yaşadım. Evdeki yemek tarifleri kitabındaki tarifleri yapmak için can atıyordum. Annem bu konuda beni özgür bıraktı ve tercihimi tuzlu çubuk yapmaktan yana kullandım. Kendimden emin tarife uygun tuzlu çubuklarımı yaptım. Fakat tek sorun tuzlu çubuklarsa tuz yoktu😂😂😂. Annem babam ve kardeşlerim buna rağmen o çubukları yediler ❤❤. Hala 30 yıl geçmesine rağmen bu konu evde konuşulur ve kahkahalara bozuluruz 😂😂
İlk mutfak tecrübenizi kaç yaşında yaşadınız ve hangi yemeği yaptınız?
14 veya 15 yaşındaydım yanlış hatırlamıyorsam. Evde tektim ve açlıktan bir hal olmuştum. Bende kalktım ve tatsız tuzsuz makarna hem de koca bir tencere ve yine koca bir tencere acıdan içilemeyecek mercimek çorbası yapmıştım. Annem çok şaşırmıştı böyle bir şey yaptığıma ama çok da sevinmişti.
Ben de o yaşlardaydım... ananem beyin kanaması geçirmiş biz şu an oturduğumuz eve yeni taşınmıştık annem hastane de annesiyle ilgilenirken ben de mutfakla haşır neşir oldum... ilk neden bilmiyorum domatesli pilav yapmıştım tarif kitabından ve kendim dahi beğenmedim ama annem babam iştahla yiyip benim hevesimi kırmamışlardı... 🙈😊
Sanırım 11 ya da 12 yaşındaydım. Pirinç pilavı yapmıştım. Mutfak savaş alanı gibiydi. Gerçi halen savaş alanı gibi yemek yaparım da neyse tatsız tuzsuz lapa bir pilav olmuştu. Ama oturup yedim. Tam fiyasko olsun ilkti yapa yapa şimdi en iyisini yapıyorum
İlk mutfak tecrübem diyince bir anda gözümde canlanıverdi ister istemez mutlu oldum. Benimde ilk maceram 13 yaşındaydı annemler ozaman tarladaydı ben de kardeşim aç kalmasın , annemler de gelince yerler diye bir heyecanla mutfakta yemek yapma kararı aldım. İlk yumurta yapmaya karar kırmıştım ama karıştırmayı unutmuştum bir de tuzu azdı sonra çay yapmıştım birde hazır mantar çorbası. Yumurta biraz yansada tadına bakmışlardı o mutluluk bana yeterdi zaten.
13 yaşında ilk defa mutfağa girdim. Hic unutmuyorum evde kimse yoktu acikmistim. Neyse yumurtayı aldim kircam giya. Kırdım tavaya ne tuz ne yağ koydum aklım sarmiyor o zamanlar. İğrenç bisi olmuştu zorla yemistim. Sonra 16 yaşıma geldim ilk makarnamı yaptım. Mutfağı biraz dagitsamda iyi olmuştu ama sos falan olmadığı icin tatsızdı. 17'de ilk tatilimi kek yaptım çok güzel olmuştu sonra tatlilarin üzerine gittim yemek bilmiyom tatli biliyorum.
Hatırladığım kadarıyla 14 yaşında annemle mutfakta top top yapardık küçük lokmalık hamurlar sonra kızartırdık ama üzerine serbet yerine pudra şekeri dökerdik hayatımda yediğim en güzel tatlıydı 🙈🙈
Eşiniz ya da eşiniz olacak şahış çok şanslı mutfak tecrübesini çok erken yaşta edinmişsiniz. Malum erkeğin kalbine giden başlıca yol da yemek sanatından geçtiğini düşünürsek
13 yaşlarımda yumurta kırdım. Tava bir yerde, ben ayrı yerde. Yerler hep yumurta dkdkd Ardından menemen yaptım, çok tuzlu olmuştu yiyemeden çöpe döktük, halen böyleyim gerçi dkdksk
7 yaşımda annemle sarma ve ekmek yapma aynı yıl tek başıma spagetli ve 12 yaşımda tamamen bilinçli patates yemeği ve bulgur pilavıyla dönüm noktası yakaladım. Şimdi 27 yaşındayım eşime çocuklarıma rahatlıkla herşeyi yapabiliyorum