Kadının değerini yemek yapmasıyla veyahut yapamamasıyla ölçmek biraz 'ataerkil' doktrinin göstergesi sanırım. Üniversite öğrenci evinde kalan, askerlik yapmış ve hayatını bekar olarak idame ettiren bir erkek kişisi beni daha iyi anlar. Yemek yapmak kadınsal bir olay örgüsünden ibaret değildir, yemek yapmak yetenek işidir ve cinsiyetsizdir. Karın doyurmayı sırf kadın kişisine bağlamak toplum içerisi 'örf ve adetlerin' gelenekçilik furyasından ortaya çıkmıştır. Hani kadının standart bir görevi vardır 'yemek yapmak, çocuk doğurmak, evi temizlemek...' falan fişman. Yemek yapamayan her insan bu konuda gereken yetiye sahip değildir, el becerisi yoktur. Kadına ekstra bir sıfat ancak mesleki bakımdan kazandırır 'şef' derler bu kadar.
@avokadoxs bu zamanda yemek yapmamayı bilmemek kadınlar tarafından meziyet sayılıyor,'' bakın ben yemek yapmayı bilmiyorum çünkü kariyer peşindeyim bla bla...'' , halbuki kariyer yapmak yemek yapmayı öğrenmeye engel değil,çoğu bahane uyduruyor, ben erkek halimle çoğu yemeği yapmayı biliyorum,çünkü her gün dışarıdan yemek söyleyemezsin para yetişmez, benim ablam da çalışıyor özel sektörde, ama eve gelince tencere tencere yemeğini de yapıyor, eğer kız annesinin mutfağında bu yaşına kadar birşey öğrenmediyse, o da kızın vasıfsızlığı ve tembelliğidir, gerçekler acıtır, boşu boşuna politik doğruculuk yapmanın manası yok
Evlilik için söyleyim. Bilinenin aksine kadınlar erkeklerden daha güzel yemek yapar. En çok en iyi aşçıların erkeklerden çıkmış olması bunun dışında. Zaten kadın aşçı çok nadir. Onun dışında hangi ev işlerinde hangisi iyiyse o şekilde bölünmeli. Ben yaptım sen yapmadın diye düşünmek dengeyi bozuyor. Her şeyi ölçüp tartmak aradaki ilişkiye de zarar verebilir. Erkeklerin yapması tabi ki üstümüze düşen görevleri hafifletir kendilerinin düşünmesi lazım bunu.
Kadınların yemek bilmemesi benim için şu koşulda normal karşılanabilir " yoğun bir eğitim hayatı sonucu evlenme kararı almışız mesela gerçi benim bile baya yapabildiğim yemek var çok da geçerli değil gibi :D Ama meslek sahibi olmayıp ev hanımı olacak arkadaşların çoğu biliyordur zaten de bunu yadırgardım
Bu zamanda bilmeyen de ne bileyim internette her şey en küçük detayına kadar var. Ben 10 yaşında beri mutfaktayım. Anneme yardım ederek başladım şimdi yemek dışında pastacılıkta kendimi geliştiriyorum. Yabancı pasta bloglarını takip ediyorum. Hadi hepsini geçtim 13 yaşında erkek kardeşim bile kek kurabiye yapıyor.
yemek yapamayan kadına tembel kadın denır gereksız kadın denır yapmak ıstemeyene ya da banane yaa nıye yapacakmısım dıyene kadın denmez osıjen ısrafı denır.. ısımız gucumuz goygoy olmuş yası 20 yı gecıpte ıkı corba pısıremıyorsa kadın ama her tur fantazının gavurcasını bılıyorsa agır surtuktur o! evde beslenmez!
Ben küçükken annemi izlerdim hep yemek yaparken. Öyle öyle mantığını öğreniyordum sonra kendim de yapmaya başladım ve severek yaptığım için güzel de oluyordu. Annem de zaten hep anlatır bunu böyle yapacaksın şunu şu kadar ekleyeceksin falan. Yani ben seviyordum yemek yapmayı öğretenim de vardı öğrendim. Herkes bu kadar şanslı olmayabilir veyahut sevmeyebilir. Kadın yemek yapmak zorunda diye bir dayatma kabul edilemez. Herkes içinden geldiği gibi hareket eder öğrenmek isteyen öğrenir yapar.
Geçen gün araba kullanamayan erkeğe ne denir diye soruldu erkekler hiçbirşey dememişlerdi ona. Kendileri yemek yapamazken yemek yapamayan kadınlara yok eğlencelik yok beceriksiz filan demişler. Eve ekmek getiremeyen parasiz erkekler de gereksiz erkeklerdir o zaman🤣🤣🤣
Ben yemek yapmayı biliyorum fakat yemek yapmayı sevmiyorum. Ailemle birlikte iş bölümlerimiz oluyor ben yemek işleri hariç elimden geleni yapıyorum, Tercih meselesidir kimi insan sever kimisi sevmez. Yapamaz anlamına gelmiyor tabii ya da kadınlar yemek yapmayı bilmek zorunda da değildir bana göre.
Ben olaya insan olarak bakacağım. Yemek yapamayan insana beceriksiz denir çünkü yemek yapmak basit bir eylemdir herkes yiyebileceği şekilde yemek hazırlayabilir yapamayan beceriksizdir ha yapmayan dersen o şirettir İşte o daha tehlikeli 😅😅
Olabilir bilmiyordur herkes bilecek değil ben yumurta bile kıramazdım gittim 2 aylık kursa şimdi kimsenin yapamadığı yemekleri yapıyorum artık eskisi gibi değil istedi an öğrenebilir dışardan sipariş verebilir çok büyük sorun değil bence bilmemek
Bende fazla yemek yapmayı bilmiyorum mesela ama öğreniyorum. İlla yemek yapıcaksın diye bir şey yok bilmiyorsa öğrenir yemeğini yapar gerekli olan bişey bilmek evet ama çoğu insanın bildiğinide düşünmüyorum.
Şehit düşmeden bir gün önce de, uzman onbaşı arkadaşlarıyla kurdukları Whatsapp grubuna şu mesajı yazdı:"Sizden ricam sakın 'Suriye'de ne işimiz var' diyenlerden olmayın. Gittim, gördüm... Tam da olmamız gereken yerdeyiz. Yedi düvel bir olmuş. Rejimi, Rusya'sı... D
Yemek yapamayan kadın, annesi ona yemek yapmayı öğretmeye çalışmış ama onu aklı başka yerdeymis, telefonunu kurcalamaktan yemek yapmaya akıl verememiş denir
2 senedir evliyim ve evde yemek pişirdiğim gün sayısı: 20 olmuştur herhalde. Yemek yapmayı biliyorum (çat pat tabii öyle aman aman profesyonel değilim) ama çalıştığım için yemek yapmaya yetişemiyorum. Bu benim eksikliğim değil, sistem bizi buna mecbur ediyor. Kim evdeyse yemeği o yapar, yemeği kadın yapar diye bir kural yok.
Annemin sesi kulaklarımda çınladı resmen bir kaç sene öncesine kadar mutfakla aram yoktu hiç annem üç günlük karı olursunuz kapının önüne koyarlar diye baskı oluştururdu üstümde 😂
'Kadın' kadındır bir yemek üstünden ne denir falan filan yanlış bir soru sorma uslubu olmuş bence. yapsın yapmasın hiç farketmez bilenle bilmeyen arasında hic bir fark yok
@müendisbey erkek yemek yapamazmı sence? kadın yemek yapar kadin temizlik yapar kadın cocuk bakar buyutur. herseyi kadin yapsin erkek sadece calissin eve gelsin yatsin diye duz bir mantık olurmu sence? 21. yuzyildayiz herşey eşit olmalı kadın erkek diye bir ayrımcılık olmamalı. uzun lafın kısası bireyler birbirine destek olmalı herkonuda
niyetin iyi olabilir eyvallah ama soru tuhaf geldi biraz senlik bisey yok belli ama yazılana bakıyoruz sonuçta ona göre yorum yapıyoruz öncesini sonrasını takip edemezsinki. oraya dipnot diye eklersen o ayri mesele tabi
@bysembatick olay da bu, ama kadınlar kariyer bahanesiyle artık her kişisel sorumluluktan kaçar hale geldiler, benim ablam mühendis, hem çalışıyor akşama kadar hem de eve gelip tencere tencere yemek yapıyor, yani yapmak isteyen her türlü yapar bahanelerin arkasına sığınmaz
@müendisbey ama her insan yetenekli olcak becerikli olcak diye bir kaide yok kimisi yemek yapmayı sever kimisi çalışmayı kariyer yapmayı her insan bir yaşam tarzı bir stili vardır insanları sınıflandrmamak gerek diye dusunuyorum
bir şey dikkatini çekti mi? bizim neslimize kadar yemek yapmayı bilmeyen kadın yoktu, şimdikilere bak bir de, yapamıyorlar değil, yapmak öğrenmek istemiyorlar, üşeniyorlar, sadece yemek konusunda değil çoğu konuda böyleler, yetenek ile alakası yok yani bunun
@müendisbey bunlar derin mevzular şimdi sen yemek dersin bende fizik derim sonra sen kimya dersin ben biyoloji derim falan uzar gider bu konu 😄 uzun lafın kısası insan insan olsun yeter ya boşverelim yemegi falan. en kotu olmadi cay demler içeriz be ustad 😁
Bişey denmez bilmesi de şart değildir. Kural mı var kadın yemek yapacak diye ünlü aşçıların çoğu erkek neticede. ☺️ çokta şaapmayın bilmiyorsa da öğrenmek isterse öğrenir kadının seçimidir.:)
Bence kadın olmasından öte yaşamını idame ettirebilmek için yemek yapmayı bilmesi gerekir. Her zaman yanında biri olmaz, her zaman dışarıdan yiyecek parası olmaz:P
Hiç bişey denmez efendim saygılı olun. Bilmiyosa beraber öğrenin. Hayat birbirinin açıklarını kapatıp mutluluğu aramakla daha güzel hal alır. Hanımcılık kazansın :)
bu yaşına kadar annesinin mutfağında öğrenmesi gerek, olmadı internet diye birşey var, üşengeçliğe girer bu, bilmemenin bir bahanesi yok, hanımcılık falan da kazanmayacak unut onu