- +1 yıl
Bulgur pilavı yanına ne gider?
Bulgur pilavı benim için sadece bir pilav değil başlı başına bir yemektir, o yüzden ben yerken yanına çok bir şey yapmıyorum ancak şimdi sizlere birkaç tane öneri vereyim haydi başlayalım.
Çorba
Çorba gerçekten neredeyse her yemeğin yanına çok yakışıyor özellikle sulu olmayan yemeklerin yanında benim birinci tercihim. Şöyle naneli bir yayla çorbası bulgur pilavının yanına gerçekten çok yakışıyor tavsiye ederim.
Et/tavuk sote
Bulgur pilavının yanına et ve tavuk da yakıştırıyorum. Ben özellikle sotesini yaptığım zaman enfes oluyor, et veya tavuk sotesini de şiddetle öneriyorum.
Köfte
Pilav denildiği zaman benim için akla ilk gelen lezzetlerden bir tanesi de köfte. Şöyle güzel bir köfte de harika olacaktır. Ayrıca yanına patates ya da başka sebzelerde kızartabilirsiniz.
Yeşil fasulye
Taze fasulye ya da benim deyimimle yeşil fasulye bulgur pilavının yanına bence en çok yakışan lezzetlerden bir tanesi hatta benim için ilk sırada geliyor. Eğer bulgur pilavı yaptıysam ve yanına bir yemek yapacaksam direkt olarak hiç düşünmeden taze fasulye yapıyorum. Size de tavsiye ederim çok lezzetli ve hafif oluyor.
Karnıyarık
Yemeklerde son olarak tavsiyem karnıyarık. Karnıyarık başlı başına çok harika bir lezzet zaten ve bulgur pilavı ile birleşince çok muhteşem oluyor. Yalnız biraz ağır olabiliyor yemekten sonra mutlaka soda tavsiye ediyorum bu yüzden.
Salata
Salatada hiç şüphesiz hemen hemen her gün yemeklerimizin yanında oluyor. Şöyle bol yeşillikli çoban salata yapabilirsiniz. Ayrıca ben soğukluk yani bilinen adıyla semizotunu da tavsiye ediyorum gerçekten onun salatası da muhteşem oluyor
Cacık
Ben bulgur pilavının yanında cacık tüketmeyi pek sevmiyorum ama gerçekten akla ilk gelen yiyeceklerden bir tanesi de cacık. Yine semizotundan yapılma cacığı da tavsiye ederim içine birkaç küp küçük buz koyarsanız lezzetine doyum olmaz eminim.
Hoşaf/ Komposto
Son olarak üzerine içilmesi için hoşaf/komposto tavsiye ediyorum. Bulgur pilavı bana biraz ağır geliyor daha çok hafif şeyler sevdiğimden dolayı ancak üzerine hoşaf ya da komposto içerseniz sindiriminize de yardımcı olacaktır.
43 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bulgur pilavı pirinç pilavına göre daha az karbonhidratlı, doyurucu, besleyici ve sağlıklıdır bu yüzden yanına fazla yağlı olmayan hafif yemekler daha çok yakışıyor diye düşünüyorum
Bulgur pilavının yanına yakışabilecek alternatifler şöyle:
✨Domates veya ezogelin çorbası
✨Izgara köfte-patates ikilisi
✨Tavuk sote ya da tavuk pirzola
✨Taze fasulye
✨Nohut ya da bezelye
✨Karnıyarık
✨Cacık ya da turşu
✨Çoban, gavurdağı ya da mevsim salata...😊30 Yorumla
- +1 yıl
Bulgur pilavının yanına ızgara köfte ızgara tavuk tercih edebilirsiniz. Karbonhidratı protein ile dengelerseniz daha çabuk doyarsınız.
00 Yorumla
Karbonhidratın yanına protein lazım o yüzden tavuk sote ya da et güveç tarzı bir şeyler olabilir eğer bulgur ana yemekse yanına bir şey yapmak istemiyorsan yoğurt ya da ayran veya cacık ile servis edebilirsin ama sofrada protein bulunsun dengeli bir öğün olması için karbonhidrat dengesi önemli.
16 Yorumla- +1 yıl
Hahahah
- +1 yıl
bulgur pilavı karbonhidrat değil proteindir.. söyleyeyim dedim :))
- +1 yıl
Evet karbonhidrattır
kornişon salatalık turşusu, kırmızı soğan (üzerine zeytinyağı ve hafif limon gezdirin) ve yayık ayran.
21 Yorumla- +1 yıl
Canım çekti ya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
142Cevap
- +1 yıl
Fırında tavuk olabilir içecek olarak ayran güzel gider doyurucu olur bence
00 Yorumla Bulgur pilavı kendi içinde de sebzeli ve sade olarak ayrıldığı için seçenekleri de bu nedenle fazlalaşıyor.
Eğer salçasız bir yemek ise yanına salçalı, domatesli ve sebzeli bir bulgur pilavı yapabilirsiniz. Çok yakışır.
Salçalı ve daha ağır bir yemek yaptıysanız ise sade bulgur pilavı hem daha sağlıklı hem de daha besleyici olacaktır.
Ben sebzeli ve domatesli bulgur pilavının yanına tavuk şiş, haşlanmış tavuk, sade pilav var ise cacık veya kırmızı et ile yapılan daha hafif yemekler tercih ediyorum.
Sade bulgur pilavı yanına ise tavuk sote, mantar sote, bezelye veya taze fasülye gibi sebze yemekleri, soslu tavuk veya soslu kırmızı et. Kızarmış tavuk tercih ediyorum.
Bazen sadece pilav çekiyor canım, yanına ayran ile sade bile yediğim oluyor. Bulgur pilavı mideye dokunmuyor, protein ve lif olarak zengin aynı zamanda çok besleyici.
Pirinç pilavına oranla çok daha sağlıklı. Bu nedenle favori pilavım bulgurdur.
Kapama denilen tavuk yemeği ile de sunum yapıldığında çok lezzetli ve görsel açıdan da bir şölen oluşturuyor.00 Yorumla- +1 yıl
Ben Gaziantepli olarak şunları diye bilirim soğanı biz eşkiliyoruz diğer baharatlarla ama en önemlisi sumak öyle bi tat veriyor ki yaparken bile iştah açıcı oluyor ve ya çaçık yapıyoruz bol naneli ve samırsaklı eğer bulgur pilavı yapacaksanız kesin bu ikisinden birini deneyin
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba
Bulgur pilavının yanına tavuk yapılır cacık yapılır. Et yemekleri çok güzel oluyor bulgur pilavının yanına bulguru sebzeli de yaptığın zaman da çok güzel oluyor sadece bir ayran yeterli oluyor yanında ızgara çeşitleri çok güzel oluyor tavuk ızgara köfte ızgara. Fırında yapılan yemekler tek başına bile gayet güzel bulgur pilavı ayranla yoğurtla cacıkla çok sevdiğim için tek de yiyebiliyorum yani.
00 Yorumla - +1 yıl
Bulgur pilavının yanına yakışacak on numara liste bırakıyorum. 👌🏼👩🍳
👩🍳 Mantar çorbası
👩🍳 Çeşmi Nigâr Çorbası
👩🍳 Etli nohut
👩🍳 Tavuk çöp şiş
👩🍳 Köfteli sebze kebabı
👩🍳 Tavuk but
👩🍳 Cacık
👩🍳 Acılı ezme salata
👩🍳 Haydari
👩🍳 Karışık turşu
Afiyet ossuuuunnn 👩🍳🧚🏻
00 Yorumla - +1 yıl
Yanlış adama sordunuz. 😊 Bir ömür yanında bir şey olmadan sadece bulgur pilavı yesem bıkmam ki... 😊 Ellerinize sağlık... 😊
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bulgur karbonhidrat, cacık öğle bir protein tavuk. Fena değil fakat protein ağırlıklı beslenin beden sağlığı için.
00 YorumlaFırında tavuk göğsü sebzeli güzel giderdi sanırım, ya da balık fırında.
10 Yorumla- +1 yıl
Her türlü sulu yemek gider 😅
Özellikle Taze Fasulye olabilir
Patatesli Havuçlu Kıymalı harika olur
Vb. farklı sulu yemekler01 Yorumla- +1 yıl
Haaa eğer yemek sormuyorsan
Cacık gider
Turşu gider
İçecek olarak en güzel cacık ya da ayran gider
(Yanında ki sulu yemeğe göre de değişebilir ki sulu yemeğin yoksa)
Salata yapman güzel olur
kuru fasulye, salata ve cacık. sonrasında ise zart zart...
10 Yorumla- +1 yıl
Ben onun yanina daha cok sulu patates yemegi, nohut ya da kuru fasulye yaparim Yogurt varsa da yogurt koyarim
00 Yorumla Ben kabak yemeği tercih ediyorum bide yoğurt yanına tamamdır müthiç 3 lü salata olarakta soğan ve domates kekik yağğ nammmm
00 YorumlaEt varsa et yemeği yap ya da tavuk yaninada ayran salata oh mis
00 Yorumlatavuk sote yapabilirsin yanınada güzel bir çoban salatası mükemmel olur
00 Yorumla- +1 yıl
Nohut en uyumlusu olur. Hemde birbirlerinin vitamin değerini artırır.
00 Yorumla Turşu ve acılı şalgam suyu yanına fırında kızarmış tavuk inciği 😋
00 YorumlaPatlıcan musakka patlıcan bayıldı firinda batlıcan çorba felan bence iyi gider
00 YorumlaTavuk sote, mercimek çorbası, cacık
00 Yorumla- +1 yıl
tavuk ve et sote muhteşem olurdu bir de yoğurt ve salata
00 Yorumla - +1 yıl
Ben genelde yanına taze fasülye yapıyorum. Lezzetli oluyor.
00 Yorumla - +1 yıl
Mümkünse limon suyu, bulgur gaz yapar, limon gazı önler
00 Yorumla - +1 yıl
Sulu köfteli veya taviklut patates yemeği olabilir veya karnıyarık yemeği
00 Yorumla - +1 yıl
Kim ne derse desin bulgur pilavi birtek adananin yanina yakışır
00 Yorumla - +1 yıl
Sote muhteşem oluyor dana, hindi, tavuk farketmez itinayla gömülür
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 348 cevap paylaştı. Kuru fasulye
Nohut
Turşu
Salata
Çorba
00 Yorumla*Domates turşusu kavur
*Yanına çoban salatada
*Ayran az tuzlu 🙏🏻🦋00 Yorumla- +1 yıl
Bı ayran bide acı biber turşusu başka bı şeye gerek yok 👍
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı. Cacık ve üzüm, karpuz iyi gider bulgur pilavıyla
00 Yorumla- +1 yıl
tavuk et fasulye nohut patates yogurtlu kizartma... hersey gider bulgurun yanina :D
00 Yorumla Köfte veya et sote.
10 YorumlaTavuklu bişiler iyi olur karnım acıktıı😂
17 Yorumla- +1 yıl
Bulgar göçmeni
- +1 yıl
Pardon selanik göçmeni
- +1 yıl
bir tutturamadım desene
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
boyle bulgur pilavı yapan oldu da yemedik mi
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Sadece bulgur pilavı olsa üstüne kornişon turşu ye da biraz yoğurt bile yeter
00 Yorumla - +1 yıl
Bir Aşçı Olarak Söylüyorum Sebze Olacaksa Taze Fasulye Tavuk Olacaksa tavuk Sote Kırmızı Et Olacaksa Tas Kebabı Veya Kavurma Bunların Yanına Cacık İyi Gider
00 Yorumla Bulut pilavi, tavuk sote, yanına da ayran ve turşu 😍
00 Yorumla- +1 yıl
Sea-
↬Bence içme olarak ayran olabilir. ya da fasülye vb. olabilir.
İyi günler-00 Yorumla - +1 yıl
bulgur pilavını öncelikle küp patatesli pişirirsin. sonra yanında bişi yapmadan afiyetle yersin. ayranla iyi gider.
00 Yorumla - +1 yıl
Etli nohut güzel olur yaninada güzel bol limonlu salata ohhh şimdiden afiyet olsun 😊
10 Yorumla ayran yap ayrıca bırak bulgur pilavını boş ver iskender ye daha iyi
10 Yorumla- +1 yıl
Buda sorumu ennnnnnnn güzel giden cacık yaaa mis misssss.☺️😂
00 Yorumla - +1 yıl
Firinda tavuk çorba da yapalirsin cacık salata ve haşlama da yapabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
En iyisi kurufasulye veya tüm tavuğu hqsliyolar ya düdüklüde djjdjf o da çok iyi oluyor
00 Yorumla - +1 yıl
Salata yoğurt sus kız gece gece canımı çektirdin 😄
00 Yorumla Bisey yapma kilo alirsin. Ayran yap gec. KSIEOAAKMA
00 Yorumla- +1 yıl
Genelde közlenmiş biber, ciğer veya cacık yapıyoruz
00 Yorumla Offf surdan bi durum sar anasini ne yerdik sar usta sar
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne cacık tavuk çorbası köfte
00 YorumlaPatates ve tavuk.
Ayran.
Salata.
00 Yorumla- +1 yıl
güzel bi turşu onun yanına da güzel bi ayran tadından yenmez
00 Yorumla - +1 yıl
Tavuğu kizart sonra haşla bı de yanina salata mis miss
00 Yorumla - +1 yıl
tavuk pirzola
mantar çorbası
cacık
patlıcan kebabı
00 Yorumla - +1 yıl
Bulgur pilavının yanına mangal da tavuk kanat yapılır
00 Yorumla Aaaa onun üzerine güzel bir et haşlama çok iyi gider ya da ördek eti
00 Yorumla- +1 yıl
Köfte veya etli fajita
10 Yorumla Kavurmaya gider yanına da ayran bir başta soğan
10 Yorumla- +1 yıl
Lavaş çoban salata ayran
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 332 cevap paylaştı. Cacık cok güzel olur bence
10 Yorumla- +1 yıl
Köfte..
10 Yorumla Doslu tavuk dicekfım tavuk yapmışsın zaten 😂😂😂
10 YorumlaYoğurt ve patates yemeği türlü olabilir
10 Yorumla- Devamını Gör (227)
Detaylı bilgi
Bulgur pilavı vücudun lif ihtiyacını karşılayan, vitamin mineral zengini. B vitamini zengini lezzetli bir gıda. Mercimek ile eşleştiğinde vücudunuz için gereken, vitamin, mineral dışında aminoasit desteği ile gerçek bir lezzet ve sağlık bombası.
Bulgurun yanına onu lezzet ve sağlık anlamında destekleyecek gıdalar koymak en akıllıca olanı.
Peki nedir bunlar?
Sağlıklı proteinler; Mercimek nohut gibi. Boş soğan , sarımsak, yeşil ve kırmızı biber ile sotelenmiş nohut ya da mercimek birazda sulu olursa çok yakışır. Üstelik içerikleri ile dikkatli beslenenler için, hem çok yoğun bir lezzet verir , aynı zamanda içinde ihtiyacınız olan vitamin, mineral ve aminoasit desteklerini alırsınız.
En güzeli çok tok tutar.
Kaşık salatası nefis bir eşlikçi olur. Yanına sarımsaklı yoğurt İle antibiyotik desteğinizi doğal olarak alırsınız.
Bol sebzeli sote et, tavuk İle tadına doyulmaz.
Sonuç olarak yemek hazırlarken, lezzeti ve sağlığı aynı zamanda düşünmekte fayda var.