Bulgur pilavı yaptım yanına ne iyi gider? Ne yapayım gençler?

Bulgur pilavı yaptım yanına ne iyi gider? Ne yapayım gençler?
Bulgur pilavı benim için sadece bir pilav değil başlı başına bir yemektir, o yüzden ben yerken yanına çok bir şey yapmıyorum ancak şimdi sizlere birkaç tane öneri vereyim haydi başlayalım.
Çorba gerçekten neredeyse her yemeğin yanına çok yakışıyor özellikle sulu olmayan yemeklerin yanında benim birinci tercihim. Şöyle naneli bir yayla çorbası bulgur pilavının yanına gerçekten çok yakışıyor tavsiye ederim.
Bulgur pilavının yanına et ve tavuk da yakıştırıyorum. Ben özellikle sotesini yaptığım zaman enfes oluyor, et veya tavuk sotesini de şiddetle öneriyorum.
Pilav denildiği zaman benim için akla ilk gelen lezzetlerden bir tanesi de köfte. Şöyle güzel bir köfte de harika olacaktır. Ayrıca yanına patates ya da başka sebzelerde kızartabilirsiniz.
Taze fasulye ya da benim deyimimle yeşil fasulye bulgur pilavının yanına bence en çok yakışan lezzetlerden bir tanesi hatta benim için ilk sırada geliyor. Eğer bulgur pilavı yaptıysam ve yanına bir yemek yapacaksam direkt olarak hiç düşünmeden taze fasulye yapıyorum. Size de tavsiye ederim çok lezzetli ve hafif oluyor.
Yemeklerde son olarak tavsiyem karnıyarık. Karnıyarık başlı başına çok harika bir lezzet zaten ve bulgur pilavı ile birleşince çok muhteşem oluyor. Yalnız biraz ağır olabiliyor yemekten sonra mutlaka soda tavsiye ediyorum bu yüzden.
Salatada hiç şüphesiz hemen hemen her gün yemeklerimizin yanında oluyor. Şöyle bol yeşillikli çoban salata yapabilirsiniz. Ayrıca ben soğukluk yani bilinen adıyla semizotunu da tavsiye ediyorum gerçekten onun salatası da muhteşem oluyor
Ben bulgur pilavının yanında cacık tüketmeyi pek sevmiyorum ama gerçekten akla ilk gelen yiyeceklerden bir tanesi de cacık. Yine semizotundan yapılma cacığı da tavsiye ederim içine birkaç küp küçük buz koyarsanız lezzetine doyum olmaz eminim.
Son olarak üzerine içilmesi için hoşaf/komposto tavsiye ediyorum. Bulgur pilavı bana biraz ağır geliyor daha çok hafif şeyler sevdiğimden dolayı ancak üzerine hoşaf ya da komposto içerseniz sindiriminize de yardımcı olacaktır.
Bulgur pilavı pirinç pilavına göre daha az karbonhidratlı, doyurucu, besleyici ve sağlıklıdır bu yüzden yanına fazla yağlı olmayan hafif yemekler daha çok yakışıyor diye düşünüyorum
Bulgur pilavının yanına yakışabilecek alternatifler şöyle:
✨Domates veya ezogelin çorbası
✨Izgara köfte-patates ikilisi
✨Tavuk sote ya da tavuk pirzola
✨Taze fasulye
✨Nohut ya da bezelye
✨Karnıyarık
✨Cacık ya da turşu
✨Çoban, gavurdağı ya da mevsim salata...😊
Bulgur pilavının yanına ızgara köfte ızgara tavuk tercih edebilirsiniz. Karbonhidratı protein ile dengelerseniz daha çabuk doyarsınız.
Karbonhidratın yanına protein lazım o yüzden tavuk sote ya da et güveç tarzı bir şeyler olabilir eğer bulgur ana yemekse yanına bir şey yapmak istemiyorsan yoğurt ya da ayran veya cacık ile servis edebilirsin ama sofrada protein bulunsun dengeli bir öğün olması için karbonhidrat dengesi önemli.
kornişon salatalık turşusu, kırmızı soğan (üzerine zeytinyağı ve hafif limon gezdirin) ve yayık ayran.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Fırında tavuk olabilir içecek olarak ayran güzel gider doyurucu olur bence
Köfte veya et sote.
Köfte..
Bulgur pilavı kendi içinde de sebzeli ve sade olarak ayrıldığı için seçenekleri de bu nedenle fazlalaşıyor.
Eğer salçasız bir yemek ise yanına salçalı, domatesli ve sebzeli bir bulgur pilavı yapabilirsiniz. Çok yakışır.
Salçalı ve daha ağır bir yemek yaptıysanız ise sade bulgur pilavı hem daha sağlıklı hem de daha besleyici olacaktır.
Ben sebzeli ve domatesli bulgur pilavının yanına tavuk şiş, haşlanmış tavuk, sade pilav var ise cacık veya kırmızı et ile yapılan daha hafif yemekler tercih ediyorum.
Sade bulgur pilavı yanına ise tavuk sote, mantar sote, bezelye veya taze fasülye gibi sebze yemekleri, soslu tavuk veya soslu kırmızı et. Kızarmış tavuk tercih ediyorum.
Bazen sadece pilav çekiyor canım, yanına ayran ile sade bile yediğim oluyor. Bulgur pilavı mideye dokunmuyor, protein ve lif olarak zengin aynı zamanda çok besleyici.
Pirinç pilavına oranla çok daha sağlıklı. Bu nedenle favori pilavım bulgurdur.
Kapama denilen tavuk yemeği ile de sunum yapıldığında çok lezzetli ve görsel açıdan da bir şölen oluşturuyor.
Merhaba
Bulgur pilavının yanına tavuk yapılır cacık yapılır. Et yemekleri çok güzel oluyor bulgur pilavının yanına bulguru sebzeli de yaptığın zaman da çok güzel oluyor sadece bir ayran yeterli oluyor yanında ızgara çeşitleri çok güzel oluyor tavuk ızgara köfte ızgara. Fırında yapılan yemekler tek başına bile gayet güzel bulgur pilavı ayranla yoğurtla cacıkla çok sevdiğim için tek de yiyebiliyorum yani.
Bulgur pilavının yanına yakışacak on numara liste bırakıyorum. 👌🏼👩🍳
👩🍳 Mantar çorbası
👩🍳 Çeşmi Nigâr Çorbası
👩🍳 Etli nohut
👩🍳 Tavuk çöp şiş
👩🍳 Köfteli sebze kebabı
👩🍳 Tavuk but
👩🍳 Cacık
👩🍳 Acılı ezme salata
👩🍳 Haydari
👩🍳 Karışık turşu
Afiyet ossuuuunnn 👩🍳🧚🏻
Ben Gaziantepli olarak şunları diye bilirim soğanı biz eşkiliyoruz diğer baharatlarla ama en önemlisi sumak öyle bi tat veriyor ki yaparken bile iştah açıcı oluyor ve ya çaçık yapıyoruz bol naneli ve samırsaklı eğer bulgur pilavı yapacaksanız kesin bu ikisinden birini deneyin
Yanlış adama sordunuz. 😊 Bir ömür yanında bir şey olmadan sadece bulgur pilavı yesem bıkmam ki... 😊 Ellerinize sağlık... 😊
Bulgur karbonhidrat, cacık öğle bir protein tavuk. Fena değil fakat protein ağırlıklı beslenin beden sağlığı için.
Her türlü sulu yemek gider 😅
Özellikle Taze Fasulye olabilir
Patatesli Havuçlu Kıymalı harika olur
Vb. farklı sulu yemekler
Haaa eğer yemek sormuyorsan
Cacık gider
Turşu gider
İçecek olarak en güzel cacık ya da ayran gider
(Yanında ki sulu yemeğe göre de değişebilir ki sulu yemeğin yoksa)
Salata yapman güzel olur
Ben kabak yemeği tercih ediyorum bide yoğurt yanına tamamdır müthiç 3 lü salata olarakta soğan ve domates kekik yağğ nammmm
Turşu ve acılı şalgam suyu yanına fırında kızarmış tavuk inciği 😋
Tavuk sote, mercimek çorbası, cacık
tavuk ve et sote muhteşem olurdu bir de yoğurt ve salata
Ben genelde yanına taze fasülye yapıyorum. Lezzetli oluyor.
Mümkünse limon suyu, bulgur gaz yapar, limon gazı önler
Sulu köfteli veya taviklut patates yemeği olabilir veya karnıyarık yemeği
Ben onun yanina daha cok sulu patates yemegi, nohut ya da kuru fasulye yaparim Yogurt varsa da yogurt koyarim
Kim ne derse desin bulgur pilavi birtek adananin yanina yakışır
Sote muhteşem oluyor dana, hindi, tavuk farketmez itinayla gömülür
Bulgur pilavı vücudun lif ihtiyacını karşılayan, vitamin mineral zengini. B vitamini zengini lezzetli bir gıda. Mercimek ile eşleştiğinde vücudunuz için gereken, vitamin, mineral dışında aminoasit desteği ile gerçek bir lezzet ve sağlık bombası.
Bulgurun yanına onu lezzet ve sağlık anlamında destekleyecek gıdalar koymak en akıllıca olanı.
Peki nedir bunlar?
Sağlıklı proteinler; Mercimek nohut gibi. Boş soğan , sarımsak, yeşil ve kırmızı biber ile sotelenmiş nohut ya da mercimek birazda sulu olursa çok yakışır. Üstelik içerikleri ile dikkatli beslenenler için, hem çok yoğun bir lezzet verir , aynı zamanda içinde ihtiyacınız olan vitamin, mineral ve aminoasit desteklerini alırsınız.
En güzeli çok tok tutar.
Kaşık salatası nefis bir eşlikçi olur. Yanına sarımsaklı yoğurt İle antibiyotik desteğinizi doğal olarak alırsınız.
Bol sebzeli sote et, tavuk İle tadına doyulmaz.
Sonuç olarak yemek hazırlarken, lezzeti ve sağlığı aynı zamanda düşünmekte fayda var.