Keşkek tavukla mı olur, kırmızı etle mi?

Seda Sayan geçen gün Yemekteyiz programında 'Keşkek, tavukla değil; etle yapılır' dedi. Sizce keşkek tavukla mı yapılır, yoksa kırmızı etle mi?

Keşkek iki şekilde de güzel olur. Et biraz ağır kalır bana göre. Tavukla daha hafif. Ama ikisi de lezzetli olur. Ben tercihimi biraz daha hafiflikten yana kullanarak tavuklu tercih ediyorum
Teşekkür ediyorum 🍭
Bizde tavukla yapılıyor ama sanırım orjinal tarifi kırmızı etle diye duymuştum tabii ne kadar doğru orası tartışılır
Tabiki! Darı yani buğday ve tavuk markette satılanlardan olmayacak. Çok güzel de yaparım.
Tesekkur ederim, bu ne hız🙈
Keşkek tavukla daha güzel ve lezzetli olur.
Cevap
31Cevap
Hiç yemedim ki gadası içeriğini o yüzden bilmiyorum ama hormonlu tavuk lezzet vermez en güzeli kuzu eti olur
Çoğunlukla tavuklu bilinir ama etli olanı en lezzetli olanıdır ve üzerine eritilmiş iç yağ dökünce tam oluyor ❤️
Asıl keşkek kaburga etinden yapılır. İlk yapıldığı zamanda kaburga etinden yapılmıştır. Tavuk eti sonradan farklı bir lezzet denemek için yapilmaya başlandı. Lezzet olarak da tabiki de kırmızı et ile olan
hıc ılgı alanım degıl hıcte cazıp gelmıyor yıyen nasıl ıstıyorsa oyle yesın.. verırlerse etsız tarafından ben bıraz tadarım o kadar:)
Her ikisiyle de olur. Tavuklu daha hafif oluyor etli biraz daha ağır. Tercih meselesidir, beyaz et-kırmızı et tüketimine göre değişkenlik gösterir.
İki şekilde de güzel oluyor ama bana göre etle daha güzel. Tabi bunun sebebi bizim taraflarda hep etle yapıldığı için..
Açıkçası keşkek hem tavukla hem de kırmızı etle yapılır, ama tarifi genellikle etli görülür. Seda Sayan belki de geleneksel halini kastediyordur, çünkü kökeni et üzerine kurulu. Tavukla yapınca daha hafif bir lezzet katıyor tabii.
Herkesin damak tadına göre değişiyor, ben tavukla daha iyi olduğunu düşünüyorum.
genelde tavukla yapılır ama isteğe göre kırmızı etlede olur
Bizim buralarda tavuklu yapıyorlar 😀 ama ben tavuksuz yiyorum
Hepsiyle olur benim memleketimin yemeği hasret kaldım
Aslı kırmızı ettir amam bu demek değildirki tavukla olmaz. esas yapımındaki incelik ve ustalıktır.
Tabii ki kırmızı et ile olur hatta kemikli et kullanırlar orjinalinde.
Tavuklu daha güzel 🕵️ bizim oraların düğün yemeği Koca Koca kazanlarda yapılınca daha güzel oluyor odun ateşinde 😊 canım çekti. 😎
Fakir tavukla zengin kırmızı etle yapar.
Ekonomik durum bile insanın damak tadını etkiliyor.
Her ikisiyle ama keskek aslinda etle daha guzel daha damak zevki olur
Davıhlı keşkek demiş küfürbaz haydo abimiz, o yüzden Davıhlı diyorum 😂
Tavuklu keskek mi olur. Atalrimiz tavuk mu yoyordu baya baya et yiyordu
Keşkek etle yapılır. Amasyada yediğim harika ötesi.
Tabiki kirmizi et ozellikle gerdan etinden
Tavukla diye biliyorum
Sanirim. bu damak tadiyla alakali. biraz ;)
Sıcak sıcak yapan olsa da yesek derim ben.
Normalde etle yapılır ama tavukla da yapılır
Ikisiylede olur damak tadına bağlı
Tavuklu
Keşkek Ne? Daha önce hiç duymadım
Hiç yemedim bilmiyorum
Tavukla yapar bizimkiler
tabi ki kirmizi etle
Etle olur
Kırmızı et ile
Kırmızı etli yahniyle
Tavuklu daha güzel olur
tavukla etle ağır oluyor