Aslında bu kişiye göre yapılacak yemeğe göre değişir belki ama benim için tavuk ta dana da ve kuzuda kemiğe değen et güzeldir. Lop etleri lezzetli bulmuyorum illa ki kemikten lezzet alacak
O yüzden kol-kanat but lezzetli geliyor...

Aslında bu kişiye göre yapılacak yemeğe göre değişir belki ama benim için tavuk ta dana da ve kuzuda kemiğe değen et güzeldir. Lop etleri lezzetli bulmuyorum illa ki kemikten lezzet alacak
O yüzden kol-kanat but lezzetli geliyor...

Bir et sever olarak etin en iyisi hangisi olduğunu çok iyi biliyorum diyebilirim. Şimdi vakit kaybetmeden etin en iyisi hangisi? Etin en iyi bölgesi neresi hep beraber bakalım :)

Yani aslında etin bence her kısmı ayrı bir güzel ayrı bir lezzete sahip fakat bir sırama yapmam gerekirse ilki tartışmasız eti en iyi kısmı bonfile olur. Bonfile, dana ve sığır türü hayvanlardan elde ediliyor. Aynı zamanda etin en leziz ve besleyici yeri olarak da biliniyor.
Bir diğer etin en iyi yeri diyebileceğim kısım da Kontrfile. Kontrfile; antrikot ile sokum arasında bulunan bonfilelik etin çıkarıldığı bölümün üstünü komple kaplayan birinci kalite et çeşidi olarak karşımıza çıkıyor.
En güzel et olarak nitelendirilen antrikot lezzetiyle adından çok söz ettiriyor. Dananın göğüsündeki omurların üstünden boyuna kadar uzanan bölümü kapsıyor. Bu kaburga bölgesinden elde edilen antrikotun özel bir yağ yapısına sahip olmasıyla tadı ve yumuşaklığı diğer hiçbir ete benzemiyor.
Ağzımın suları aktı diyebilirim :) T-Bone Steak ise iki eti bünyesinde barındırdığından az ya da az-orta pişirilmesi gereken bir ettir.
T-Bone Steak'de arkalara doğru gidildikçe kontrfile tarafı aynı büyüklükte devam ederken, bonfile tarafı daha büyür ve bu büyük kısma da Porterhouse denir. Bonfile tarafının üçgen şeklinde dik değil, hafif tombul şekilde aşağı doğru inen parça olduğu için bence aşırı lezzetli.
Canlar, şimdiden afiyet olsun diyorum :)
Ben etin en çok kol kanat antrikot ve kontrfile tarafını seviyorum.
Dana döş ve kuzu arka butları severim 😌
Dana etinin en lezzetli yeri sırt bölgesinde bulunur. Antrikot ve kontrfile bölümü çok lezzetlidir.
Kuzu etinin but kısmı, arka ayaklarında bulunan etlere ve etlerle beraber kemiklere verilen isimdir. Bu et bölümü, kuzu etinin en lezzetli ve en iyi yerlerinden biri olarak görülüyor.
Mehmet bey, diş damak problemi olanlar yumuşak etlerin olduğu hayvanın hareket etmediği kasların olduğu bölgeleri tercih etmeli (hayvanın üst tarafları) Kemiğe yakın et daha sağlıklı özellikle kemikli pişirilirse ilikten de faydalanılabilir.
EİG için teşekkür ederim Üstat.
Cevap
21Cevap
Bölge bölge gösterilen parçalar bir "CANLININ" (duyan, her türlü""acıyı""hisseden, mutlu olan, sevinen, üzülen) beden çıktılarıdır. Kuzu bir bebektir. Bir kuzunun kesilirkenki halini gözlerinle başından sonuna, kesilmeye getirilirken ve kesildikten sonrasına kadar izlesen acaba bunları yazabilir misiniz. Yine yazabilirseniz zaten size/sizin gibi düşünenlere diyecek söz kalmamış demektir. Hayvanların katledilmesine sebep olmak, onların acılarına mide zevki demek buraya yazamayacağım kadar kişideki yoksunluğun işaretidir.
Etmi😊 bana semiz sağlıklı güzel beslenmiş bir hayvanın eti olsun da ayırd etmem kısım olarak👍 duruma göre şiş sac tava ızgara haşlama köfte sakat🐴 hertürlü değerlendiririm💐✋
Vejeteryan olmak istiyorum ama yapamıyorum çünkü bir kere denedim ve aşırı başım ağrımaya başladı. Ama moralim bozuluyor o güzellikleri yediğim için
Ya onları Allah bize kurban etmiş helal yani ona bakarsan bitkilerde canlı dalından koparmak günah nasıl yiyon dusunmeyin oyle
Hayvanlar kesilirken canları çok yanıyor bence sen bir veganligi arastir derim
Ayrıca bitkilerin sinir hücresi olmadigi için canları yanmaz
Tamam sen öyle düşün ama bizim dinimizce onlar helal kılınmış sıkıntı yok yani onların dünyaya geliş amacı zaten biz insanlar için
Tamam peki canım
Hayatımda sadece 1 kere yedim ama yediğim en güzel şeydi az pişmiş bonfile
Antrikot kontrfile Tranç kol döş büyük başta
Kol But Pirzola kaburga küşleme küçük başta
Kuzunda şaşlık 😁
Dana da pirzola ve antrikot
En değersiz kontrafile marinasyon olmazsa taş gibidir.
Kol, antrikot, kontrfile
Ben gerdan severim yumuşak lezzetli miss
dana da ic bonfile (her gun yerim)
kuzu da Kaburga arada yerim
Dananın en güzel yerleri antikort bitfek ve bonfiledir hepsinin kendine has pisirme tekniği varAma en yağsız ve yumuşak bonfile sidir
Koyun taşakları güzel aga
Koyunun herseyi güzel
Şu resmi göstermeyin bana anatomi sınavı aklıma geliyor 😅
Ciğer böbrek kalk dalak bağırsak
Antrikot tek geçerim :)
bonfile en lezzetlisidir
Valla her yerini yi yorum kuyruk dil yerim yani
İşkembe, kalp, ciğer, paça ve but
Pirzola, panceta ve antrikot da güzel
Antrikot sırt ve sakatatlar
Yumuşak olduğu için antrikot deniyor genellikle
eti bulan için her yeri lezzetlidir