Kaz Nasıl Pişirilir? Kaz eti nasıl pişirilir? Dondurulmuş kaz eti geldi Kars'tan. Biz tavuktan büyük kümes hayvanı yapmayı bilmiyoruz. Kaz eti nasıl pişirilir düdüklüde? Kazı da normal tavuk eti gibi düdüklüde haşlıyor muyuz? Bilen arkadaşlar yardım edebilir mi, evde kaz nasıl pişirilir? Kaz Nasıl Pişirilir?
Allah kolaylık versin, çok hizmet ister kaz eti pişirmek. Bir de tavuk gibi bugün aldım hemen pişireyim yoktur kazda. Soğukta tuzlanmış bekletmek gerekir en az 4-5 gün. Kışın karla beraber yağlanan kazlar kesilir, tüyleri temizlendikten sonra tuzlanıp soğukta asılarak dinlenmeye bırakılır. Pişirmeden önce sıcak suda bir taşım kaynatıp bu tuzdan arındırmazsanız o eti tuzundan ötürü afiyetle yiyemezsiniz.
Peki kaz nasıl pişirilir, kaz eti nasıl pişirilir?
Eğer tandır yapma şansınız yoksa kaz etini önce haşlamak, sonra fırınlamak sureti ile tüketebilirsiniz. Kaz etini düdüklüde en az 1 saat, normal tencerede 3 saat kadar pişirmek gerekir. Eğer tencerede pişiriyorsanız köpükleri almayı unutmayın. Pişen et sudan çıkarılıp fırın tepsisine yerleştirilir ve 170 derece ısıtılmış fırında arzuya göre pişirilir. Kızarması için üstüne domates sosu, ya da biber sosu sürebilirsiniz. Kazın suyuna da mutlaka güzel bir bulgur pilavı yapılır, adettendir. Yiyenlere afiyet olsun. Şuraya da güzel bir videolu tarif bırakıyorum izlemek isteyenler için : ,
Hiç kaz eti pişirmedim. Bir kez tattım damak zevkime uygun değildi, bildiğim kadarıyla günlük hayatta tükettiğimiz etler gibi değil sert bir yapıya sahip bu yüzden pişirilme işlemi uzun sürüyor.
kuzu etini andırıyor diyorlar 500 adet besliyorum hiç yemedim yanlız bendeki fransiz kazı direk kavurulabiliyormuş ya da fırın vs yağlı eti varmış karslıların kazına benzemiyor diyorlar
En İyi Cevaplar