Patlıcan yemeklerine bayılırım, her türlüsü başımın tacıdır. Patlıcan İle Yapılan Yemekler deyince siz ilk ne düşünüyorsunuz? Benim gerek etsiz patlıcan yemekleri, gerekse kıymalı patlıcan yemeklerine aşırı zaafım olduğunu bilen tüm dostlarım değişik patlıcan yemekleri yaptıklarında ya beni davet eder, ya bana da mutlaka bir tabak ayırırlar. Patlıcan yemeği deyince aklımın durduğunu bilirler :D Benim favori patlıcan yemeğim fırında patlıcan közleme. Patlıcanlı yemeklerden sizin favoriniz hangisi?fırında patlıcan közleme
Patlıcan İle Yapılan Yemekler deyince aklınıza neler geliyor, en sevdiğin patlıcan yemekleri hangileri?
Karnıyarık ve fırında tava hiç şüphe lezzetini patlıcandan alan yemekler. Fırında tava yapınca muhakkak patlıcanların kesimine ve pişmişligine çok önem veririm. Patlıcanlar lezzetliyse tamamdır. Zaten karnıyarık baştan sona bir patlıcan yemeği. Anlatılmaz yenilir😂
Patlıcan yemekleri ülkemizin her bölgesinde her sofrada yanında pirinç pilavı ile birlikte yer alır. Patlıcan yemekleri arasında ilk akla gelen imambayıldı karnıyarık ve musakka oluyor. Pirinç pilavı ile muhteşem bir lezzet ikilisi oluşturan patlıcan yemeklerini sevmeyenimiz yoktur. Patlıcanın her çeşit yemeği ülkemizde yapılıyor ve çok seviliyor 😊
Patlıcan İle Yapılan Yemekler birbirinden lezzetli oluyor. Başlıca patlıcan yemekler ise şunlar:
Patlıcan İle Yapılan Yemekler deyince aklıma ilk imam bayıldı geliyor. Ama ben patlıcan doğrama, şakşuka, abugannuş, patlıcan kebabı, közde patlıcan, patlıcan salatası, oturtma, musakka, karnıyarık, kıymalı patlıcan yemekleri, islim kebabı gibi bütün patlıcan yemeklerine bayılırım. Etli etsiz patlıcan yemekleri başımın tacıdır, her türlüsü makbuldür, kabulümdür <3 <3 <3
patlıcan yemekleri
Patlıcan yemekleri sadece kışın değil yazın da zeytinyağlı soğuk olarak yendiğinden mutfağımdan eksik olmaz. Eşim de sevdiğinden her hafta mutlaka pazardan alınacaklar listesinde patlıcan bulunur. Senin kadar olmasak da biz de patlıcan yemeklerine hastayız diyebilirim <3 <3 <3
Patlıcan dünyanın en güzel lezzeti ya. Karnıyarık desen ayrı bir dünya, patlıcan biber kızartması ayrı bir dünya, sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan ayrı bir dünya patlıcanın her çeşidi ayrı güzel.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Patlıcan ve et, bred pit ve angelina julieden sonra birbirine en çok yakışan ikili. Yoğurtlu patates-patlıcan kızartması az sarımsak bol tuz. Patlıcan sevmeyenin yemek zevkinden şübhe ederim. Karnım açtı canım hünkar beğendi çekti çüküm düşecek l*n allah belanı versin.
Eski bir sigara kullanıcısı olarak durumu değetlendirirsek nikoyin ihtiva ettiğinden mi olsa gerek bayılıyorum patlıvan musakkayı alcan bilavın üstüne koycan hooop ağzına... mmmmm nefis. : D
Bir Müslümana bu işkence yapılırmı ben patlıcan yemeği yüzünden şantiyede adamın birini dövdüm çiğ bile yerim okadar çok seviyorum ❤️❤️ bugün 2 tabak musakka yedim şimdi yine canım çekti