Kuşbaşı et yemekleri içinde en sevdiğim et sotedir. İyi bir et sote tarifi bilmek, et sotesi nasıl yapılır öğrenmek kişiye çok avantaj sağlar diye düşünüyorum. Et sote yapımı konusunda iddialı olanları soruma davet ediyorum. Arkadaşar, et sote nasıl yapılır?et sote tarifi
İyi bir et sote tarifi istiyorum, et sote nasıl yapılır?
Etin döş kısmını kullanırsan lokum gibi olur. Ayrıca eti kullanmadan süt ve baharatlarla dinlendirirsen etin marineli ve yumuşacık olur.
Peki malzemeleri neler?
600 gram sotelik dana eti 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış) 2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, doğranmış) 3 adet orta boy yeşil biber (doğranmış) 1 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 tatlı kaşığı kekik
Et Sote Tarifinin Püf Noktası
Sotenin lezzetini arttırmak için pişirme işleminin sonuna doğru küçük bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz. Et soteye arzuya göre; arpacık soğan, sarımsak ve mantar ekleyebilirsiniz.
Nasıl yapılır?
Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp bir kenara ayırın. Aynı şekilde domatesleri ve yeşil biberleri de doğrayın ve hazır olması için kenara koyun. Daha sonra soğanları zeytinyağı ile çevirmeye başlayın. Hafif renk alınca biberleri de ekleyin. Üzerine etleri ekleyin. Yüksek ateşte 3 dakika kadar pişirin.
Daha sonra üzerilerine domatesleri ekleyin. Baharatlarını da attıktan sonra sıcak suyun içinde salçaları eritin. Azar azar ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.
En sevdiğim ve yapmasindan aşırı keyif aldığım bir yemek. Saç tavayı sırf bu yemek için aldığımda bakışları üzerime toplamıştım ailede 😊 Kasaptan aldığım yağsız kuşbaşı eti evde bir tık daha küçültüyorum benn evde, sudan geçirdiğim eti sac tavaya alıyorum birazcık su ekleyip etin suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyorum. Soğanı, biberi ve domatesi küp küp dogradiktan sonra suyunu çeken ete isteğe göre sıvı yağ ekliyorum iyice kavuruyor daha sonra soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyor daha sonra biberi aynı şekilde iyice kavuruyorum en son domatesi ekliyorum. Tuzunu karabiberi kimyon toz kırmızı biberi ekleyip tavaya iyice yayarak suyunu çekene kadar pişiriyorum. On numara beş yıldız bir yemek afiyet olsun 🤗🤗
İyi bir sote yapmak için iyi bir et gerekir. Güzel bir bonfileden etlerinizi sotelik hazırlayın, kanlı bir etse yıkamak yerine kağıtla kanları emzirin ya da süzgeçte süzdürün.
et sote tarifi
Et Sote Tarifi Malzemeler:
Sotelik et Kuru soğan Domates Yeşil Biber Kara Biber Kekik Tuz
Et Sote Tarifi Yapılışı:
Önce etler suyunu kaybetmesin diye mühürleyin. Mühürlenmiş etlere soğan ve yeşil biber ekleyip pişirmeye devam edin. Domatesleri ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Baharatları da ekleyip kapağını ve altını kapatın. Et soteniz hazır, afiyet olsun
Etleri yıkamak yerine süzgeçte kanını süz ve kağıt havlu ile kurula tavaya al. Bu durum pişme sürersini kısaltır. Tereyağı da ekleyebilirsin, ayrı lezzet katar. Tavada 4 çorba kaşığı zeytinyağını kızdır, ince doğradığın soğanları ekle. Biberleride ekle ve sotelemeye devam et. Sote olarak doğradığın etide ekle Yaklaşık 2-3 dakika vitaminini öldürmemesi için yüksek ateşte hiç karıştırmadan bekle. Buna mühürleme işlemi deniyor. Domatesini, salçasını, baharatlarını ekle ve bir su bardağı sıcak su ekle. Etler yumuşayana kadar kaynat.
Etini yağlı alıp saça at kapak kapat yağını bırakıp suyuyla pişsin tuzunu sonradan at suyunu çekene kadar azıcık yağ jülyen kestiğin biber ve soğanı ekle kavur baharatını at afiyet olsun..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
öncelikle iyi bi et gerekiyor. sana tavsiyem carrefoursa'dan al. Balıkesir, Afyon ve Aydın'da yetiştirilen %100 yerli besilerden kullanıyorlar. şu an hatta kuşbaşının kilosu 449 lira. devamında da baharatın ve pişirmen önemli. domateslere de dikkat et suyunu çok salmasın