Bizim kulaktan dolma edindiğimiz bilgilere göre balın ısıtılması veya pişirilmesinin sağlığa zararlı oluşu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Ama ne yazık ki bunun doğru olduğunu söylemek pek mümkün değil. Çünkü konu hakkında henüz yeterli sayıda araştırma ve deney yapılmış durumda değil. Sizce balın ısıtılması veya pişirilmesi zararlı mıdır? 🤔Daha dün ballı süt yaparken balı sütle kaynattım ama ben 🤫🤣
Balın yaklaşık olarak %18 su, %80 oranında şeker ve %2 oranında da protein vitamin mineral asit ve enzim gibi hayati öneme sahip maddelerden oluştuğunu anlatan uzmanlara göre, ısıtma sırasında balın içeriğindeki su ve şeker miktarı değişmemekte ancak yüzde 2 oranındaki enzimler asitler proteinler vitaminler ve mineral maddeleri yok edilmektedir
İnsan sağlığı için önemli olanın balın içeriğinde yer alan su ve şeker oranı değil protein vitamin mineral asit ve enzimler olduğundan bal ısıtılmamalı ya da pişirilmemelidir..💫
Zararlı olduğunu biliyorum. Balın içindeki yararlı bileşenleri öldürüyormuş. Hatta derler ki hep "suyu ya da sütü kaybattıktan sonra bal ekleyin, birlikte eklemeyin" diye. Ha %100 doğru mu ya da yapan var mı bilmiyorum. Ama en son katmakta ısıtmamakta fayda var yine de
bal ısıtılması balın kalitesini ölçmek için yapılırmış ısıtılan balın içinde şeker katkısı varsa bozulurmuş ve balın ısıtılması katkılı ballar için değerinin kaybolmasına ve renginin bozulmasını sağlarmış öyle okudum yanlış mı doğru mu bilemem
En İyi Cevaplar