Bugün ne pişirsem menü istiyorum arkadaşlar. Sabah sabah bugün ne yemeği pişirsem bilemedim, mutfakta dönüp duruyorum.Bugün Ne Pişirsem?Değişik yemek tarifleri arıyorum, ama en sevdiğiniz Türk yemekleri hangileri? Hani derler ya düşlerde sınır yok, sadece menü önerileri istiyorum. Siz de "Bugün ne pişirsem acaba?" diye çok düşünür müsünüz? Bu kadar düşünüp sonunda makarna yapmak istemiyorum. Haydi şöyle pratik, kolay, ama lezzetli güzel menüler, ana yemekler, sulu yemekler, mezeler bulalım birlikte, ne dersiniz?
Bugün ne pişirsem pratik, bana pratik yemek tarifleri, ana yemek, sulu yemek gibi kolay menü önerebilir misiniz?
Bu soru ev kadını olsun olmasın, her kadının, her gün yüzleştiği onlarca sorudan biri. Her gün mutfağa girdiğimde ben de aynısını düşünüyor, ne pişireceğimi bulmakta zorlanıyorum. Sana yol gösterecek ufak bir haftalık yemek listesi ve bir de pratik makarna tarifi ekliyorum, değişik yemek tarifleri istediğin için.
Bütün ailenin keyfine varacağı akşam yemeğinde somonlu makarnayı 20 dakikadan daha az bir sürede hazırlayın. Çocuklar için eğlenceli şekilli makarna kullanabilirsiniz. , Sağlıklı, bol lifli ve bol omega-3lü bu makarnayı evde herkes sevecektir.
Başlangıç olarak ezogelin ara yemek olarak kumpir ana yemek olarak da fırında tavuk yanında da salata yapabilirsiniz bana kolay gelen bir menü bu umarım beğenirsiniz 😊
Evet daha kolay fırında yapılıyor haşlanmış patatesler ezilip tereyağı tuz ve kaşar ile püre haline getirilir küp küp doğranmış sosisler ve biraz kaşar peyniri patates püresinin üzerine konup 180'lik fırında 10 dk pişirilir daha sonra pürenin üzerine mayonez ile karıştırılan garnitür haşlanmış mısır salatalık turşusu ve dilimlenmiş yeşil zeytinler eklenir ketçap ve mayonez ile servis edilir 😊
Merhaba canım akşam yemeği için kararsızsan, hem lezzetli hem de pratik birkaç öneri sunayım. Evde neler olduğuna ya da ne tarz bir yemek istediğine göre seçebilirsin
Fırında Sebzeli Tavuk: Tavuk but ya da göğüs, patates, havuç, kabak gibi sebzeleri zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekikle harmanla. 200 derecede 40-45 dakika fırınla, mis gibi yemek hazır. Yanına yoğurtlu bir sos ya da salata yeter.
Mercimek Çorbası + Makarna: Kırmızı mercimek çorbası hem besleyici hem de herkesin sevdiği bir klasik. Yanına domates soslu ya da yoğurtlu bir makarna yaparsan doyurucu bir menü olur. Çorba için blender varsa 20 dakikada hazır.
Sebzeli Kuskus: Kuskusu haşla, üzerine doğranmış biber, kabak, domates ve zeytinyağıyla sotelenmiş sebzeler ekle. Baharat olarak naber, pul biber ya da fesleğen süper gider. Üzerine biraz peynir rendeleyebilirsin.
Eğer Canın Hamur İşi Çekerse Peynirli Poğaça: Yoğurt, yumurta, un ve kabartma tozuyla hızlı bir poğaça hamuru yap. İçine beyaz peynir ya da kaşar koy, 180 derecede 20-25 dakika pişir. Çayın yanına şahane olur.
Menemen: Domates, biber, yumurta ve biraz soğanla menemen her zaman kurtarıcı. Yanına ekmek banmalık bir cacık yap, akşam yemeği de kahvaltı havasında geçer.
Yoğurt çorbası Fırında sebzeli tavuk Pirinç pilavı Köfte , hatta bu noktada patates koftesini de deneyebilirsin. Gerçekten iyi Patates köftesi yapmazsan eğer patates püresi
yalancı mantı yap. hazır bim mantısını haşla süz. tencerede ince doğranmış soğanla kıymayı kavur tuz karabiber kat mantıyı pişince dok karıştır. servis tabağına al üzerine yoğurt ve kıymalı salçalı bol yağlı sosu üzerine gezdir ye güzel güze...
Semizotu seviyorum ben bu zamanlarda hem hafif hem basit. Taze fasulye yapabilirsin, fırına sebzeli tavuk atabilirsin, türlü hoş olabilir, İyi kızdırılmış yağda evde kıyma varsa pek yağ çekmeyeceğinden islim kebabı yapabilirsin, tavuk sote, pilav, salata geçiştirebilirsin. Mirik köftesi var birde ama o yöresel sıkıntı olur :)
Öncelikle iç pilavı malzem pirinç tarçın biraz şeker çam fıstık kimyon karabiber kurusoğan tuz maydonoz dere otu Önceliklesoğanı iyice kavurduktan sonra fıstıları koy onlarda kavrulunca ppirinçleri ekle iyice kavrulunca bsharatlari ekle iyice karıltırıp suyunu ekleve kapağını kapat ddikkat et pılav yarı kıvamda pişmeli Tauğu iiyice soslamalısın sonra yarı kkıvamda pişen pilavıiiçinedoldur sonra tTavuğun ağzını bagla pilav dökülmesin sonrada önceden isıtılmış 250 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişir
Evde yağ salca tüp tencere tava varsa az maliyetle lezletli şeyler yapabilirsin. Bime git kurufasulye al 1 paket. Sonra 1 paket bulgur al. İstege göre 2 sogan 2 salatalık 2 domastes al birde salata yaptın mı offf tamam yemek hazır :D Canım çekti l*n :D
bimden et ya da tavuk döner alıyorsun ekmegi tabaga tepsiye parçala ustune yogurdu dök ve ustunede kızarttıgın döneri ve tereyagınıda yaktınmı afiyet olsun
Yanına buz bir kola birde tavuk bulyonlu bir pilav yanına salata niyetine. Salatalık turşusu kornişun turşusumu ne Sonrasında hazır kadayıf tatlısını al bir şerbet dük dinlensin yemek bitip dinlenene kadar siz birde çay demleneme kadar offff :)
En İyi Cevaplar