Sevgili hanımlar, omlet nasıl yapılır? Sakın bana gülmeyin, beni cahil sanmayın! İkiz annesi olarak elbette çocuklarıma yumurta kırmayı biliyorum. Ama ben böyle filmlerdeki gibi bir omlet tarifi istiyorum. Sanki o özel bir omlet yapımı tarzı. Onlar başka omlet çeşitleri yapıyor gibi. O şekil güzel bir yumurtalı omlet tarifi verebilir misiniz? Yakışıklı yumurtalı omlet nasıl yapılır?omlet tarifi
Yumurta çok çırpılmamalıdır köpürür... Kıvamını bilmek lazım. Ayrıca un-süt olmazsa o omlet olmaz... Bir de istirham ediyorum yumurtayı un-süt karışımıyla doğru orada çırpıp az yağlı hafif kızgın tavaya boşaltıp sıvılığını kaybettikten sonra pişen yumurtayı hasar vermeden bir tabağa alın ve az evvelki tavada omlet içine koymayı planladığınız; biber, zeytin, mantar, peynir, kekik, fesleğen, köri, salam-sosis vs. malzemeleri tavada hafif pişirin Sonrasında köşede bekleyen yumurtanızın bir köşesine bu malzemeyi döküp yumurtayı katlayın ve fırına vererek deneyin... Malzemeler fırında hafif pişip birbirini özümsedikten sonra servis edin! Maliyetli, zahmetli bir kahvaltı... Ve lakin lezzet kaçınılmaz!
Yumurtalı omlet nasıl yapılır? 4 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1.5 çorba kaşığı un 2-3 dilim dilimlenmiş hellim peyniri. Pul biber, kara biber
Yumurtaları büyük bir kaseye kırıp, çatal ile karıştırıyor, Süt, unumuzu döküp karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra ince dilimlenen hellim peynirlerini omlet içine döküp biraz karıştırıyoruz. En sonra göz kararı pul ve kara biber ekliyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tereyağı tavamızda iyice ısınıyor! Sonra bu karışımı ekliyor, hafif hafif karıştırıyoruz, ağzını kapa, bir süre salla ve dinlenmeye bırak, 2 dakika sonra ocağın altını kapat, biraz daha dinlendir kapalı olarak. Afiyet olsun ;)
Bana göre iyi bir omletin püf noktası yumurtayı çok fazla çırpmaktan geçiyor ( bol bol köpürene kadar ) ( uğraşamam diyorsan blender kullan ) Haricinde tava az yağlanır sonrasında tavaya alırsın yumurtayı göbek vermeye başladığı zaman altı pişti demektir. çevirmen gerekir. İçine de istediğin şeyi koyarsın.
Not : yumurtalı omlet diye bir şey yok. omlet yumurtanın yapılış biçimine verilen adıdır. içine koyacağın şeylere göre isim alır. bknz. peynirli omlet.. bknz otlu omlet.. syn bilmem kaç çocuklu insan.
Bak şimdi tam yerindesin omlet tavaya döktükten sonra pişmeye başladığında ortasına kaşar dök bol bol sonra omleti ikiye katla ve kaşar eriyene kadar yakmadan pişir tabağa koy ve omletin ortasından biraz kes kaşar akmaya başlayınca güzelliği ortaya çıkacak zaten
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
3 yumurtayı çukur bir kaba koyup içine tuz ekip 2 dk boyunca güzelce çırp. Sonra içine peynir dereotu ya da buna benzer sebzeler otlar koyup yine çırp sonra peynir rendele sonra tavayı tereyağıyla yağlayıp iyice yağlı hale getir ve yumurtayı tam orta yere döküp bütün yuvarlak tavanın tamamını kaplamasını sağla ve bekle, bekle bekle beklemeye devam et spatula gibi bir şeyle yanlardan yapışmadığını kontrol edip altının kızarıp kızarmadığına bak, tam ortasına kadar altına geçirip hızlıca çevir ve diğer tarafı da pişir sonra hazır.
2-3 tane yumurtayı bir kasede çırparım. Çırparken içine tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon gibi baharatlar atarım. Tavaya tereyağını koyup eritip çırpmış olduğumuz yumurtayı döküp , tavayı hareket ettirerek her yerine yaydırıyoruz. Bir yüzü pişince kaşıkla falan çağırıyoruz, diğer yüzünde pişince hazır. İstersen içine beyaz peynir, kaşar peynir koy. çok daha güzel olur.
Ben en çok peynirli ve domatesli severim. yumurtayı çırparım, peynir ufalarım içine, küçük küçük domates doğrarım kabuklarını soyarım ama, sonra az tereyağı koyar pişiririm üzerine pul biber, karabiber eklerim
Yumurtayı çırp, içine göz kararı süt, sevdiğiniz çeşit peynir, tercihen maydanoz karıştır, tavada margarini erit, üstüne karışımı dök azıcık altı kızarsın, tercihe göre en son pulbiber..🍳😋
bir farkı yok evladım, tava iyi olacak yapışmayacak işin sırrı bu, içine de rende sucuk kaşar falan atıyorsun, haa mesela benim tava yapışıyor fena eyv deyip geçiyorum.
En İyi Cevaplar