Daha yeni uyandım evde tek başımayım bir şeyler yiyeceğim de yağda yumurta pişirmeyi düşünüyorum bu konuda sizlerden püf noktalarını almak istiyorum böyle sarısı çok pişmemiş olacak.
Bu şekilde nasıl pişirebilirim?
04 Haziran 2023 Pazar 11.33

Daha yeni uyandım evde tek başımayım bir şeyler yiyeceğim de yağda yumurta pişirmeyi düşünüyorum bu konuda sizlerden püf noktalarını almak istiyorum böyle sarısı çok pişmemiş olacak.
Bu şekilde nasıl pişirebilirim?
04 Haziran 2023 Pazar 11.33
Güzel. İşte böyle. Tere yapını eritip, yakmadan hafif köpürsünler yumurtayı kırıp altını kıs, üzerine hızlıca az tuz baharat, çok az kırılmış maydanoz çeri domates yağlı peynir ya da kaşar parçacıklarını yayvan şekilde üzerine eşele, sağdan ve soldan birer parçasını alttan kaldırıp üzerine ört. Bebek kundağı ta da gevşek dürüm gibi. Yarısını diğer yarısına örtsen de olur. Hemen altını ört kapat. Tam pişmiş istersen kapağını sa kapa, Kays’ı istersen kapaksız 2 dakika kadar daha pişir ve hemen indir sönmeden kabarık şekilde servis yap. Afiyet olsun. 🔥🤌
Tavayı ısıt ne yağı kullanacaksan ekle tavaya. Dibini kaplasın yeter.
Sonra yağ ısınınca kır yumurtayı ister tavada karıştır ister kırmadan bir kap içinde karıştırıp tavaya dök.
İstersen hiç karıstırma , hiç karıstırmayacaksan büyük tava kullan
Hee bi cimcik tuz ekle bitti gitti
Merhaba.
Bir tavaya tereyağını koy erisin. Omlet istersen çırp yumurtayı baharatla yağa köy ve çok katılşmadan bir kaç dakika pişir. Göz göz olsun dersen yağın içine yumurtayı kır ve üzerine baharat serp.
Cevap
4Cevap
Yağı tavaya koy yumurtayı yavaşça çok yüksekten bırakmadan kır, tuz at, beyazını hafif hafif dokunarak pişir 😂
Öncelikle tavayı boşken ısıt sonra ocağın altını kapat. Yoksa ocağı açtığında yumurtanın beyazı çok hızlı pişer sarısı çiğ kalır
Az yağ koy. Yağı biraz kızart. Yağı kızartmazsan yumurtadan tiksinirsin. Sonra yumurtayı kır dağıtma sarısını beyazını.
32 yaşına kadar ayakta nasıl kaldın?
Ne alakası var
Yağ yumurta ateş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?