Günümüzde mekanlarda kahvaltıların çoğu serpme kahvaltı tarzında menülere sunulmakta. Dışarıda kahvaltı yapmak istesek ve kaç kişi olursak olalım serpme kahvaltı tercih etmem tek kişilik, kişi sayısınca kahvaltı tercihimdir. Serpme kahvaltı da sunulan çoğu şey tüketilmemekte ya da yarım kalmakta ve israf edilmekte. Sizin tercihiniz hangisi olurdu?Serpme kahvaltı.Tek kişilik kahvaltı.
Serpme kahvaltı mı tek kişilik kahvaltı mı tercihiniz?
Tek kişilik kahvaltıları çok göze hitap etmeyen şekilde bulurum. Eğer dışarıda yapacaksam ve teksem sahanda yumurtası vs gibi çeşitlerin olduğu ya da açık büfeleri tercih ederim ama karşımda birisi varsa örneğin sevgilim örneğin iş üzerine bir konuşmanın olduğu kahvaltı gibi hem göze fakir hemde açık büfe gibi çay bitse git doldur türü yerine serpme ve çay mı bitti garsonların getireceği kahvaltıları tercih ederim.
Eğer yalnız yapacaksam kesinlikle tek kişilik kahvaltı tercihim olur. Ama iki kişiolursak serpme kahvaltıyı gönül rahatlığı ile sipariş edebilirim. Zaten öyle çok abartılı bir şey olursa menüden baktığım için onu garsona belirtirim. Bu zamana kadar öyle hiç bir zaman ziyan etmedim ben ve partnerim sabah kahvaltılarını.
Sabah ilk açıldığı saatlerde giderseniz hiç bir sorun yok ama yok saat 9-10 da gidip bir serpme kahvaltı yapayım derseniz mikrop sandviçi yeseniz daha sağlıklı. Saatlerce güneşin altında bekleyen reçeller, içinden türlü türlü yiyeceklerin ekmek kırıntıların seçilip tekrar tekrar servis edilen ballar, bir önceki müşteriden kalan demlikleri temizlenmeden üzerine çay eklenip tekrar servis etmeler ve daha niceleri. Hele böyle park bahçe gibi açık havaysa iyice berbat tüm bu pisliklere birde böcekler ekleniyor.
Dışarda kahvaltı tabağı istemiyorum çünkü tek kişilik de söylesem reçel, bal gibi kahvaltıda yemedigim şeyler de geliyor yani yine israf. O yüzden tercihim sıcak sepeti. Patatesler, sosisler, sigara börekleri ve niceleri :)
En İyi Cevaplar