Yemek yapmak başlı başına bir el lezzeti ister. Bazen ocakta bazen ise fırında yemek yapılır. Peki fırında yapılacak yemek için, fırını önceden ısıtmak gerekir mi? Önceden ısınan fırının avantaj/dezavantajları nelerdir?# gadasından sevgilerle 🤗
Fırında yapılacak yemek için fırını önceden ısıtmak gerekir mi?
Fırını önceden ısıtmak, yapılan yemekten daha iyi sonuç almak için gerekli bir nokta.
Fırını önceden ısıtmak; Kurabiye türü şeylerin daha kıtır olmasını, Kek türü şeylerin daha iyi kabarmasını, içinin pofuduk olmasını, Et türü gıdalarda ise etin yumuşak ve suyunu kaybetmeden pişmesini sağlar.
Fırını, 15 dakika kadar önce açıp 160 derece ısıtmak faydalı olacaktır :)
Önceden ısınırsa çok daha iyi olur. Bunun bilinmesi önemli bazen bunu söylemeden süreyi söylüyorlar pişiren de zannediyor ki süre yetti tamam fırını kapatıyor alıyor yiyeceği. Halbuki tam pişmedi yiyecek.
Hem yemekte daha çabuk çıkarak zamanda kazandırır.
İçine maya ve kabartma tozu giren bütün tariflerde fırını pişirme derecesinde ısıtıyorum kabarma ve içinin yapısı için oldukça etkili Yemeklerde ise yine ısıtıyorum ancak en yüksek derecede açıp yemeği fırına sürmeden önce ayarını yapıyorum hem zaman hemde lezzet açısından çok daha iyi oluyor
Sıcaklık ve pişme süresi, yemeğin mükemmel veya sıradan olmasını belirleyen en önemli etkenlerden biridir.
Önceden ısıtılmış fırına giren bir kek veya kurabiye aniden yüksek sıcaklığa maruz kaldığından dış kabuğunda kıtır bir katman oluştururken, içinin nemli ve daha yumuşak kalmasına sebep olur. Isıtılmamış fırına atılan ürünler, pişebilmek için daha uzun süre sıcaklığa maruz kaldıkları için kuru ve sert olurlar.
Yemeğine göre değişir. Mesela profiterol soguk firina konur. Ama ızgara gec ısındığı için (en azından benim fırında😊) en az 1 saat önceden acmak gerek.
E yani sen yemeği hazırlarken fırın ısınsa daha iyi olur. Diğer türlü yemek attığın Zaman açarsan fırını geç pişer yemeğin nerden baksan yarım saat atıyor bence. Aç sen önceden.
En İyi Cevaplar