Millette para azaldı eskisi gibi fazla para ayırmıyor bu tarz aktivitelere. Öğrencileri falan çıkarsanız oranı görürsünüz asıl ne kadar düşmüş. 5 kişilik bir aile dışarıda ortalama birşey yese 150 tl yi görüyor ayda 3 kere gitseler yuvarlak hesap 500 tl para demek. 500 tl de az bir para değil 100 dolara yakın. Bu arada 30 tl ye de öyle ortalama yerde pide, döner, köfte falan yiyorsun onu da diyelim :) Biz bile Allaha şükür gelirimiz iyi arada sırada gidiyoruz gereksiz yere pahalı 2 kilo bonfile alıp çok daha güzel bir yemek yapıyoruz evde o fiyata yemektense.
Düşer tabi 1 Ocak 2018'de 4 TL olan az çorba, Bugün 6.5 TL. %62 fiyat artışı Bu ülkede şimdiye kadar kendisini iktisatçı diye pazarlayan pezevenklerin hiçbirisi, enflasyonun sadece fiyat artışı değil asıl amacının fakirden zengine sermaye transferi olduğunun tanımını yapmadı. Ne yazık ki bu ülkede fırsatçılık ve denetimsizlik atbaşı gidiyor. Fiyatlar da korkunç bir şekilde artıyor. Zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor. Böyle bir durumda kim dışarıda yemek yer ki...
Dışarda yemeklere ne konduğunu göremiyoruz. Sağlığımızı etkileyecek maddelee ekliyorlar. Fast food hakkında fikir beyan etmek istemiyorum zaten. Hem asgari ücretle geçinenler dışarda yemek yiyecek imkana sahip değiller. Her şekilde evde yemek ve evden yemek götürmek çok daha ekonomik ve sağlıklı bir seçenek.
Fiyatlar o kadar arttı ki bulunduğum yerde ekmek ya da pide arası et döner 18 tl tavuk dönerin fiyatı da 12 tl. Yani tek başına değilde bir aileyi düşünün. Bir kutu içecek fiyatı da 5 tl. Ayran da 4 tl. Nasıl tatile giden bir aile dışarda yemek yesin?
Aynen, bu sene duyduğum kadar çok mide bağırsak enfeksiyonu hiç duymadım. Millet döküldü resmen... et döner diye at eti eşek eti mi kullanıyorlar nedir?
İlave Şekersiz Rafine Tuzsuz Kaliteli Yağda Glutensiz Katkı Maddesiz Sağlıklı ve benim yapabildiğimden daha lezzetli yemekler yapıp üretim maliyetinin üzerine sadece hakkı kadar kar oranı koyarak ücretlendirme yapacak şerefe sahip çalışanların olduğu bir lokanta bulabilirsem en azından şimdikinden daha fazla dışarıda yerim.
anne mantığı dışarıda yemeye ne gerek var alırız kasaptan kıyma mangalımızı yapar bütün aile hem bir arada olur hem masrafsız doyarız hiç masrafa gerek yok gelin gelin gelin :) maddi açıdan şimdi ortalık karışık zor herkesin geliri malum istisnalar hariç
Kebap, et yemekleri gibi yapamadığım yemekleri dışarda yemek güzel oluyor ama ev yemeklerini seviyorum. Güzel de yaptığımı düşünüyorum. Hijyen açısından ve kullanılan malzeme kalitesinden emin olmadigimdan her yerde yemek yiyemem.
Toplumumuzda tercihten daha çok maddi durum ve fiyatlar etkili oldu bunda bence. Olabilecek herşeye zam üsţüne zam gelince millette para kalmadı. Benim tercihime geleceksek belli olmaz benim ki, ruh halime bağlı
Evimde yemek yemeyi tercih ediyorum iş yerine de evde hazırlayıp götürürüm her zaman. Dışarda çok nadir yemek yerim kırk yılda bir belki. Bilmiyorum ama takıntı bu bende
Ekonominin çöküşü ve alım gücünün giderek gerilemesinden dolayı bu durum gayet normal... Ben evde yemek yapmayı, yemeği daha çok seviyorum. Çok nadiren dışarıda yemek yemeği tercih ederim.
Ev yemeklerini tercih ederim ama 2019 yılındaki dışarıdan yeme oranlarının düşmesinin sebebi ekonomik sebepler. Çünkü insanlarda eskisi gibi para yok ve her şey çok pahalı.
evdeki yemek herzaman daha leziz ve sağlıklıdır. Şimdi sen masada kıbar kibar yerken vitrinde ki tencerede sinekler yüzüyor kimsenin haberi yok. Gerçek yani bunlar
Evde restoran yemekleri tercih ediyorum :D düşmesinin sebebi fiyatlar olmalı geçen 2 orta boy pizza söyledim normal menülerden 60tl tuttu. 1.5 kuzu şiş söyledim 51tl tuttu
Ev yemeğinin yerini hiç biri tutmaz. Ancak bazı zamanlarda dışarıda yemek yemenin de tadı ayrıdır. Bu nedenle günüm günümü pek tutmaz. Ama eğer sadece bir seçim yapmam gerekseydi ev yemekleri derdim.
Sağlıklı yaşama önem veriyorum ve titiz bir insanım bu yüzden dışarda yemek yediğimde bunu ne şekilde yaptıklarını falan düşünmekten yeöeğimi zevkle yiyemiyorum bu yüzden ev yemeğii
Öğlen yemeklerinde dıaşrıda kaçamak olabiliyor ama evde yemek daha iyi hem daha az masraf hemde nasıl yapıldığını görüyoruz şahen dışarda salata yerken hijyenik mi diye düşünmeden edemiyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ev yemeği çünkü birincisi dışarda yediğin yemekler çok kalorili (fast food pide vs vs tarzı her yer). İkincisi artık çok pahalı. Gelen zamlardan sonra iyice ateş pahası oldu herşey. Üçüncüsü insanların alım gücü düştü. Parayı evde yapabilecekleri birşeye vermek istemiyor birikim yapıyorlar.
e düşer tabi. Dışarı cıkıyorsun en ucuz yemeği yiyim desem rahat 20 lira cıkıyor artık. O da fast-food tarzı yiyeceklerden oluşuyor. Önceden daha ucuza yıyebiliyordun. İnsanların alım gücü düştüğü için dışarda yemeyi kim terch eder ki
Valla hem siteril degil artık çoğu mekan bir elin parmaklarını geçmez temiz olan mekanlar ve de bazen pahalı olabiliyor yemek yediğim zaman en azından o. fiyata evde kendim istediğimi istedigim şekilde yapar yerim.
Evde yemek yemek hem sağlıklı hemde ekonomik daha ne olsun. Tabiki ev yemekleri
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evde yemek kesinlikle daha iyi ve daha ekonomik. Disarisi cok pahali statu sahibi gibi gozukmek icin sacmalayanlardan olmadim hicbir zaman. 2019 da disarda yemek yeme orani dusmus bunda sigara fiyatlarina gelen zamın da etkisi oldugunu dusunuyorum. Bircok arkadasim sigaraya para yetistirmek icin bir yerlerden kisiyor.
bir çay 6 lira kim dışarda yesinki.. bir nargile bir karışık tost zaten kafede 80liralık oluyosun yani herşey çok pahalı Ortaya elma dilim patates söyledik 14 lira
En İyi Cevaplar